Skip to main content

APA PERASAAN ANDA BILA TERSEREMPAK BEKAS KEKASIH?

Assalamualaikum...

Apa reaksi kawan-kawan bila terserempak dengan bekas kekasih??
Saya ni sejak kawen tak de la terserempak dengan bekas kekasih..
sebab semua bekas kekasih saya dok kat negeri lain.ehem..
baca "semua" tu macam banyak je..kan?
nasib baik la saya berhijrah ke penang ni..heheh



kelakar kan gambar troll kat atas ni..
Macam tu la perempuan...
kat mulut je kata dah lupa..

"saya lupa dah kat dia..
muka dia pun tak ingat cemana..
kalau selisih bahu pun mesti tak kenal sebab memang lupa terus.."

lepas tu bila ternampak dia kat pasar ke..
kat rumah kenduri ke...
mula gelabah,sorok2 muka,..
kata dah lupa..siap sanggup junjung quran bagai..
tapi bila ternampak dah tak tentu arah..
Itu baru ternampak..belum tersrempak bertentang  mata lagi..
hahahaha...

Tapi hakikat nya..
lupa tu tidak la..
cuma dah hilang perasaan saja..

Mungkin perasaaan kesian ada la kalau terserempak tu..kan??

"kesian si Polan tu..
aku lagi cantik dari bini dia..
anak2 pun semua ikut muka bini..
teersiksa la kau hadap muka tu siang malam..."

muahahahh....kejam betul..

jangan marah ye..
kita gurau2 je petang nih...

sekian...

Comments

  1. Ex bf kita satu office , sampai sekarang. Hahaha. Rasa apa eh ? Rasa macam ayat akak yang last tu. Lol ! hahahahaha

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. xtaw nak kata sebab setakat ni xterserempak lagi la huhuhuh

    ReplyDelete
  4. sama la saya tak pernah terserempak dengan ex2 ni.. kalau serempak pun buat2 macam tak pernah kenal. hahahaha... lupa tu tidak tapi macam kak diana cakap takde apa2 feel pun

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak diana. ekekee lawak troll pepetang gini. hiiiihiii sheila pernah tau pergi check up anak, pastu ex bf datang dengan wife dia kat klinik tu juga. terus buat2 tak nampak. ahhaha suami kita lak duk suruh tegur. malas kita. hahahhaa dia je lah satu2nya ex yang kita tak berkawan dah. yang lain semua still kawan. maybe sebab dulu gaduh teruk masa clash. ekekkekeeee.


    nuriesya nadia : ohhhmaiii lagi takleh belah still satu ofis dengan ex. eehehehhee ;p

    ReplyDelete
  6. Hahahaha. dia pernah datang raya tahun lepas rasanya nani tak boleh cakap apa apa. hahaha. lidah ku kelu :P

    ReplyDelete
  7. Cik Iman dengan ex bf cool je pas break up. Dua-dua dah kawen, dah jumpa bini dia. Serious cool la. Macam abang dengan adik pulak kadang-kadang tu. Lupa pulak pernah bercinta wakakaka

    ReplyDelete
  8. takde ex boipren..heavennn!! tp ada ex admirer..boleh?? hahaha :p

    ReplyDelete
  9. hhehehehhe kita dah kawin ngan ex bf kite la pulak.. hehehehhe sbbkan tak ramai ex.. so mcm dah lupe pulak pernah ad ex hahahahaha

    ReplyDelete
  10. hati dan perasaan tak siapa yang tahu...
    walau memendam rasa terpaksa terima dengan hati terbuka...
    kerana si dia milik insan lain...
    anggap jodoh sudah tiada...

    berpuitis pula...

    http://jmbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Hahaha tak pernah terserempak dengan x sebab jauhnya malaysia dan singapore untuk terserempak. Mulut je lupa kot sesekali sebenarnya nak gak tahu siaapkah gerangan pasangan kini kehkehkeh. Sekadar untuk tahu je lah xde lah nak kembali terjalin miahahahah

    ReplyDelete
  12. Hubs saya adalah kekasih awal dan akhir saya...wakkkaka..geli sangatttt...tp mmg sy xd bf sebelum hubs

    ReplyDelete
  13. rileks cool je.. bukan ada apa2 berlaku.. dia pun bahagia dengan jalan yang dia pilih.. kita doakan yang terbaik untuk dia dan keluarga dia.. ;)

    ReplyDelete
  14. Blum jumpa cinta... Cuma scandal buta saja... Eh?

    ReplyDelete
  15. belum penah terserempak lagi..ciss mintak jauh la

    ReplyDelete
  16. mohon pencerahan kenapa entry ini yang di share di kelab blogger keluar gambar saya dan hubby ya..

    ReplyDelete
  17. kikikiki... lawak dialog tu.. DN selalu jumpa bekas kekasih tetapi ok je.. yg penting kita terima apa yg telah berlaku dan berkawan macam biasa.. :)

    ReplyDelete
  18. Hehe. Pompuan ni memang sentimental. Mulut je kata dah lupakan, jiwa masih lagi terkenang-kenang kisah silam.

    ReplyDelete
  19. Pergh ~ banyak yang cakap relax cool.. kalau saya.. hmm.. sya lg risau kalau terserempak, cun2 bini kat sebelah.. haha..

    My Blog :


    http://segalaceritera.com/atik/

    ReplyDelete
  20. senyum...x perlu kata apa2...senyum... perasaan tu sudah mati mungkin..kikiki

    ReplyDelete
  21. x prnh terserempak pn... hihih

    ReplyDelete
  22. hihi. saya tak pernah jumpa. selamaaaaat haha..

    ReplyDelete
  23. Saya ada pengalaman itu, tapi saya tak nak cerita...takut bini terbaca, hehehehehe...

    ReplyDelete
  24. Hihi..kalau dapat cakap ayat sedass macam tu memang terbaik

    ReplyDelete
  25. perasaan sedih..si polan tu dah ada anak satu, bini dia pun makin berseri.aku jugak yang dok membujang..sob sob..*mode sayu plak di pagi hari*..hehe

    ReplyDelete
  26. Alamak... terasa macam ex-gf husband saya plak cakap gitu kat husband saya. Heheheh...

    Ex saya pulak, kalau terjumpa tu takde la gelabah, cuma rasa sgt awkward je. Boleh dikatakan mmg selalu jumpa. Dah kerja pun satu bangunan. Tapi mmg perasaan yg kosong je la. Syukur juga saya ada masalah memory. Banyak benda dah lupa.

    ReplyDelete
  27. owh... pompuan memang camtu e? OOoo... patuitlaaaaaa... ok... faham... hehehehe

    ReplyDelete
  28. suami dah ada kat sebelah dan takyah fikir dah..wat lek wat pis :)

    ReplyDelete
  29. hahahaha ini memang reality...sy pun pernh mcm tu hati memang sakit tengok org gembira x pe hari ni hari dia insyallah di beri peluang hari sy pulak membalasnya

    ReplyDelete
  30. xpernah terserempak..tp klo kata terserempak pon buat dunno jelh mcm x nmpk je dia hehe..kalo dia senyum, kita senyum jelh..then blah

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…