PESANAN UNTUK ADIK-ADIK YANG SELALU MERUNGUT TAK BOLEH TIDUR MALAM

Assalamualaikum...

kerap baca dan dengar luahan dari adik2 masa kini.. ..
katanya susah nak tidur..
tak boleh tidur malam..
tak boleh tidur awal..
susah nak lelap dan sebagainya...

Bersyukur lah..

Sebab bila awak bertambah usia nanti..
makin senang pulak awak nak tidur..

Pantang letak kepala kat bantal..
terus terlelap..

Baru mengadap kerja 2,3 jam
dah mata tak boleh buka luas....

Itu saya la..
saya nak tidur kejap..
dapat setengah jam pun jadi la..
heheheheh...

Sekian..

Post a comment

16 Comments

  1. Saya pun sama.. pantang letak kepala dh lena. Itu yg ada masa smpai xmandi

    ReplyDelete
  2. klu negara barat depa akn tido wktu siang sekurang2 nya stgh jam or 1jam utk cas tenaga balik..tapi klu kt m'sia mau kena warning brnti keje gamaknye..

    ReplyDelete
  3. Yui ngntok tido ja trus. Xde kata xleh lelap. Melainkan ad mslh mggngu.

    Mood sedih yui skg tp kena hadap juga. Hidup kena truskan ye dak ? =)

    ReplyDelete
  4. ada ank kecik mmg x de nk tdo lena.. tpi dpt tdo tu satu nikmat...

    ReplyDelete
  5. Tekun membaca ni, tiba2 pun rasa ngantuk juga.. heheee

    ReplyDelete
  6. yelah, saya pun takde masalah tido. masalah cepat sgt ngantuk nak tido ada lah! :D

    ReplyDelete
  7. Orang dewasa banyak tanggungjawab. Tak tidur semalaman tanpa ngantok tu boleh settle banyak kerja. So, bersyukurlah orang kecik sebab tak boleh tidur. Heheh.

    Read my latest entry : Layan Scorpions Lok

    ReplyDelete
  8. syok betul bila dpt tidur berkualiti.. tp kalau tidur lama2, xsihat plak kan... hee....

    ReplyDelete
  9. takpe tunggu ada anak jer.. baru kita tau erti mengantuk hahahaha

    ReplyDelete
  10. Betul3. dah pernah rasa dah keadaan camtu. Tunggu bila dah kahwin dan ada anak nanti ... hehe

    ReplyDelete
  11. saya akan terjadi bila musim exam

    ReplyDelete
  12. kalau aktif masa pagi, insyAllah malam tu memang lena habis T_T

    ReplyDelete
  13. nani dah banyak minggu susah nak tidur malam

    ReplyDelete
  14. Hihi.....sama dgn okje jugak DR tp dgn syarat jgn tido siang, kalau tak jenuh jugak nak lelap tu

    ReplyDelete
  15. Salam, hahaha..diorg tu xleh tidur sbb nak main handphone je~ ngeh3..tp betul tu, aku ni dah tua dah haa...cepat betul ngantuknya..dush!dush!

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)