BAPA IKAT BAYI DI STEERING KETIKA MEMANDU

Assalamualaikum...

Minggu ni banyak pulak tersebar video dan gambar2
yang menunjuk kan si ibu atau ayah yang
bertindak bodoh terhadap anak2..


Bagi anak hisap rokok la..
Bunuh anak sebab marah bini..
dan sekarang ikat anak kat stereng kenderaan pulak..




Berlaku di Taiwan..
seorang bapa sanggup mengikat bayi  yang hanya berusia
1 bulan di stereng ketika memandu.
Dia juga dilihat memusiang-musingkan streng kenderaan nya
sambil kedengaran si ibu dan ayah bayi ketawa kecil ,
sehingga lah bayi tersebut menangis..

kejadian tersebut di rakam ibu
bayi  dan kemudian dia memuat naik video tersebut dilaman sosial.
Video tersebut menerima banyak kecaman dan
orang ramai mempertikaikan tidakan si ibu dan bapa bayi
dan melabel kan tindakan mereka sebagai satu penderaan.

Bagi saya ini bukan penderaan..
dia mungkin bertindak macam ni
untuk menghiburkan hati sendiri..
dia ingat anak dia nampak comel memusing2 kat streng tu..
Dia tak tahu tindakan bodoh nya tu
boleh membahayakan nyawa si bayi..

nak tengok video nya di sini...
Video pendek je..tak lama pun..






sekian..

Post a comment

11 Comments

  1. Alahai.. Terlebih 'bijak' inilah jadinya..

    ReplyDelete
  2. kot ye pun nak m'hiburkn hati, cuba la carik cara yg lebih praktikal yg xkan cetuskn kontroversi. isk3..

    ReplyDelete
  3. takde faedah lgsg pun buat macam tu.

    ReplyDelete
  4. Mmg vengang...kt china memang pelik2

    ReplyDelete
  5. Actually ramai je buat macam ni... berdasarkan komen2 yang sha baca la kan... tapi bagi diorang just for fun, cuma bagi kita yang sensitif nampak macam kejam sangat...

    sama macam kes baby yoga tu.... tapi kalau anak sha memang tak gamak ler buat gini..

    ReplyDelete
  6. Lagi satu kes bodoh. Nak popular sangat ke sampai gunakan anak macam ni? Maybelah Diana, mereka rasa happy tengok anak kat stereng kena pusing-pusing macam barbie doll. Otak letak kat kepala lutut lagi :)

    ReplyDelete
  7. Suka hati dialah .....anak dia hihi.....

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)