Skip to main content

KENAPA AWAK DATANG TENGAH-TENGAH MALAM?SAYA DAH NAK TIDUR LA..

Assalamualaikum....



Sejak sebulan lebih saya ada perasan satu perkara tentang blog saya nih..
Saya tak tahu la kat blog orang lain..
mungkin sama macam saya kot...
Bila jam 12 malam je UV tu tinggi ..traffic nya macam jam 3,4 petang..


Padahal kalau jam 10 atau 11 malam tu uv paling tinggi dalam 100 atau 100 lebih..
masuk je jam 12  malam ,meningkat 200+..
kadang2 sampai 3,4 ratus ..

kemudian jam 3,4 pagi dah kurang...
nak naik balik tunggu jam 8 pagi nanti pulak...

Erm...ada apa kat blog saya
bila tiba jam 12 malam ye??
heheheh...jam 12 malam saya dah tepuk bantal dah pun..


heheheh..


SEKIAN...


Comments

  1. Org kat oversea kot yg visit blog awak.

    ReplyDelete
  2. RASANYA YG SINGGAH TU VIEWERS LUARNEGARA SBB MASA KITA TIDUR DIAORG SDG AKTIF GITU GINI..

    ReplyDelete
  3. Hehe.ada org suka baca blog tgh2 mlm kan sis..akm waktu tu pun dh tdo..kikiki

    ReplyDelete
  4. agaknya dunia belah sana...sebab bumi berputar. kIta tidur ada org jaga

    ReplyDelete
  5. time tu rmi yg dah xde keje, anak dh tido so layan blog la dulu sblm tido ehehehe

    ReplyDelete
  6. Mungkin time tu ank dh tido baru nk bw kot.. Atau yg single2 pulun bw sblm tido.. Hehehe

    ReplyDelete
  7. masa tu kot orang baru ada masa. hehe

    ReplyDelete
  8. sblom nak tido layan dulu kot blog diana ni.. mcm kita.. :)

    ReplyDelete
  9. Tu mesti jenis siang tido malam berjaga kot ☺

    ReplyDelete
  10. mungkin ini je la masa yang ada untuk blogwaking kot kak..

    ReplyDelete
  11. Hihi..... ada midnight show kot haha.... Tak pernah tengok traffic blog sendiri pun DR...tak tau apa terjadi. Tapi blog mak sah sahlah sunyi sepi kot hihi

    ReplyDelete
  12. Pembaca dari serata dunialah tu, Diana. Okeylah macam tu, janji ramai pembaca ya tak?

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …