Skip to main content

KAROK LA KAU HAMBAR DENGAN PENGACARA YANG TAK BEST

Assalamualaikum...



Malam tadi sementara tunggu citer Hindi start ,
saya tonton rancangan baru kat astro Ria.
Karok La kau..

Saya tau rancangan macam ni memang dah ada kat luar negara.
Mungkin diaorang pun nak ikut jugak macam rancangan tu.

Tapi sangat la tak best.

Tambah dengan gandingan pengacara yang tak best.
nampak hambar je la rancangan  nih..



Faizal ismail tu memang best jadi pengacara
tapi bukan dalam rancangan macam ni.
Untuk majlis2 anugerah saya suka la.
Yang sorang lagi tu,erm...
apa entah namanya..hambar je..
nampak macam saja letak dia untuk bagi bising je..
hahahah..



kalau awak tonton ramncangan ni
awak akan rasa macam tengok sukan neka je..
Tak macam versi asal rancangan ni yang memang mencabar.
kalau tak caya tonton episod Killer karaoke versi thailand  ni..
kita yang tengok pun boleh menjerit tau..

Sepatutnya episod pertama lah
yang kena buat nampak menarik supaya minggu
depan orang tunggu nak tengok rancangn nih..
kan??



sekian...



Comments

  1. emm..tak pernah pulak tengok ni...

    ReplyDelete
  2. saya tak tgk...takleh komen..hhihihi

    ReplyDelete
  3. setuju...
    game tak mencabar langsung,
    markah pun ntah apa2.
    nak tiru program orang lain tapi x menjadi,

    ReplyDelete
  4. haah la kak untuk program macamni saya prefer someone yang bising dan suka menyakat, contohnya macam johan .mesti happening giler hehe

    ReplyDelete
  5. belum sempat tengok lagi. tapi killer karaoke US pun best gak terjerit2 di buatnya...

    ReplyDelete
  6. saya tak tengok jugak.. sebab tak langgan ria.. pakai njoi kan.. tak tersenarai

    ReplyDelete
  7. Ada tgk tajuk tu masa browse info semalam kat astro, tapi tak tukar channel sbb ingatkan drama. Selamat aku tak tgk kalo tak menyesal.

    ReplyDelete
  8. Tak tengok pulak, padahal dah tunggu jugak nak tengok, nasib baik la kalau tak mesti frust, huhu

    ReplyDelete
  9. tak tengok rancangan ni..ingatkan rancangan apa,..tak tengok pon takpe..hewhew

    ReplyDelete
  10. Salam Diana....

    Uhuh, lamanya tak singgah sini! I is super duper busy you see ^_^

    Rancangan karok ke apa, memang confirm saya tak tengok ni. Saya punya 'me time' pukul 10 malam je, cerita Korea. Kalau cerita Korea, barulah saya boleh komen panjang sikit. Okey, jom terjah entri lain.

    Next!

    ReplyDelete
  11. Nak tiru killer karaoke ye..tapi memang hambar pun . Tengok 10 minit dah tukar channel

    ReplyDelete
  12. tengok jugak khamis hari tu. tapi, tengok sekejap je, sebab rasa macam bising/kelam kabut...

    ReplyDelete
  13. Pembahagian markah mcm xadil je..septtnya utk team yg ada ahli team tlg tu kenalah tolak markah..bgtu jg yg nyanyi xlancar sptutnya dpt kurang dr yg nyanyi steady dan lancar walai lirik betul sama

    ReplyDelete
  14. Setuju bg markah xadil..pastu nmpk mcm bias je..team mana mrk nk suh menang mrk bg high score dan lagu yg senang senang

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …