Skip to main content

KAHWIN ATAS PERMINTAAN KELUARGA...

Assalamualaikum....


Sakit pulak hati kita ni bila dengar ayat sorang lelaki tu...
lebih kurang gini la ayat nya...

Lelaki : abang terpaksa pergi..kita tak boleh terus kan hubungan ni..

Pompuan : sampai hati abang..sanggup tinggalkan saya sebab nak kawen dengan orang lain..

Lelaki : abang terpaksa ..ni permintaan keluarga.abang kena tunaikan..



Elehhhhhhhhh!!!!!!
Bila bab kawen je terus nak ikut permintaaan keluarga.
padahal selama ni mak suruh pi kedai
beli kunyit pun
hang bagi macam2 alasan..

Minyak motor habis la...
mengantuk la...
demam la..

Ishhh....
Terbawa2 pulak emosi saya
tengok drama nih..


Hehhh..


Sekian...



Comments

  1. yes. Itu semua alasan. hahaha :D sepatutnya dia cakap kat mak dia yang dia dah ada calon untuk jadi menantu mak dia. kalau mak dia berkeras jugak nak suh kawen dgn pilihan dia, tanya kan sebab sebab knp. hahaha. Stress woh klu kena tinggal macam tu je. But kalau memang dah itu jwpn laki tu, REDHA ja lah. Yakin yang DIA ada simpan laki yang lebih baik untuk hargai kita.

    Sekian. hahaha *sorry terEMOSI jugak.

    ReplyDelete
  2. kalau tak cuba langsung introduce pilihan sendiri kat family terus cakap camtu.. memang layak lempang dengan seilpar sedas dua dulu.. Tapi kalau dah cuba macam2 cara tetap family tak terima.. tu boleh accept la jugak

    ReplyDelete
  3. heh..heh..kalau dh xmahu tu hbs semua dibawanya...kalau dh mahu ckp segala maktoknenek main langgar jer...

    ReplyDelete
  4. Huhu..ni memang mendatangkan marah.. Hehehhe.

    ReplyDelete
  5. kalau tak ikut cakap, mungkin nanti semua kemewahan yg dia ada kena ambik balik kot. hehe

    ReplyDelete
  6. Hahahhahah kelakar la Diana ni...betuiiii mak suh pi kedai beli kunyit xmo...tp kalau mak suh kahwin gadis pilihan dia mau plak...haishhhhhhhhh pe kes lelaki cm ni x tetap pendirian..baik jgn kahwin laki cm ni...sat gi kalau kahwin gak semua kita yg salah dia je yg betui...haru!

    ReplyDelete
  7. Saya kahwin atas kerelaan diri. Eh. Hahahahaha.

    ReplyDelete
  8. selalunya drama memang ada je scene macam ni kan..huhu

    ReplyDelete
  9. Macam pernah tengok je scene ni dalam drama. Hahaha... Memang nak minta hujung tumit tinggilah kalau cakap macam tu. Kalau dah tahu makpak teringin sangat nak dapat cucu (biasa itulah alasan mak-makkan...) introducelah dulu kita yang subur nih. Tengok bakal mak mentua reject ke atau terus nak masuk meminang tak dan-dan dapat bonus akhir tahun! Hahaha!

    ReplyDelete
  10. Salam! Hahahha...kannn~ selama ni mak suruh xde pulak nak patuh..mcm2 alasan..kena camni, dan tgk calon pilihan lebih best~ terus bagi alsan camtu~ hei...marah jugak sy ni..hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …