Skip to main content

INI LAH ALEEYA MAISARA GADIS DIDALAM LAGU MAMAT EXIST YANG POPULAR SATU MASA DULU

Assalamualaikum...



Pernah nyanyi atau dengar lagu ni..

Oh Aleeya Maisara 
Cahaya di matamu 
Senyum di bibirmu 
Membangkitkan kasihku 
Saatku berduka 
Tenangkan jiwaku 
Pandai memujuk rayu ..

tak tahu ye??tak pernah dengar.??
cer google..hahahah..

Lagu nyanyian Mamat Exist ni pernah popular sekitar tahun 2003 ..
Tapi tak ramai pernah melihat bagaimana kah
wajah gadis yang menjadi kegilaan Mamat dalam lagu tersebut.
Sedia maklum yang Mamat memang tak pernah berkongsi gambar anak-anak nya sebelum ni..



Ini lah orang nya..Berbaju merah
Aleeya Maisara yang cantik manis..
muka seiras dengan ayah  dia..
lagi2 kat kening tu..

Selain Aleeya maisara,
mamat mempunyai 2 orang lagi anak bernama
Mohd. Eiki Daniell,  dan Dylea Mysara.
hasil perkahwinan nya dengan Marshila Mustapa kamal.




sekian..

Comments

  1. Ingt lgi femes lgu ni dulu, owhh anknya plak tu

    ReplyDelete
  2. Mamat Exist pernah cakap dia berharap masyarakat ini boleh memberi peluang kepadanya utk menebus semua kesilapan yg dia pernah lakukan dan bukan terus menghukumnya tanpa mengetahui keadaan yang sebenarnya.

    Sikit orang sampai baju apa yang dia pakai jugak akan kritik, sgt merengsakan...

    ReplyDelete
  3. Ohh Aleeya Maisara namamu ku terbayang ~~~ tak kisah laa siapa Mamat ni... Sha tetap suka dia... weeee ~

    ReplyDelete
  4. Suka tengok Mamat dalam Konsert Gegar Vaganza. Suara dia best! hihi

    ReplyDelete
  5. Anak dia rupanya..tapi suara mamat exist ni memang sedap betul ..

    ReplyDelete
  6. Owh.. nama anak dia ke.. baru tahu. :)

    ReplyDelete
  7. Tp bila tengok Mamat tetap terbayang masa dia budak kecik.....masa dia nyanyi lagu ibu...
    Dah beso rupanya anak anak dia yek....

    ReplyDelete
  8. Ooo... first time tgk family dia. Mamat masih bersama isteri dia atau tak ye?

    ReplyDelete
  9. Salam, owhhh betul! Lagu ni famous kot dulu, baca lirik dia tu pun aku dh terikut nyanyi same, hahah ;D..
    sweetnya, nyanyi dedikasi utk anak dia.. (n_n) suke! suke! ingatkan sekadar nama je, rupanya itu anak dia ye.. :D

    ReplyDelete
  10. ohh baru tahu . kecil2 lagi anak dia tu

    ReplyDelete
  11. Apasal pulak last tu gambar kat court ke? Dah jadi ex juga ke? Aduh, pantang orang bagi hint, mulalah seronok ngumpat lebih-lebih :)

    Oh, besar dah anak Mamat ni. Masa dia nyanyi lagu pohon cemara apa tu, alahai nyaringnya suara kanak-kanak dia....

    ReplyDelete
  12. oh sempena nama anaknya.. Ros suka jugak lagu ni dulu :)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …