SAYA NAK TULIS ENTRY YANG MACAM AWAK TULIS...

Assalamualaikum...

2 hari tak blogwalking  tertanya2 pulak apa khabar kawan2 saya..
Apa lah cerita2 best yang saya dah tertinggal..
Saya baru sampai dari kampung jam 1 tadi ..
Petang ni suami pi kerja..
Maisara pi sekolah agama..
Tinggal la saya berdua dengan Mikhail...


Sebelum bertolak balik pagi tadi sempat la
saya dok kutip daun kesom dan serai kat tepi rumah..
Nak tanam kat dalam pasu ni..
Ada bawak balik jugak tanah ..tanah yang sedia ada kat rumah ni tak subur..
sebab tu tanah pun kami angkut bawak balik..

mak saudara pulak  bagi  betik 2 biji...
kenyang la makcik..hahaha...


Dalam tak sedar tu
ayah pulak sempat pi kedai beli ikan dan bagi pada kami untuk bawak balik.
Cucu dia suka makan laksa..Tu suruh buatkan laksa untuk cucu dia la tu..
Bukan tu je..siap bagi belacan lagi..
Alahai..susah2 je..:p

belacan ni tak bakar lagi..
malam2 nanti la saya bakar..

Masa dalam perjalanan balik lalu kat gurun..
boleh la beli jagung ..
memang banyak gerai2 jagung tepi jalan nak ke lebuhraya  tu..
yang ni saya beli 5 ..5 apa ye?/5 biji?5 batang?5 tongkol??
heheh...harga tak mahal pun...
10 biji 13 ringgit..saya ambik 5 biji harga 6 ringgit je.
beli 10 siapa nak makan banyak2 tu??
sebab jagung ni besar2 tau...geram betul tengok..


Sempat juga beli air kelapa kat situ..
ramah2 peniaga kat situ..

Dan macam biasa...
kain baju yang nak dibasuh pun tinggi menggunung ..
letih nya...:(

Saya selalu tengok kawan2 blogger yang buat entry macam ni.
beli apa2 dan cerita macam2..
sebab tu saya try buat jugak entry gini..
saya rasa saya memang tak boleh la tulis entry macam ni sebab rasa
lain macam je bila baca semula..
Paling pening bila kat "label" tu saya tak tahu nak tulis apa..

hahhaha..


sekian...

Post a comment

12 Comments

  1. hehehheheh diana
    tak per....lama2 biasa nanti dgn entry yg mcm nie:)

    kat gurun tu memang banyak org juai jagung...:)

    ReplyDelete
  2. Salam~~ hohohoho makcik Santa dah datang ni, hehehe..wahh mmg banyak betul benda yg distorykan dlm satu entry, smpi sy nak komen byk td pun dah lupa haa~ selalu entry2 camni sy letak label 'My Life Journal' je gitu :p Jagung tu setongkol jagung rasenye..hahah..

    ReplyDelete
  3. Wahhh ! Macam macam yang diangkutnya bawa balik. Seronok.

    ReplyDelete
  4. serai tu rendam dulu dalam air bagi akar keluar banyak baru masuk pasu ... letak je label kisahku ... sebenarnya lagi mudah kalau nak tulis citer mcm ni ... taip je diana . sesedap rasa . kejap je siap ... heh heh heh

    ReplyDelete
  5. hahahaha! sy lah yg tak pernah letak label pape pun. sebab selalu merepek je lebih.

    takpe2.. nanti lama2 biasa lah tu.. practice makes perfect gitu kan. hiks

    ReplyDelete
  6. Kus semangat banyaknya jajan bawak balik. Puas le makan tu tak habis seminggu tu. Tu jagung mcm kat Cameron Highland ke DR? Yang rangup kalau makan gitu.

    ReplyDelete
  7. letak label..omong kosong.. hehehehe..

    ReplyDelete
  8. Hahaha! Diana ni just be your usual selflah :) Rasa kekok pulak baca 'karangan' yang ini! Jagung tu tongkollah, Kak Diana *_*

    Dah tak payah nak tiru style siapa-siapa. Awak kan dah legend. Bak kata jiran kita, Ratu Review gitu *_*

    ReplyDelete
  9. beli jagung kat tepi jalan area gunung jerai tu ka

    ReplyDelete
  10. Letak label 'Kisah Diri Sendiri'. Okay juga kalo sekali sekala nak tulis benda macam ni, kalau niatnya nak share info.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)