Skip to main content

RANCANGAN BARU TV3 "YE KE" TIRU "STRONG HEART"?

Assalamualaikum...

Eh!!apasal banyak sangt rancangan TV yang asyik tiru rancangan luar nih??
Produksi2 tv ni dah tak de idea ke??
hari tu tengok rancangan karok la kau..
yang nak tiru karaoke killer..
lepas tu tak lama lagi keluar game show LARI
yang nak tiru Running Man..
Dan tak lama je lagi ada rancangan baru ala2 STRONG HEART ,
rancangan bual bicara spontan yang diberi nama YE KE?
yang akan disiarkan di TV3

Rancangan YE KE ni konsepnya..
dijemput beberapa artis duduk kat depan tu..
lepas tu ada la dua pegacara 
yang akan tanya soalan-soalan panas  pada artis tersebut..
Dan artis tu kena la jawab dengan terus terang..
Soalan2 nya pulak ada kaitan dengan artis lain yang juga dijemput sama..


Lebih kurang sama je macam STRONG HEART.
Dalam rancangan STRONG HEART ,
artis akan cerita kisah yang pernah mereka lalui
dan kalau siapa cerita paling menyentuh hati akan jadi juara.



Tengok gambar2 yang dikongsi oleh Norman Hakim ,
ada bebarapa artis yang dijemput dalam episod pertama..
antaranya Erra Fazira,Azreen Azminda dan Shila Amzah..
ada lah beberapa artis lain yang dah sendu semuanya..hhahaaha...


Rancangan ni akan diopengacarakan oleh 
AG dan OGY..hehehe..

Agak2 best tak???
Selalunya kalau tiru2 ni tak best..hahahah,,,
Tapi ada Era fazira tu best la kot..:p

sekian..

Comments

  1. kena tengok dulu baru boleh komen best ke tak.. tapi takde originality la kalau ciplak konsep orang lain kan

    ReplyDelete
  2. Boringlah kalau tiru2. Ada gameshow apa tah kita tengok haritu kat Astro tiru cam Runningman. Bosan betul.

    ReplyDelete
  3. biasa la tu tiru meniru..cuma saya kurang dengan rancangann macam ni sebab melibatkan retis..tak berapa suka..baik tengok drama memang tau dah berlakon..hehe

    ReplyDelete
  4. dah tak ada idea, tiru je lah.. kalau tak tv ketandusan siaran.. huhu

    ReplyDelete
  5. Dorang fikir sebelum ni tiada orang tengok variety show macam tu.. macam saya.. saya pun tak tahu strong heart ni macam mana.. hehe..

    My blog :

    http://segalaceritera.com/

    ReplyDelete
  6. ala macam tak best main tiru²..running man, strong heart jugak best :)

    ReplyDelete
  7. byk kot program tv kita tiru program luar, diana...
    but, if dpt izin orait la kan.
    agaknyer da kehabisan idea diorang hi hi hi...

    ReplyDelete
  8. errrrr... ada rancangan ni... ???? hahahaa. tak terasa nak tengok la pula..hehe...
    kalau betul2 best mcm strong heart tak per.

    ReplyDelete
  9. Tak rasa dorang tiru konsep.. sebab kalau konsep strong heart, dorang kongsi cerita, cerita mana yang rasa mcm cerita paling tabah or best tu yg menang. Tapi konsep Ye ke? ni lebih kepada gosip.. style set studio dorang memang agak sama dengan strong heart.. Tapi Ye ke? sangat lain. tak sama langsung. FYI Konsep rancangan dengan konsep studio adalah dua benda yag berbeza.


    Just nak komplen Ye Ke punya rancangan....dorang punya effect doodle sangat distracting sebab bunyi dia mengganggu.

    ReplyDelete
  10. Baru tahu rancangan ye ker ni pun ciplak..ingat ori dari tv3

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …