INI LAH PENAJA YANG TAK RETI NAK LUNASKAN JANJI

Assalamualaikum...

Saya join GA yang mereka taja.
tapi sampai sekarang tak de hadiah yang sampai
walaupun penganjur dah hubungi nak hantar hadiah nya..
lakonan betul..



Pernah juga saya hubungi penganjur ,
diaorang balas lepas tu 
sampai sekarang tak de apa2 pun..

GA pertama tu dari segmen apa entah..
google la segmen yang ada nama budak berangan nak jadi penyanyi tu..

GA kedua dari blogger mimin adam..
masa mintak detail kemain lagi,
itu boleh ini boleh,
tapi rupanya auta semata2..

Yang kelakarnya penaja tu siap seronok follower dia cecah 1k..
saya perhati je..hahahahh..
sekarang dah unfollow Le

Lepas ni kalau dua muka ni nak jadi penaja
hati2 je la..jangan la percaya..
benda kecil macam ni pun susah nak berlaku jujur..

Bukan kita hadap sangat pun hadiah tu tapi
ini soal kejujuran..
soal janji.
kalau nak follower ramai pergi je blog satu2 dan suruh follow.
tak payah la menipu dengan cara ni untuk raih ramai follower.
buruk perangai tau..

Entry segmen mereka dalam blog ni pun saya dah delete.
tak yah simpan2..membazir je..kan??



#"sebab tu saya tak nak join GA"..ok ..komen gitu tak diguna pakai di sini..

Sekian..




Post a comment

27 Comments

  1. Yui kena dgn lazada.. haremmm baucher smpai.ke sudah xgnti. Huhuu

    ReplyDelete
  2. kejadian2 macam ni lah yang buat kita rasa tak best nak join kan..

    ReplyDelete
  3. ala.. ye ke.. teruknya.. kesian pada pemenang.. dah happy menang tapi hadiah tak sampai..

    saya pulak rasa bersalah pada penaja sbb dah diberi hadiah.. tapi saya belum review hadiahnya.. walau pun takde dalam perjanjian suruh review pun..tapi sebagai penghargaan la kan..

    ReplyDelete
  4. menipu camni nak bertahan berapa lama dalam blog. tak malu ke orang kenal sbg penipu

    ReplyDelete
  5. cik nor tak join GA or segmen org yang baru dkenali..huhu

    ReplyDelete
  6. Mesti nak up follower jer tu. Alhamdulillah...hadiah GA yg DR buat last year dah selamat sampai ke tangan pemenang. Janji di tepati even lambat.

    ReplyDelete
  7. byk kali dah kena ...
    mls lyn dah ....

    bertabah la ...

    ReplyDelete
  8. banyak kan isu macam ni..dah dpt bnyk folowers syok sendiri plak.. haha

    ReplyDelete
  9. huhuhu..inilah masalahnya dgn peniaga online..bila dia buat mcmni, secara tak langsung akan menimbulkan persepsi negatif oleh pembeli kpd peniaga online yg lain..huhuhu

    ReplyDelete
  10. Saya pun pernah alaminya. Dah la join GA bersyarat macam-macam. Nak tuntut hadiah pun kena ada syarat jugak. Nampak sangat tak ikhlas nak bagi. Selalunya sponsor hadiah yang bagi masalah, dahnya penganjur GA yang dapat nama.

    ReplyDelete
  11. pernah juga merasa menang ...tapi tak dpt hadiah dgn alasan lambat respons.

    ReplyDelete
  12. Ada juga manusia mcm ni.. lama2 org unfollow blog ni

    ReplyDelete
  13. Hahaha... ingatkan muka Kak Ton masuk blog:) Eh, lupa Kak Ton tak pernah buat GA sebab.... Kak Ton tak RETI!

    Oh, ya...Cik Diana, alamat ada hantar tak? Puas dok belek email hppyrynne2906@gmail.com tu tapi tak jumpa pun alamat. Macam mana hadiah geng meroyan nak dihantar ke Penang ni?

    ReplyDelete
  14. tak baiknya macam tu..kita buat GA ni nak promosi dalam masa yg sama nak bersedekah..tp klu hadiah takde, mmg tak pergi jauh la..

    ReplyDelete
  15. fiza pun rasanya dah 2 kali tak dapat hadiah..dah bertukar tahun dah..malas nak bising dah..takde rezeki..harap yang buat GA tu tunaikan hadiah kepada pemenang..ada juga pemenang yang dihubungi tak reply..taknak hadiah lah kot..

    ReplyDelete
  16. join jer ga blogger yg kita dah kenal . sekurang2nya kita bagi sokongan pd mrk ...

    ReplyDelete
  17. huhu. penah jgk kena mcm tu. ckp nak pos smpai skrang tak pos pos hadiah tu. sabau jela

    ReplyDelete
  18. Ayuni pula setiap kali segmen mini lucky draw akan siap buat entri pemberitahuan tarikh akhir tuntut, tarikh hantar hadiah, serta hubungi pemenang untuk memastikan hadiah sampai ke tangan mereka.

    ReplyDelete
  19. teringat masa menunggu pemenang postcards GA hantar details, berdebar sangat sbb rasa nak selesaikan secepat mungkin. T_T tanggungjawab tuuu

    ReplyDelete
  20. Saya pn x smpt nk pos hadiah lg. Busy.

    ReplyDelete
  21. spesis2 manusia yg menyusahkan manusia!

    ReplyDelete
  22. terkena juga..dengan lazada..siapa entah blogger tu..perempuan..budak lagi rasanya..

    ReplyDelete
  23. Salam, kak!!! nasib kak buat entry yg mcmni, sbb sy mmg terlepas pandang dgn blogger Rafina Mimi ni punya email hari tu..okay! thank Q so muchhhh kak (n_n)

    ReplyDelete
  24. ada jugak yang macam ni...hadoi...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)