Skip to main content

BOLEH KE PANGGIL LELAKI YANG MENYERUPAI PEREMPUAN DENGAN GELARAN KAKAK , MAK ATAU , MAKCIK??

Assalamualaikum,....

Boleh ke panggil lelaki yang menyerupai wanita dengan gelaran kakak,mak,atau makcik.?
Jawab soalan kat atas,,
Boleh ke tidak??
saya memang tak tahu jawapan nya sebab tu saya tanya...
Sebab kalau pendapat saya yang ilmu tak tinggi ni,
ianya mungkin salah..
sebab kita macam menggalak kan pulak dia supaya terus2 hidup macam tu..kan?
lebih baik kalau di panggil namanya saja atau pun awak,anda..
gitu..kan??
ke saya salah...??





Terdetik soalan ni sebab saya tengok kat IG Nursajat tu
kemain ramai yang dok ber"kakak2" dengan dia..
Ada tu siap nak jadikan idola lagi sebab dia cantik sanagt..


Yang tak tahu siapa Nursajat ni sila la mencri ye..
semua nya dihujung jari je sekarang nih..heheheh..

Ada pendapat tolong tinggal komen ye..panjang2 pun tak pe..Boleh orang lain rujuk ..



sekian...

Comments

  1. hukum tu saya pun tak tahu boleh ke tak.. boleh rujuk mereka yang pakar la kan

    ReplyDelete
  2. Dua kali baca entry diana ni...pestime tgk Nursajat ni...perghhhhhhhh cun ye...tp mmg lelaki kan...adoyaiiii rasanya kalau sejak lahir dah lelaki tetap lelaki...mana boleh pgl ahkak2 ni...adoiiii

    ReplyDelete
  3. Hukumnya tak tahu la. pendapat peribadi je kat sini, seeloknya tak payah la kot nak panggil camtu. Sebab menggalakkan dia untuk tukar jantina, walhal kita tau perkara tu salah. Saya pun ada kawan yg mmg dah tukar jantina, still panggil nama dia yg dulu, marah pun tak peduli. sebab nak dia sedar diri skit.

    ReplyDelete
  4. Ya ampunnnn , dia bukan perempuan ke ? Mangaiiii. Kita duklah cakap cantiknyaaa dia ni. T_T

    ReplyDelete
  5. Klu lelaki tetap lelaki walau secantik mana pun. Gelaran panggilan tetap lelaki

    ReplyDelete
  6. fuh...aku ingat pompuan betul...sabo je la...

    ReplyDelete
  7. Kalau dah rupa macam tu, sure saya akan terpanggil puan, kak, cik or something. Sebab serius tak tau dia not real women. So, kalau dah tau, sure awkward tak tau nak panggil apa.

    ReplyDelete
  8. Teringat kata-kata Khairy Jamaludin yang mempersoalkan mengapa ramai wanita Malaysia suka artis lelaki yang CANTIK, berkulit pucat dan tak macho seperti artis K-Pop? Nampaknya Menteri kita juga mengiktiraf lelaki cantik walaupun zaman dulu kita cuma kaitkan kecantikan dengan wanita....

    ReplyDelete
  9. Btol jugak tu kak.. ritu gi beli pizza, sekali dia punya cashier shemale. Tak tahu nk pnggil abg ke kakak.. dilema tau...

    ReplyDelete
  10. payah jugak kalau tak tahu jantina sebenar ni, eheh :D

    ReplyDelete
  11. Baru tau pasal nursajat ni sis..

    ReplyDelete
  12. Rasanya ramai tak tahu kot dia transgender. Akak share kat sini baru saya tahu. Memang nampak macam perempuan. Kalau tau lelaki, borak macam lelaki jela.

    ReplyDelete
  13. Saya tak tahu pun Nursajat ni siapa tapi dah Diana buat entri ni haruslah dia ni bukan seperti yang kita nampak. Tapi seriuslah, memang kalau tengok sekali imbas, cantik sangat 'perempuan' ni!

    Bagi saya kategori begini tak payahlah berkakak-kakak, makcik-makcik pulak. Rasa janggal sangat di bibir bila guna kata ganti begini. Lebih baik saya, awak ajelah. Kalau terasa lebih tua, buang terus panggilan kata ganti tu. Cakap style orang tergagap-gagap nak menyebut nama tu. Eh, faham ke tak maksud saya ni ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …