Skip to main content

ADA KE MAK AYAH YANG NAK JURURAWAT YANG URUSKAN KENCING BERAK DIA ??

Assalamualaikum...



Ramai yang share cerita pasal nurse kena marah
kat hospital di Muar tu ye..
Macam2 komen ada..

kesian kat ibu tu la..
mesti dia rasa bersalah sebab keadaan dia tu
yang membuatkan kejadian tu berlaku..
Tu pun kalau si ibu sedar la..
Kalau saya kat tempat si ibu tu memang saya sedih sangat.

Bil hospital nak kena bayar tapi
servis lembab.nurse tak buat kerja..
Mau tak marah ..kan??
Tak tahu skop kerja sendiri gamak nya nurse nih..
Ingat Murah ke bil hospital nih?



Tapi...
Itu kan mak kau..
tengok lapik kain nya kotor kita bersihkan..
Tengok lampin dia dah berisi kita la tukar.
nak makan kita suap,dia nak mandi kita bawak..
kenapa nak harapkan nurse jugak..
jangan sebab awak bayar bil maknanya awak dah lepas tanggujawab jaga mak..
Memang nya kerja tukar laipk,bagi mandi,tukar lampin,suap makan,
tu semua tugas sebenar nurse ke??
waris cuma datang tunjuk muka dan balik??
saya kurang tahu tentang nih..

Anak-anak...
Masa nih la awak nak kumpul banyak pahala..
masa mak ayah sakit ni la..
kenapa nak merungut.
Bersyukur sikit awak ada peluang buat semua tu..

geli??
masa kita kecik2 dulu siapa yang
basuh berak kencing kita kalau bukan mak?
Mak tak pernah basuhkan???tipu!

kalau saya di tempat si ibu
saya malu la kalau orang lain yang mandikan saya,
cuci berak kencing saya..
macam tak de anak cucu pulak..
Anak2 tau datang tengok, betulkan  selimut sikit2
lepas tu balik...

sedih .,,
Dah la pi ambik gambar dan viral kan di laman sosial..
lepas tu nak tunjuk salah orang..
sedangkan dia mendedahkan sikap buruk sendiri..


sekian..

Comments

  1. kalau takde waris yg jaga memang la nurse yang buatkan.. saya masa bersalin dulu kat hosp sg buloh siap nurse nak offer tolong sy ke bilik air tapi yelah even perempuan sama perempuan kita lebih selesa kot dengan suami kita.. sy kata xpe sy tunggu asben sy tolong sy mandi nanti.. Moral of the story untuk perkara2 camtu semua orang harapkan org terdekat dia yang buat

    ReplyDelete
  2. Ada btul jgk apa yg diana ckp.ni la msa nya kita by phala utk parents kita.cuma lbh sesuaila klu mak kita ank perempuab kita la yg bt kan...wallahualam

    ReplyDelete
  3. Macam-macam komen ada tapi saya salute dengan hospital kerajaan. Setakat ini alhamdulillah. Saya suka!

    ReplyDelete
  4. masa sakit memang kita nak waris terdekat sentiasa disisi kita.. boleh buat segala hal untuk kita.. tapi kalo takde waris nurse gak kena bantu kan..

    ReplyDelete
  5. sebuk nak cari kesalahan org lain
    kesalahan diri sendiri x sedar

    ReplyDelete
  6. tgk laa nnt bla dia da tua. anak2 akan buat mcm mn kt dia nnt...

    ReplyDelete
  7. semoga aku tidak menjadi anak yang lalai dengan tanggungjawab...amin...

    ReplyDelete
  8. kesalahan sendiri depan mata nak cari salah orang...buka aib diri sendiri sebarkan kat laman sosial...pandai sangat kot ORANG ni...huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …