Skip to main content

BAYI 10 HARI DIBAKAR IBU KANDUNG

Assalamualaikum...


Ibu ini kembali menjadi perhatian umum apa bila mendakwa bayi kedua nya yang baru berusia 10 hari tiba2 mnengalami kelecuran seolah2 dibakar.
Sebelum ini , pada tahun 2013 dia mendakwa anak nya yang berusia 3bulan juga di dakwa terbakar 
tanpa diketahui punca nya,

Rajeshwari Karnan sekali lagi membawa anak nya yang berusia 10 hari mendapatkan rawatan di hospital apabila anak nya mengalami lecur serius dibahagian kaki dan sudah hampir 2 bulan di dirawat di hospital.



Tahun 2013 Rajeshwari Karnan telah disahkan mengidap penyakit mental (sindrom munchausen) iaitu gejala yang menyebabkan pesakit mencipta penyakit padaanak2 atau diri sendiri dengan niat untuk mendapatkan perhatian.


Sehimgga hari ini pihak hospital melarang bayi tersebut di bawa pulang kerana risau dengan keselamatan bayi berkenaan.

#kesian ,..kan??baru 10 hari..
tak de siapa2 ke yang jaga anak dia ni masa dalam tempoh 10 hari tu..

sekian..

Comments

  1. patut la sakit mental rupanya..kesian dekat baby tu

    ReplyDelete
  2. Kesiannya.. dh skit mental knp la tak dirawat.., huhu...

    ReplyDelete
  3. Alamak.. Bahaya betul si ibu ni..

    ReplyDelete
  4. kesiannya bayi tu..takde orang tengok² kan mak dia ke

    ReplyDelete
  5. kesiannyaa :'(

    kataubaid.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. takut dengarnya..pelbagai penyakit manusia ni...sian baby.

    ReplyDelete
  7. kesiannya kalau dkt kaknoor pun nak jaga kejab kan

    ReplyDelete
  8. Cuba tengok muka ibu tu.. nampak seperti mentalnya KOSONG dan KOSONG. Dia mungkin terkeliru apa yg dilakukan terhadap anaknya.

    ReplyDelete
  9. Sebolehnya jgn dekatkan anak itu dgn ibunya ... bahaya ... tapi kesian pula pisahkan dorg.

    ReplyDelete
  10. Dah tau dia ada penyakit mental, kenapalah tak dirawat. Yang suami pun satu, suruh mengandung lagi buat apa? Lagilah bertambah masalah mental perempuan ni.

    Cerita macam ni kalau tak di China, mesti di India! Aduhai...

    ReplyDelete
  11. Kesian.
    Tak boleh salahkan ibu itu 100% kerana dia ada gangguan mental. Kalau family memang dah tahu dia ada penyakit tu kenapa biarkan dia sendirian dengan baby.

    ReplyDelete
  12. Salam, kesiannya baby tu, nasib nyawanya panjang..hmm pasal sakit mental dia tu, sy teringat siri movie Scream, siri ke berapa entah, mmg ada watak tu sakit mental camni, dia even sanggup cederakan diri sendiri semata-mata nak popular dan diberi perhatian oleh masyarakat. Huhu~

    ReplyDelete
  13. Baby tu nampak dah besar.....kesiannya.....
    Ohh mak dia dah ada kes sebelum ni...

    ReplyDelete
  14. Malaysia ke ni? Naya je ke baby tu.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …