Skip to main content

BAPA IKAT BAYI DI STEERING KETIKA MEMANDU

Assalamualaikum...

Minggu ni banyak pulak tersebar video dan gambar2
yang menunjuk kan si ibu atau ayah yang
bertindak bodoh terhadap anak2..


Bagi anak hisap rokok la..
Bunuh anak sebab marah bini..
dan sekarang ikat anak kat stereng kenderaan pulak..




Berlaku di Taiwan..
seorang bapa sanggup mengikat bayi  yang hanya berusia
1 bulan di stereng ketika memandu.
Dia juga dilihat memusiang-musingkan streng kenderaan nya
sambil kedengaran si ibu dan ayah bayi ketawa kecil ,
sehingga lah bayi tersebut menangis..

kejadian tersebut di rakam ibu
bayi  dan kemudian dia memuat naik video tersebut dilaman sosial.
Video tersebut menerima banyak kecaman dan
orang ramai mempertikaikan tidakan si ibu dan bapa bayi
dan melabel kan tindakan mereka sebagai satu penderaan.

Bagi saya ini bukan penderaan..
dia mungkin bertindak macam ni
untuk menghiburkan hati sendiri..
dia ingat anak dia nampak comel memusing2 kat streng tu..
Dia tak tahu tindakan bodoh nya tu
boleh membahayakan nyawa si bayi..

nak tengok video nya di sini...
Video pendek je..tak lama pun..






sekian..

Comments

  1. Alahai.. Terlebih 'bijak' inilah jadinya..

    ReplyDelete
  2. kot ye pun nak m'hiburkn hati, cuba la carik cara yg lebih praktikal yg xkan cetuskn kontroversi. isk3..

    ReplyDelete
  3. takde faedah lgsg pun buat macam tu.

    ReplyDelete
  4. Mmg vengang...kt china memang pelik2

    ReplyDelete
  5. Actually ramai je buat macam ni... berdasarkan komen2 yang sha baca la kan... tapi bagi diorang just for fun, cuma bagi kita yang sensitif nampak macam kejam sangat...

    sama macam kes baby yoga tu.... tapi kalau anak sha memang tak gamak ler buat gini..

    ReplyDelete
  6. Lagi satu kes bodoh. Nak popular sangat ke sampai gunakan anak macam ni? Maybelah Diana, mereka rasa happy tengok anak kat stereng kena pusing-pusing macam barbie doll. Otak letak kat kepala lutut lagi :)

    ReplyDelete
  7. Suka hati dialah .....anak dia hihi.....

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …