BOLEH KE PANGGIL LELAKI YANG MENYERUPAI PEREMPUAN DENGAN GELARAN KAKAK , MAK ATAU , MAKCIK??

Assalamualaikum,....

Boleh ke panggil lelaki yang menyerupai wanita dengan gelaran kakak,mak,atau makcik.?
Jawab soalan kat atas,,
Boleh ke tidak??
saya memang tak tahu jawapan nya sebab tu saya tanya...
Sebab kalau pendapat saya yang ilmu tak tinggi ni,
ianya mungkin salah..
sebab kita macam menggalak kan pulak dia supaya terus2 hidup macam tu..kan?
lebih baik kalau di panggil namanya saja atau pun awak,anda..
gitu..kan??
ke saya salah...??





Terdetik soalan ni sebab saya tengok kat IG Nursajat tu
kemain ramai yang dok ber"kakak2" dengan dia..
Ada tu siap nak jadikan idola lagi sebab dia cantik sanagt..


Yang tak tahu siapa Nursajat ni sila la mencri ye..
semua nya dihujung jari je sekarang nih..heheheh..

Ada pendapat tolong tinggal komen ye..panjang2 pun tak pe..Boleh orang lain rujuk ..



sekian...

Post a comment

16 Comments

  1. hukum tu saya pun tak tahu boleh ke tak.. boleh rujuk mereka yang pakar la kan

    ReplyDelete
  2. Dua kali baca entry diana ni...pestime tgk Nursajat ni...perghhhhhhhh cun ye...tp mmg lelaki kan...adoyaiiii rasanya kalau sejak lahir dah lelaki tetap lelaki...mana boleh pgl ahkak2 ni...adoiiii

    ReplyDelete
  3. Hukumnya tak tahu la. pendapat peribadi je kat sini, seeloknya tak payah la kot nak panggil camtu. Sebab menggalakkan dia untuk tukar jantina, walhal kita tau perkara tu salah. Saya pun ada kawan yg mmg dah tukar jantina, still panggil nama dia yg dulu, marah pun tak peduli. sebab nak dia sedar diri skit.

    ReplyDelete
  4. Ya ampunnnn , dia bukan perempuan ke ? Mangaiiii. Kita duklah cakap cantiknyaaa dia ni. T_T

    ReplyDelete
  5. Klu lelaki tetap lelaki walau secantik mana pun. Gelaran panggilan tetap lelaki

    ReplyDelete
  6. fuh...aku ingat pompuan betul...sabo je la...

    ReplyDelete
  7. Kalau dah rupa macam tu, sure saya akan terpanggil puan, kak, cik or something. Sebab serius tak tau dia not real women. So, kalau dah tau, sure awkward tak tau nak panggil apa.

    ReplyDelete
  8. Teringat kata-kata Khairy Jamaludin yang mempersoalkan mengapa ramai wanita Malaysia suka artis lelaki yang CANTIK, berkulit pucat dan tak macho seperti artis K-Pop? Nampaknya Menteri kita juga mengiktiraf lelaki cantik walaupun zaman dulu kita cuma kaitkan kecantikan dengan wanita....

    ReplyDelete
  9. Btol jugak tu kak.. ritu gi beli pizza, sekali dia punya cashier shemale. Tak tahu nk pnggil abg ke kakak.. dilema tau...

    ReplyDelete
  10. payah jugak kalau tak tahu jantina sebenar ni, eheh :D

    ReplyDelete
  11. Baru tau pasal nursajat ni sis..

    ReplyDelete
  12. Rasanya ramai tak tahu kot dia transgender. Akak share kat sini baru saya tahu. Memang nampak macam perempuan. Kalau tau lelaki, borak macam lelaki jela.

    ReplyDelete
  13. Saya tak tahu pun Nursajat ni siapa tapi dah Diana buat entri ni haruslah dia ni bukan seperti yang kita nampak. Tapi seriuslah, memang kalau tengok sekali imbas, cantik sangat 'perempuan' ni!

    Bagi saya kategori begini tak payahlah berkakak-kakak, makcik-makcik pulak. Rasa janggal sangat di bibir bila guna kata ganti begini. Lebih baik saya, awak ajelah. Kalau terasa lebih tua, buang terus panggilan kata ganti tu. Cakap style orang tergagap-gagap nak menyebut nama tu. Eh, faham ke tak maksud saya ni ^_^

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)