Skip to main content

GAMBAR MAJLIS PERTUNANGAN HAFIZ SUIP DAN NUREFFY

Assalamualaikum...

Malam tadi berlangsung majlis pertunangan Hafiz Suip dan Nureffy 
yang penuh gilang gemilang.
Cantik betul tunang Hafiz ni.
Macam muka heroin  hindustan.hehehheh. 














Asyik senyum je Hafiz dah macam pengantin je.
selalu nya orang bertunang ni kan muka serius je..kan??
tapi dia senyum je memanjang..
seronok sangat la tu..hehehh





Pelik pulak saya bila tengok gambar ni..
bakal mak mertua sarung cincin kat bakal menantu??


Baru bakal je tu makcik..
belum boleh pegang2 lagi tu...hehhehe
tak sabar2 maknya pun..
hahahahha..jangan marah ye....












Majlis bertunang pun ada nyanyi2 ke??
Kejutan untuk tetamu  ni, tetiba je  bakal pengantin yang menyanyi..
hahhaha..

Oh..katanya majlis ni disekalikan dengan majlis hari jadi  Hafiz..
tapi macam tak kena je..kan??

Siap nyanyi bramai2 dengan geng2 dia kat atas pentas tu..
dah macam konsert AF pulak
drama berbual pun ada..hehheh
Tunggu la siang baru buat majlis harijadi..
ekekkkkeke..
komplain je la makcik Ni..
marah pulak peminat2 Hafiz nanti..









Apa pun semoga bahagia ye Hafiz..
cepat2 la kawen..


Sekian...

Comments

  1. meriah betul eh kak..hehehehe...masa kakak sally tunang, pakcik Sally yg sarungkan cincin kat lelaki sbb papa dah takde..huhu...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. tulah macam majlis akad nikah pulak

    ReplyDelete
  4. Cantiknya tunang hafiz^_^

    ReplyDelete
  5. bertunang meriah cmni..klu kawen sure lagi meriah..tahniah HAfiz n cik tunang..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah
    moga jadi pasangan muslimin dan muslimah yang bahagia

    ReplyDelete
  7. meriahh betul majlis tunnag diaa ^^

    ReplyDelete
  8. meriahh betul majlis tunnag diaa ^^

    ReplyDelete
  9. Salam,

    Saya nak minta tolong review applikasi android ini boleh?

    Syarat kena install lepas itu review..
    Jika dah buat semua itu tinggalkan link diruang komen nanti saya hubungi anda untuk bagi Gift Voucher Code 12% discount untuk membeli di blogshop kami.

    Link ada dibawah ini

    New Aplikasi Android Baju Sweet Muslimah

    Terima kasih

    ReplyDelete
  10. bukan main..dah macam nak kahwin pulak dah....

    ReplyDelete
  11. Meriah ..
    Semoga tak lama lagi majlis perkahwinan menyusul

    ReplyDelete
  12. Happy je Hafiz.
    Baju Melayu nampak trendy. Suke tengok.
    Tapi bakal mak mertua sarung cincin kat Hafiz tu tak sepatutnya sebab kalau bersentuh kan dikira haram & batal wudhu'.
    Harap yang ni x dijadikan budaya Melayu pulak lepas ni.
    Ye lahhh...masyarakat kita ni suka sangat nak buat kelainan walaupun cam merepek je.

    ReplyDelete
  13. Salam, haha tgk dia ni senyum memanjang, sy pun senyum gak..mcm rasa sekali ke-excited-an dia tu, hahah...tp mmg cantik betul tunang Hafiz...terpukau lak tgk, hahah..semoga kahwin cepat dan bahagia selalu..amin~ :D

    ReplyDelete
  14. kemain meriah lagi ye . tahniah2

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …