Skip to main content

GAMBAR-GAMBAR HANTU YANG DIRAKAM SECARA TIDAK SENGAJA

Assalamualaikum...

Eh!!betul la..ni blog makcik Diana Rashid.Bukan blog kaklong kawasan si LekatLekit tu.Makcik pun minat jugak cerita2 hantu nih..tak de la berani sangat macam kaklong kawasan.Tapi setakat nak sembang2 cerita hantu boleh je makcik layan..hahhahah...

Malam ni kita tengok gambar hantu..Malam ni kan malam rabu..sesuai sangat kalau nak tengok gambar hantu..Nak tunggu malam jumaat mesti ramai yang tak berani..kan??hehehe..












nampak?tak de la seram sangat pun...
nampak cam edit je..kan??
tapi sebab utama kita tak rasa seram ialah sebab malam ni malam rabu..
bukan malam jumaat...



sekian..




Comments

  1. Aihh.. nyesal lak tgk mlm2 ni. Hahaha

    ReplyDelete
  2. sorry tak abis pun tengok gamabr tu..scroll ke abawh dan terus komen..hahaha..meremang bulu roma nie

    ReplyDelete
  3. Most of the gambar Sha pernah layan masa kekecik dulu... sebab dari kecik memang suka bukak internet surf gambar hantu... hahaha...

    Ada nampak edit, ada nampak real... apapun, mereka juga makhluk Allah yang menumpang di dunia ni :)

    ReplyDelete
  4. Selalu tgk pic ni tpi still seram sikit.. heeee

    ReplyDelete
  5. xsuka tengok benda2 pelik ni tapi kna trima hakikat mrk jg berkongsi alam dgn kita n berada antara kita...

    ReplyDelete
  6. kalau tengok rasa seram jugak walaupun diedit..

    ReplyDelete
  7. eh motip malam jemahat? hahaha

    ReplyDelete
  8. Heee... kalau kita tengok gambar kita tetiba ada entiti macam tu menumpang glamour macam mana agaknya Dee..

    ReplyDelete
  9. Rasa mcm edit je. Tak seram pun. *eh cakap besar.

    ReplyDelete
  10. Haha......gambar mcm popular dah sejak zaman dulu.....tp seram jugak tu kalau kita budak kecik hihi.....sure percaya 100%

    ReplyDelete
  11. Salam, hmm..certain mmg ade yg mcm edit tp yg lebih dia tu sy rasa mmg original. Even edit tu kedengaran mcm senang, tp xsenang sebenarnya nak edit bila gambar tak clear dan xsama tone. Apapun, yg terseram aku rase yg dekat ambulance tu ha...mcm patung hantu dia..takut!!

    ReplyDelete
  12. kalau edit memang tak nampak seram..kalau yang nampak betul² tu kekadang bayang² pun boleh seram..nak seram kena tengok malam jumaatlah kan..hihi

    ReplyDelete
  13. nampak macam edit juga diana rashid

    ReplyDelete
  14. Tak sangka hantu sekarang ni pandai juga tumpang glamor. Kalau nak glamor, ambillah gambar sendiri. Menyeringai lebih sikit nampak taring, barulah ada konfiden nak cabut lari :)

    Eh, hari ni hari Jumaat tapi apasal saya tak naik bulu roma pun? Oh, siang lagik *_*

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…