Skip to main content

5 BARANG DI LAZADA YANG AKAN SAYA BELI

Assalamualaikum...

Rasanya last saya shopping di Lazada ,tahun lepas kot..Dah lama tu.Lazada memang menjadi pilihan ramai orang untuk mendapatkan barang-barang dengan harga murah malah ada perkhidmatan COD lagi....Tak payah susah-susah nak berjalan keluar membeli belah.Semua nya ada di Lazada.Kuasa membeli hanya dihujung jari.

Dah lama saya perhatikan beberapa barang yang boleh dikatakan sebagai top items di hati dan saya akan dapatkan nya satu hari nanti..heheheh..Nak tau apa dia??

Takada ISB-1121 Bread Maker - RM1333.00




Idaman ramai wanita..terutamanya yang memang hobinya membuat roti..Tak la saya letih menguli tepung nak buat roti.





Trolley Case - RM399.00


Cantik tak??Sesuai untuk keluarga kecil kami...Kecil ke????hahhha..




Carrera GRAND PRIX - RM316

Salah satu benda yang selalu saya leka memilih..kadang-kadang sampai panas bontot memilih yang mana paling sesuai.Ada kat lazada..jadi tak payah jadi penunggu kedai cermin mata lagi ye makcik..hahah..




Samsung Notebook - RM1199.00


Mudah nak bawak kemana2.tak la asyik usung laptop yang berat nih..Mungkin dah ada notebook ni boleh shopping di lazada di mana2 sahaja.




MANGO QUILTED BOWLING BAG Beige- RM129.00

Sebagai ganjaran untuk diri sendiri yang tak banyak mendapat ganjaran dari orang lain selain suami..hahahah...



You can check out the products at Lazada This post is an entry for the ShopCoupons Blogger contest. Being hosted by ShopCoupons. Lazada voucher sponsored by Lazada Malaysia.

sekian..

Comments

  1. setuju dgn org kt atas
    bag tu cntik! :)

    ReplyDelete
  2. byknya shopping kt lazads . .yna salah sorg customer yg rjin jgk shopoing kt lazada

    ReplyDelete
  3. Memg mnjdi impian tu Kak hihi

    ReplyDelete
  4. Wah..shopping sakan ni akak..tak pernah lagi try shopping kat LAZADA..takut rambang mata..hehe

    http://hadaasuhaimi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Wah..shopping sakan ni akak..tak pernah lagi try shopping kat LAZADA..takut rambang mata..hehe

    http://hadaasuhaimi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Tak pernah try lagi shopping kat lazada..

    ReplyDelete
  7. contest ke kak Diana? good luck!laptop tu nampak mengoda je..

    ReplyDelete
  8. laptoppppp hahaha.. barang2 letrik CT xleh beli online haha x puas rasanya. kena p belek jugak baru puas. tapi penah gak beli shake kat lazada. okay servicenya..

    ReplyDelete
  9. Nak join gakkkk... Sempat lagi ke ni.

    ReplyDelete
  10. Janganlah disebut-sebut tentang Lazada ni, Diana. Dah 2 hari 2 malam dok belek, masuk shopping cart keluar shopping cart. Nak terus proceed, den takut banyak sangat nanti nak disembunyikan :)

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …