Skip to main content

UBAH SIKIT JE DAH KECOH....

Assalamualaikum...

Saya memang blogwalking setiap hari..
Tak banyak , sikit mesti blogwalking..
Paling sikit 2,3 puluh blog sehari saya singgah.
Paling banyak, semua yang kat bloglist tu.
Best saya komen..tak best tinggal gitu je..
Blog best dengan entry best ada beza tau..
Jangan salah sangka ok..

Bila saya blogwalking saya buka banyak tab..
Sekali buka memang 2,3 puluh tab la..
jadi bila buka banyak2 gitu
Saya bukan ingat pun header awak ada berapa
Kuntum bunga? ada berapa biji strawberry kat title sidebar..
Memang tak ingat benda yang kecil2 tu..

Ada segelintir blogger ni
Dia selalu buat teka teki bila baru lepas edit blog dia..
Padahal edit benda kecik2 je..
Yang memang kalau tak dibagitau
memang kita tak perasan..

"CANTIK TAK BLOG SAYA,
NAMPAK TAK APA YANG BERUBAH.."

Kita yang baca ni pun tertanya2?
Apa benda yang lain nya sama je macam semalam..

Lepas tu hujung baru tau cerita..
Rupanya dia tukar kaler je kat title sidebar..
Rupanya dia tambah sepit rambut je
Kat doodle header blog dia..
Erm...Siap buat entry.hehehh...

Sekian...

Comments

  1. hehehe...kadang kite tak peka pun benda mcm tu....baca entry lagi best dari tengok design blog, pendapat sayalah.

    ReplyDelete
  2. Hahahahahahahaha ! Letak sepit rambut. Tambah chopstik dekat rambut. :P

    ReplyDelete
  3. hihihi...rasa kelakar pulak baca entri ni

    ReplyDelete
  4. saya kalau blogwalking memang baca entri jarang nak belek2 blog orang kecuali design dia berubah 90%.. tu memang perasan la...

    ReplyDelete
  5. entri camtu, maaf kalau ayat sy kasar, terus klik x...hehhehe

    ReplyDelete
  6. Haha. Macam soalan yang pempuan selalu suka tanya lelaki, "Awak perasan tak apa yang beza dekat saya arini?" Kekeke. :P

    ReplyDelete
  7. haha kak..sy pn ad buat entry psl blog dah berubah, tp sy memang buat perubahan full kat blog tu.. 100% ekeke..xpe kan? ahaks

    ReplyDelete
  8. Setuju.....bila bw ni kita dpt rasa mana blog best yg dan entri jugak best, mana yg tidak....tp mcm okje kalau dah bw tu entri best ke tidak mesti komen jugak....

    ReplyDelete
  9. He he..macam-macam blogger ni.....tapi hias blog tu, jangan la sampai jadikan blog tu terlampau berat. Biasa, kalau berat saya tinggal jer.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …