Thursday, 26 March 2015

BARU SETAHUN KAHWIN DAH BAGI SUAMI KAHWIN LAIN.NAK TAHU KENAPA?

Assalamualaikum...


Wah..mesti ramai lelaki yang cemburu dengan nasib suami wanita ini..kan??
beruntung nya dia..baru setahun kawen dah dapat lampu hijau untuk buka cawangan baru.
Ada setengah suami tu 5 tahun pujuk bini
untuk bagi kebenaran kawen lagi..tak lulus permohonan nya..
Ini cukup setahun permohonan lulus.hebat!
Guna orang dalam kah?hehheheehhe...

Tapi jangan la cemburu sangat..
selepas di kaji di tilik dan di renung2kan selamat beramal..
maka beberapa kemungkinan yang  menjadi punca 
kenapa ada isteri yang baru setahun dua kahwin dan canang merata kata dia bahagia
tapi dengan senang hati bagi suami kahwin lain.

1-isteri dah malas nak layan.
kau kerenah macam2..masak itu tak sedap, ini tak sedap.
sekarang dia malas nak layan kau lagi..
itu baru bab makan belum bab peranagi huduh kau yang lain lagi..
kau pergi la menyusahkan pompuan lain pulak.
nak bercerai bini takut jadi janda jadi bagi je la kau kawen lain.


2- Tolong uruskan rumah.
Bila ada madu boleh la madu  kemas kan umah..
basuh baju..jaga baby ..
Oh!jangan lupa bangun awal pagi ye..
Bini no 1 nak makan bihun goreng pagi esok..

3- Boleh topup belanja rumah
senangnya dapat madu yang bekerja..
Suami bayar kereta,
no 1 bayar rumah
no 2 bayar bil .
duit makan sorang 100.
Jimat!!!!!

Ok la..3 dah cukup..
eh!entry ni usik2 je..jangan ada yang sentap pulak..
tak semua orang bermadu macam ni..saya tau..
ada yang ikhlas sudi berkongsi kasih...

jangan salah sangka ye..
saya bukan buat kesimpulan pada pemilik status diatas..
baca betul2 entry ni..

sekian...



15 comments:

  1. urmm... tentu ade sesuatu yang tak dapat dirungkai.. kenapa dan mengapa.. apa2 pun.. all the best la :))

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak diana. wahakkakakkaa betul ke benda ni? perghhh kalau betul, untunglah laki tu. muahahhahaha

    terbaiklah reason kak diana kasi ;p

    ReplyDelete
  3. Orang boleh buat spekulasi tapi yang berhadapannya dia..
    Moga dia kuat dan tabah hendakNYA..

    psstt: ai is suka alasan yang pertama tu.. terbaik.. ;)

    ReplyDelete
  4. semoga dia terus bahagia..kalau betulla kan??

    ReplyDelete
  5. Emmm untung ler laki dia tu,, dapat green light lagi,, pasti ada sebab dapat persetujuan dari is3 tu,, kalau tak masakan senang saja dapat kawin lain,, semoga mereka bahgia dengan cara mereka,,,

    ReplyDelete
  6. aku ada kawan yang sanggup bagi green light pada husband dia...tapi hanya dia yang tahu kenapa dia sanggup bagi keizinan macam tu...

    tabah betul...

    ReplyDelete
  7. mungkin ade sesuatu tp biarlah menjadi rahsia keluarga tu kan

    ReplyDelete
  8. Madu itu manis sebab tu lah bahasa kita kata 'bermadu' dan bukan 'beracun'. Yang jadi tak manis bila ada yg tidak pandai berkongsi keadilan. Orang yg tak pandai berkongsi keadilan (termasuk saya) sepatutnya kawin seorang isteri saja seperti saya, hehehehe...

    ReplyDelete
  9. Untungla suami dpt haadiah mcm tu kan? Hehhehe..

    ReplyDelete
  10. selalunya isteri yg x kisah mcm tu , suami lak yg baik hati tak nak terima ... ada 2 blogger yg dah suarakan dlm blognya utk bermadu tapi suaminya x nak pulak ... heh heh heh .

    ReplyDelete
  11. Ntah betul ke tidak kan status ni.

    ReplyDelete
  12. Untunglah! Untunglah! Untunglah siapa jadi suami dia...

    Mungkin bergurau aje nak tengok apa reaksi suami. Buatnya suami excited dan dah ada calon nak buat madu, haruslah syahdu pulak.

    Banyak lagi hadiah nak bagi untuk anniversary yang pertama. Yang ini memang kurang sesuailah kecuali kena kahwin paksa macam dalam drama Melayu *_*

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();