SEDIH TENGOK SAFIQ RAHIM KENA HENTAM

Assalamualaikum...



Sedih la..siapa tak sedih kan??
kalau dah jadi macam ni..
Padahal bukan salah Safiq Rahim pun
sampai di kecam hebat penyokong Vietnam.

Kalau dah rupa gini nak ke awak2 ke sana
pada perlawanan kedua esok..
Lebih baik dok kat rumah je..kan??



memang la dalam bolasepak kadang2 tersiku,tersepak,
tertumbuk ,terluku,tapi benda tu orang tak
berapa nak ingat..
Sebab tak sengaja..kan??
Tapi sampai penonton kena serang tu yang bikin orang hangin..
Betul tak?


Gigih guna translate tu..
Nampak sangt marah nya mereka .
bila Safiq terkam pemain diaorang..



tapi kan...
ada orang cakap,
pasukan bolasepak malaysia ni lebih kurang sama je 
perangai dengan penyokong nya..
Asyik nak belasah orang je..
lepas tu pantang di tegur sentap sampai nak maki hamun orang..


err?????

sekian...
Previous
Next Post »

14 komen disini

Click here for komen disini
Echa H.
admin
10 December 2014 at 10:52 ×

alahai. sampai macam ni sekali. huhuhuu.

Reply
avatar
10 December 2014 at 11:00 ×

Sy setuju Diana ayat terakhir tu.

Sy setuju dgn org Vietnam. Klu kena pd kita pun, kita tak suka dan hentam pada sikap violence.

Mcm mana teruk kena provokasi pun, sabar tu kan jutaan hikmahnya. Tapi nasi dah jadi bubur. Lantaklah.....

Reply
avatar
Yana Yani
admin
10 December 2014 at 11:11 ×

masa gol kedua vietnam, dah tak tengok
tak tahu apa jadi
tapi rasanya, orang yang disebutkan di atas
memang sengaja cari penyakit
bayangkan kalau keadaan berbeza? sama aje sebenarnya keadaan atau situasi

p/s-sampai bila blogspot bak rectify pasal isu kena key in code ni. payah ler

Reply
avatar
Osman
admin
10 December 2014 at 11:13 ×

Diorang pressure kot then takleh kawal hehe

Reply
avatar
Kakzakie
admin
10 December 2014 at 11:43 ×

Bila emosi tidak dpt dikawal beginilah jadinya. Tak fikir panjang dalam membuat tindakan.

Malu dan curiga nak main di sana sekarang jadinya kan..

Reply
avatar
JR
admin
10 December 2014 at 12:04 ×

Ada sekurang-kurangnya 2 tempat di dunia orang Malaysia jadi ganas dan menyentap tak tentu pasal:
1) Dalam stadium ketika main bola (kalau main tenis, squash, badiminton boleh pula tak ganas!)
2) Atas jalan raya (jumpa di tempat lain OK pun, atas jalan raya jadi gila!)

Reply
avatar
10 December 2014 at 12:21 ×

nsb bdn..

tp mnymph gila tgk pyokong kt yg gaduh sepak apa semua tu.. lepuk je yg perangai senget tu.

Reply
avatar
mOoN IzzaN
admin
10 December 2014 at 12:29 ×

ari tu pun tgk kejap je.. pastu tido sbb badan x sihat.. huhu

Reply
avatar
10 December 2014 at 14:41 ×

2x5 je...nk ckp kt eropah ada hooligan kt sini pun sm jg ;-)

Reply
avatar
Amanda Suria
admin
10 December 2014 at 15:44 ×

kesian kan..sebenarnya team malaysia dah jauh ketinggalan ke belakang compare ngan team vietnam...diorang lagi maju...sebabnya..SA tgok dengan mata kepala perlawanan diorang tu..

Reply
avatar
hainom OKje
admin
10 December 2014 at 18:32 ×

Sampai gitu sekali ker.....ingatkan penyokong jer yg serang menyerang....

Reply
avatar
deno
admin
11 December 2014 at 06:52 ×

apa2 pun harap2 penyokong malaysia jangan la emo sangat kat stadium tu... huhuuu

Reply
avatar
Asha Lya
admin
12 December 2014 at 18:02 ×

Huhu baru lya tahu crita agak ketinggalan zaman skit

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment