Skip to main content

ENTRY YANG SANTAI-SANTAI JE...

Assalamualaikum...

sedap nya...
saya terliur betul tengok Mee segera kat blog kathy ni.
menusuk ke kalbu betul la..
nak tau cerita pasal mee segera ni
boleh la singgah baca.
klik sini..

**************************************

Best nya...
bila dapat luang kan masa dengan kawan2..
lagi2 kalau kita sibuk bekerja,
Untung la dak Syahirah ni..
dapat luang masa dengan kawan2 ni..
dah kerja nanti nak jumpa pun susah tau..

(siapa yang mata tak berapa nak nampak macam makcik ni
harap besar kan mata tu bila masuk blog Syahiran ni ye,.
malap je kaler nya..hahaha..)

*****************************************

Ingat tak cerita tentang penyanyi Achik spin meninggal sebab kemalangan dulu??
Ni ada sorang peminat Achik Spin..
nak baca kenangan2 dia bersama band kegemaran dia ni??
boleh singgah baca ramai2..
Siap dia beli CD lagi..
memang minat sungguh ni..
Klik sini untuk baca..

Ini ialah 3 entry terbaik 2014 yang terpilih untuk
SEGMEN ENTRY TERBAIK 2014 hari ini..
Kita tengok entry mana yang kan terpilih lagi esok ye..
jemput singgah dan baca entry2 terbaik  di atas..
terima kasih..



Comments

  1. Eh, Acik tu kumpulan Spin ke kumpulan Spoon? Lagu rindu serindu-rindunya tu lagu merekakan?

    Arghh...lupa dah. Maklumlah dah tua sikit tahun ni. Kena terjah blog itulah kalau nak mengimbau kenangan silam!

    ReplyDelete
  2. Salam, haha sy tolong jawabkan utk mummydearie, arwah achik kumpulan spin..hehe :D

    ReplyDelete
  3. ermm bagus jugak entry santai2 nie ek

    ReplyDelete
  4. lapar mee girwng plak..sebut mee

    ReplyDelete
  5. Oo, ada banyak sesi ye yg segmen entry terbaik ni. Ingatkan sekali review je ari tu. Nyesal tak join.

    ReplyDelete
  6. tertarik utk bca kisah achik spin huhu minat gak dgn lagu2 dia tu best2..

    ReplyDelete
  7. ok boleh terjah entry terbaik mereka

    ReplyDelete
  8. Mee segera kalau Tengok malam-malam ni karang Ada yang g masak kat dapur. Huhu..

    ReplyDelete
  9. Ramai betul hantar entri yang terbaik... hihi... megi kawin, tak pernah try padahal rumah banyak je megi...

    ReplyDelete
  10. masa zaman achik spin dulu, lya still sekolah menengah..mmg giler la org minat time tu..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …