Skip to main content

GAMBAR HANTU DI PANTAI BUKIT KELUANG

Assalamualaikum...

saya jumpa gambar ni di forum..
macam seram je..
tengok satu2 gambar tu tau..
di bawah ni  ada penjelasan tuan punya gambar,,


Salam,

Sahaja saya nak share gambar ni sebelum saya delete.

Background story:

Depa duk main air, pastu sorang daripada kami ambik gambar secara pukal (jenis yang snap banyak banyak tu pastu pilih gambar mana yang nak)

So dalam syok main air tu bila dia review balik gambar, zas ada yang pelik.

Konklusi saya sendiri, mungkin ianya percikan air ke lensa kamera tetapi kenapa lepas tu tak ada pula kesan, dan kenapa cantik pula di tepi tangga keluar sesuatu tu.

Bila ditanya orang kampung, memang kat situ kawasannya keras. Ada yang kata itu pintu/portal. Ada yang kata itu lembaga.

Terpulang kepada anda untuk membuat konklusi, saya sekadar share sebelum saya delete gambar ni daripada simpanan.

Terima kasih

(sebab ianya gambar pukal maka quality tidak cantik, kepada sesiapa yang nak blow up photo untuk analisis, maafkan saya ini je source terbaik saya boleh bagi).

********************

nampak macam hantu kan???
seram la pulak...
kalau tak jelas klik kanan dan open image in new tab ye..


sekian...

Comments

  1. Sha ingat kat pokok tu menyerupai hantu... sebab ada pokok tu muka macam mak lampir je... hahahaha

    Benda ni memang ada dimana2 pun... nampak tak nampak je sebenarnya...

    ReplyDelete
  2. Hai.. ayat seram tapi mata saya tgk macam tak seram. Ai.. xpelah..

    ReplyDelete
  3. mula2 xpasan kat mn bendanya..perati2 blk rupanya yg wane putih tu ye?

    ReplyDelete
  4. uiks..siang pun ada dan boleh nampak..seram betulll

    ReplyDelete
  5. waktu siang pun ada.. seram la juga sbb terbang ke atas.

    ReplyDelete
  6. Puas saya scroll turun naik rupanya kat tangga tu ya yang putih tu. Oh, nasib baik baca waktu tengahari. Takdalah naik bulu roma.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …