Skip to main content

HARI INI PUNYA HAL ..

Assalamualaikum...



Hari ni saya lambat update blog..
Sibuk menguruskan rumah selepas meninggalkan nya selama 2 hari..
kain baju menimbun-nimbun..
ditambah pulak beban kerja yang maisara bawak balik dari sekolah tadi..
jenuh jugak nak menyental nya...




Hari ni jugak hadiah Peraduan Variarasa Sunquick saya dah sampai..
Patutnya kena ambil sebelum 25 hb..
Tapi diaorang kata ambik lewat pun tak pe..
tak berdosa pun..hahah


Lepas tu hari ni saya buka balik buku penyata akaun blogging saya nih..
Rupanya dalam tempoh 
3 bulan saya berjaya menjana lebih rm600 dari blogging..
Sebelum ni memang saya tak pernah kira pun..hahahha..



Ops!! sebenarnya bukan 3 bulan tapi 2 bulan..
dari bulan 10 sampai awal bulan 12

 Ok la..

tu je buat masa ni..
saya blogwaklking sekarang..
tunggu kedatangan saya ok..


sekian...

Comments

  1. tak pernah kira jugak tapi pernah jugak jana dekat RM1k++ dalam sebulan tahun lepas.. boleh la sikit2 kan? kalau rezeki banyak dapat banyak.. rezeki sikit pun tetap rezeki. Banyak atau sikit, semoga Allah cukupkan rezeki yang kita dapat

    ReplyDelete
  2. Jemput singgah blog saya..

    ReplyDelete
  3. Dah jd pendapatan sampingan ... tahniah :)

    ReplyDelete
  4. emmm, bestnya Diana..dah lah menang sekotak Sunquick, dapat lagi duit tunai...tahniah yer...kena syukur byk2 nie..

    ReplyDelete
  5. amboi maisara..tak takut ibu marah..hihi..

    Alhamdulillah rezeki akak..tahniah kak!

    ReplyDelete
  6. tahniah ...
    sauquik utk setahun ?

    ReplyDelete
  7. tahniah ...
    sauquik utk setahun ?

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..murah rezeki kak Diana..haha, cerita pasal maisara tu kelakar.kesian dia,mesti berharap ibu tak marah.

    ReplyDelete
  9. Itu stock Sunquick boleh tahan lebih setahun tu. Hehe

    ReplyDelete
  10. Tahniah sis...bestnyee dpt stok sunquick tu..ok,di tunggu kunjungan ke belog kathy pula. Hehehe.

    ReplyDelete
  11. Banyak jugak kak diana dapat... alhamdulillah rezeki... bilalah dapat ikut retak kak diana ni...

    ReplyDelete
  12. Tahniah ye DR ...
    Admire dengan awaklah DR, duduk dukuk goyang kaki pun masyukkk. Share le dengan mak....hihi

    ReplyDelete
  13. Tahniah, Diana! Dapat jadi pemenang Variarasa Sunquick. Setahun cukup tak agaknya?

    Bab berblogging ni saya memang takda jana pendapatan. Belum terfikir lagi. Kalau harapkan NN, rasanya by 2020 dapatlah saya cash out. Hahaha!

    Ratu review produk mestilah income pun masyhuk ni :)

    ReplyDelete
  14. Salam, haha wahh pandai betul Maisara jawab mcmtu..hihi..
    tahniah kak mnang oren!! sedap tuu~~

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …