Wednesday, 11 March 2015

50 RESTORAN TERBAIK DI ASIA

Assalamualaikum...



Dok belek gambar ni atas bawah atas bawah..
tak jumpa jugak nama malaysia kat dalam senarai..



Tak dak ka restoran yang bagus di Malaysia nih??
Indonesia yang katanya banyak sangt makanan depa yang sedap tu pun tak de
dalam senarai..
Rata2 nya dari singapura, Jepun ,China..
Thailand pun ada..
tak dinafikan makanan Thai memang ada penggemarnya seluruh dunia.
Kalau tak,tak de la dia di rank teratas..

Dengar2 nya Chef wan nak buka restoran kan??
mungkin tahun2 akan datang ada la nama malaysia dalam senarai tu..

Senarai Ranking ni dikeluarkan kemarin
dalam satu majlis anugerah yang 'diadakan di Singapura.

sekian..




9 comments:

  1. tak sedap ke makanan kat Malaysia ?. huhu

    ReplyDelete
  2. bukan tak sedap tapi survey tu maybe buat pada foreigner yang tak pernah datang Malaysia hahahaha

    ReplyDelete
  3. hurmm.. mungkin sebab makanan malaysia byk kolestrol?

    ReplyDelete
  4. tak kisah la janji aku suka mknan malaysia i love it proud to be malaysian kah kah

    ReplyDelete
  5. Banyak kot makanan sedap kat malaysia..dorang tak rasa lagi kot

    ReplyDelete
  6. diorg tak pernah rasa kot makanan malaysia ni..

    ReplyDelete
  7. diorg x rs belacan cencaluk budu dan senagkatannya tuuu...kalu da rs br laa dia tahu sedap ke x masakan malaysia ni...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();