Skip to main content

'FACING UP TO FAZURA' HANYA LAKONAN ?

Assalamualaikum...

Dah tengok ke rancangan Facing Up To Fazura yang disiarkan di siaran tv E!Asia?dalam ramai yang memuji betapa bertuah nya fazura kerana menjadi artis pertama yang mempunyai rancangan realiti , tak kurang jugak yang mengakui semakin kurang meminati pelakon cantik ni selepas menonton rancangan tersebut.


Antara pandangan penonton , ada yang menganggap rancangan tersebut hanya lakonan semata-mata.Menangis ,tersenyum bagi mereka ianya nampak seperti fazura hanya pura-pura dan seperti ada adegan-adegan tertentu yang di rancang.



Kesian jugak bila baca komen2 penonton yang mempertikaikan Fazura dalam program tersebut.Ada juga yang mengatakan gaya hidup nya seperti mengikut budaya barat namun bagi fazura dia hanya mengharapkan supaya progranm tersebut menjadi inspirasi kepada wanita-wanita diluar sana..



Tak adil jugak kalau kita kata semua tu lakonan .Kita bukan kenal pun dia macam mana.Selama ni kita tengok dia syik berlakon pegang macam-macam watak ,sampaikan bila dia tak berlakon pun orang anggap dia macam berlakon.betul tak??lagi2 bila kita tonton dia dalam rancangan realiti tv..nampak kat tv terus kita kata "lakonan je semua tu.."...sedangkan cuma dia sahaja yang tahu..


sekian..

Comments

  1. yang penting Fazura memang cantik... tak penah tengok tak boleh nak komen.. tapi pada akak ini semua industri hiburan... ramai orang komen lagi dia suka .. makna ramai orang tengok..so biarkanlah namapun hiburan...
    lagipun sapalah kita nak menilai seseorang...

    ReplyDelete
  2. saya mmg mengikuti reality show ni...
    mmg kadang2 rasa situasi tu dirancang untuk lebih menarik...tp realiti nya ada coz muka dia naked tanpa make up dan kawan2 dia...ok la dr fake semuanya...hahahaha

    ReplyDelete
  3. apa pon doakan yang baik-baik dan kata-kata yang baik saje...

    ReplyDelete
  4. nani tak pernah tengok rancangan facing up ni :D

    ReplyDelete
  5. entahlah kak saya tak pernah tengok sebab saya tak langgan saluran tu kat astro uhuk2

    ReplyDelete
  6. Tapi rasa mcm mmg berlakon kot. tp ntah le.

    ReplyDelete
  7. Selain dia sendiri yg tahu Allah juga yg tahu Dee.

    Dia pun manusia macam kita juga cuma bezanya dia public figure.

    ReplyDelete
  8. sapa2 je pon boleh berlakon..lagi2 kalau bab macam ni..siapa tahu..
    tapi apa2 pon tetap doakan yang baik2 untuk dia..
    fazura memang cantik

    ReplyDelete
  9. Kaklong Sha sama kolej dengan Fazura ni dulu... tapi dia kata Fazura ni memang baik sebenarnya.. cuma gegedik sikit aje... tapi tak adil kita nak judge orang yang kita tak kenal , kan?

    Boleh jadi dia sosial, tapi peribadi dia kita tak tahu :)

    ReplyDelete
  10. sy ada tgk 1 episod.ada jugak mcm lakonan kak.x mkn kim kardasian pon.hehehe.tp ntah lah kan.biar lah.

    ReplyDelete
  11. tak pula tengok rancangan ni..tapi banyak juga terbaca komen-komen yang tak best.

    ReplyDelete
  12. Benda nih tak heran, selalunya reality tv mostly memang akan campur both scripted scenes and real life. This is what we call entertainment industry.

    ReplyDelete
  13. sejak fazura jd juri MLM terus GK rasa fazura ni cantik...sebelum ni tak penah pandang pun hehehe

    ReplyDelete
  14. Biasala tu ada je yg x puas hati kan..owhh dunia artis

    ReplyDelete
  15. tak tengok pulak rancangan ni..huhu

    ReplyDelete
  16. Tak pernah tengoklah DR.....
    Channel mana? Yelah dah namamya pelakon, kita pulak masih terbawak bawak watak lakonan diaorang ek

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …