Skip to main content

SUAMI KU ENCIK SOTONG DAH MAKIN MEREPEK.

Assalamualaikum...

Masa mula2 saya tengok rami kawan2 kat fb dan blog cerita pasal drama "suamiku encik sotong" ni saya memang tak berminat nak tengok lagi2 bila tengok pelakon utamanya ialah hero Tamil si Sharnaz Ahmad.Sorry la pada kawan2 yang minat Sharnaz Ahmad ni ye..hahah..


Tapi sebab ramai yang kata.."best kak citer ni..".."drama ni memang comel la.." jadi saya pun gigih la menonton nya secara online.Awal2 episod memang saya agak "erm..best jugak jalan citer drama ni..tengok la episod seterusnya.."...

Memang sepanjang menonton drama ni ada la sekali dua terdetik di hati yang drama ni nampak ,macam drama murahan je..ada masa nya saya rasa best jugak..


Sampai la episod yang kat Bali tu mula saya rasa drama ni makin mengarut dan merepek.makin lama makin hilang seronok menonton nya..Mungkin sebab saya terlalu nak kan sanagat drama tu bersesuai dengan tajuk nya..Bila tengok tajuk saya anggap drama tu ringan dan menghiburkkan.Rupanya drama tu agak berat sampai kes bini orang tidur dengan jantan lain dan mengandung.


ok..saya yang salah sebab mengagak yang bukan2..jadi drama ni memang saya tak tengok dah la lepas nih.hhahahah..

sekian..

sekian..

Comments

  1. La...ramai minat citer ni ke? Masa saya balik kg hari tu, mak tanya pasal cerita ni. Saya tak tengok..dari awal rasa tak best cerita ni..

    ReplyDelete
  2. Saya tengok sebab sharnaaz. Huuu. Sebab dia versatile sangat!

    ReplyDelete
  3. Saya tak pernah terkesan dengan drama Melayu kerana saya dah lama sangat tak menonton apa-apa drama Melayu....

    ReplyDelete
  4. dah lama sangat pon tak tengok tv :( huhu

    ReplyDelete
  5. Tak tgk lg..tajuk mcm best je..
    Singgah sini..

    ReplyDelete
  6. tgk tajuk pun da tau mmg tak best citer ni. menarut. sbb ? mcm menggalakkan suami jd sotong pulak.

    sorry kpd yg fanatik sngt cite ni.

    ReplyDelete
  7. Mmg mengarut.akk tgok ms dia g bali dengan org lain tu bkn laki dia dah rasa eh..apa nih.bini org g bali dengan orang lain??.ish..anak2 kita plak tengok..apa kes kan

    ReplyDelete
  8. pernah tengok 1 episod dah rasa muak gitu..uhuks

    ReplyDelete
  9. tengok first one jer.. pastu tak suka la semua orang sebek sebek... tak menghburkan. hehehe

    ReplyDelete
  10. samalah jugak... sha tak tengok sebab perkara yang akak highlight tu... isteri orang tido dengan orang luar sampai mengandung?? apa penyampaiannya??

    kalau suami tu sotong boleh terima lagi, sebab Datuk terlajak laris pun lembut jugak :)

    ReplyDelete
  11. ada yang suka tengok ada yang tak :)

    ReplyDelete
  12. sy pon layan on9 je sbb kat umh xde astro.. sy suka cete ni..tapi PASRT BALI tu memang xleh di terima akal..mcm pelik sgt kan?? ish2...tp sy tetap akan menonton sbb nk thu kesudahan mcm mn hehe

    ReplyDelete
  13. Ei, boleh tak cukup2 la buat drama yg ada kisah pasla berzina, terlanjur tu semua. Jgn sampai org anggap benda tu benda biasa.

    Saya pernah tgk dram en sotong ni sekali. tp tak le berminat sgt nak tgk. Mcm tak menarik je. Lgpun shahnaz tu, ermmm... mmg tak minat.

    ReplyDelete
  14. Diana, julia dah lama x tgk TV...tu pun sekejap sgt tonton...ntahlah jadi x bernafsu nak tonton tv...rasa mcm byk mengarut

    ReplyDelete
  15. saya plak dah la tak penah mengadap citer ni sbb xsuka sharnaaz. tp last2 tertengaok la jugak isnin hr tu. terkena plak episod kat bali. hurmm..ntah pape je citer ni. nyesal tgk. hahaha. dah la serabut dgn tweet2 org tu

    ReplyDelete
  16. Okje layan jugak DR walaupun nampak merepek hihi...

    ReplyDelete
  17. tak tengok sbb dah bc novel tu last yr x silap.. ngeee

    ReplyDelete
  18. X pernh tgk kott lgi crita ni, dgr gitu2 je org kata best..

    ReplyDelete
  19. Saya memang langsung tak tengok drama ni, Diana walaupun tahu tentang tajuknya. Entahlah tak minat. Drama Melayu ni kalau penonton suka satu topik, itu ajelah topik yang akan jadi drama. Pelakon aje yang bertukar. Tension.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …