Skip to main content

HUBUNGAN CINTA FATIYA LATIF DAN AIMAN HAKIM TERJALIN SEMULA ??

Assalamualaikum...


Bukan 2,3 minggu lepas keluar cerita kata diaorang ni dah putus ke??
tapi hari ni tengok bergambar berdua,..
Caption pun sesuatu sangat...
Dah kembali bersama ke??
kalau gitu cepat2 la kawen ye..


Dulu kan...
(mula la tu nak cerita hal sendiri)

saya kalau dah putus tu tak de dah nak balik semula..
sebab pengalaman saya la..
bila dah putus,baik semula hubungan tu jadi hambar sangat 
sebab mula timbul rasa was, rasa tak yakin dan hilang percaya..

awak pulak cemana??


sekian...

Comments

  1. tengoklah putus tu camne. kalau putus sbb ada org ketiga mmg tak lah. tapi kalau putus sekadar ada selisih faham apa salahnya kalau menjalinkan semula hehe

    ReplyDelete
  2. yelah.. bila ada kesan luka even sembuh tetap berparut. Even boleh di maafkan tapi kepercayaan tu memang akan semakin kurang. Walau suami kita sendiri pun kalau pernah buat hal.. kalaupun dia dah berubah tetap akan timbul was was jugak sebab pengalaman tu buat kita kadang2 hilang keyakinan

    ReplyDelete
  3. mungkin rs syg tu menebal lg...

    ReplyDelete
  4. Setuju sangat-sangat. Saya pun kalau dah putus, tak ingin nak jalin-jalin balik hubungan walaupun cinta separuh nak mati rasanya!

    Kalau mereka dah menjalin hubungan cinta semula apakata cepat-cepat kahwin. Kawan pun dah lama rasanyakan! Eh, mengalahkan makpak mereka pulak :)

    ReplyDelete
  5. Tak tau pulak ..... Bila putusnya???
    Bagi okje, boleh jer kalau sambung balik......
    Psst...okje ngan pak jilap putus sambung balik tu....alhamdulilah utuh, terikat kemas sampai sekarang hihi....

    ReplyDelete
  6. Kalau dah jodoh ☺

    Elok lah kawin jer.

    ReplyDelete
  7. Semoga bahagia..cepat-cepatlah kahwin pasangan ini.. :)

    ReplyDelete
  8. hmm kalau dah jodoh nak buat cane

    ReplyDelete
  9. Bergantung juga la putus tu sebab apa. Kalo boleh dimaafkan, rasanya okay je kot. Tapi kalo sbb insan ketige, ermm... byebye je la.

    ReplyDelete
  10. Salam, hmm setuju dgn LydSunshine..ngehehe

    ReplyDelete
  11. dah namanya jodoh..walau putus, kembali semula..

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …