Skip to main content

1st Mini Cash Giveaway 2015: www.bubblynotes.com

Assalamualaikum...


Lama jugak saya ambik masa untuk join sama memeriahkan GA blog Bubblynotes ni..
Entah berapa kali saya asyik draft je entry ni.
Bukan sebab tak berminat..
tapi sebab saya sibuk mengeledah isi perut Bubblynotes..
Nak la kenal dulu apa rasa isinya..baru kita boleh cerita panjang..kan???

Yang saya boleh cerita tentang Bubblynotes,
ianya blog yang penuh dengan ilmu dan pengalaman.
setiap entry personal ada sesuatu yang kita boleh timba menjadi ilmu..
Ada diselit2 kan sedikit tentang pengalaman Farah sendiri dalam setiap entry..
Sebab tu la blog ni antara blog yang aktif dalam senarai bloglist saya.
Ramai yang suka blog sebegini..
dan Bubblynote boleh dikatakan blog yang berjaya.

Setelah di teliti boleh la saya simpulkan kenapa ramai yang suka blog ni.. ,
sebenarnya Blog Bubblynotes ni ada pakai pelaris..
Banyak kali jugak nampak kelibat pelarisnya masa baca blog Bubblynotes ni..
kecik2,mata bulat..
*
*
*
*
*
*
*
*



Ini lah rupa pelaris blog Bubblynote tu..
awas!!kalau dah tertengok kelibat dia di Bubblynotes memang mata melakat je kat dia..
sebab comel sangat..
hahahah...


sekian..

Comments

  1. comel sangat ash tuu. good luck akak :D

    ReplyDelete
  2. Hahhaha setuju... dia lah paling pelaris sekali dalam blog mummy dia.... mata tu geram sangat !

    ReplyDelete
  3. Semoga berjaya sis.

    Read my latest entry : Jom Aktifkan MyKad

    ReplyDelete
  4. All the best sis Diana..

    ReplyDelete
  5. haha..power dia punya pelaris kan...

    ReplyDelete
  6. ash memang comel sgt2.. bila entah nak jumpa ash ni. huhuhu...

    ReplyDelete
  7. Gud luck.
    Saya pun teragak-agak jugak nak join sebab belum khatam lagi tuan empunya blog tu.

    ReplyDelete
  8. terima kasih D... pelarismu itu telah kujawab di... http://www.bubblynotes.com/2015/01/bubblynotescom-pakai-pelaris.html
    he he he he... terima kasih kerana sudi sertai mini GA Farah, all the best dan jangan lupa semak senarai peserta di http://www.bubblynotes.com/2015/01/1st-mini-cash-giveaway-2015.html

    ReplyDelete
  9. Hi qila datang blogwalking ni hee~ & Qila pun join giveaway ni jugak hiks. Goodluck wiwiwi~

    ReplyDelete
  10. Hahaha! Susahlah kalau nak cari 'pelaris' macam ni. Kena culik anak orang pulak buat pelaris :)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …