Skip to main content

PUTERA RAJA PUN KENA BAWAK BEG SENDIRI...

Assalamualaikum...



Saya dok tilik gambar ni betul2..
nak pastikan betul ke dalam gambar ni Putera William dan isterinya Kate.
Macam tak percaya sebab diaorang bawak sendiri beg dan dukung sendiri anak naik pesawat.
tak de pengiring2 dan tukang angkut atau tukang dukung..

Boleh je kalau dia nak suruh orang bawak kan semua tu..
tapi dia buat sendiri semuanya..

Kagum betul..

Saya selalu tengok gambar artis2 kat Ig tu..
bila shopping siap bawak maid untuk dukung anak,,

keisan kat anak tu..


sekian..


Comments

  1. merendah diri mereka walaupun mereka org atasan..

    ReplyDelete
  2. bawak sendiri baru cool.. hehehe

    ReplyDelete
  3. ni ciri pemimpin yg bagus.. jgn sampai baju pun mntak maid sarungkan

    ReplyDelete
  4. akak ipar adik kita lagi la... sampai bercuti pun bawak maid. anak tido kena ada maid.. cmner tu??

    ReplyDelete
  5. CONTOH YG BAIK ELOK IKUTI KAN...

    ReplyDelete
  6. DR kak ana memang following perkembangan keluarga di raja ni sejak dari zaman Lady D lagi.. saja suka2 :)

    ReplyDelete
  7. bgs kn mcm ni..dia x harapkan org lain utk jaga anak dia

    ReplyDelete
  8. Bagus....bagus......raja berjiwa rakyat namanya tu. Kalau ikutkan mmg boleh jer tu nak upah khadam hihi...

    ReplyDelete
  9. Ini baru betul.. kalau serba serbi maid buat... hishh.. nanti anak pun tak kenal mana mak mana maid... hihiii

    ReplyDelete
  10. hmmmm putera raja tu kot .... kaaannn aku tgk tak yah kate artis .. org biasa bajet kaya pun bw maid dukung anak kat shopping complex ..huhu

    ReplyDelete
  11. Salam...sy pun kagum ni haa...tp bila tgk betul2, org sane mcm lebih suka anak diorang dengan diorang sendiri berbanding dgn maid, maid pada diorg mugkin utk kemaskan rumah semata-mata, bukan utk jage anak..

    ReplyDelete
  12. Public figures macam mereka ni masa bersama sebagai keluarga sangat limited. Asal keluar je, orang serbu. Makanya maybelah dengan cara ini dapatlah mereka merasa apa itu 'ibubapa', apa itu 'keluarga'. Benda-benda kecil macam nilahkan - dukung anak, bawa beg anak, yang jadi tak ternilai momennya.

    Artis kita tu biasalah...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …