PESANAN UNTUK PEMERHATI BANJIR DI LAMAN SOSIAL

Assalamuaaikum..



Orang post pasal banjir pun nak bergaduh.
pelik sangat manusia nih..
Awak tak alami benda ni..
Awak dok goyang kaki je depan Tv sambil ngadap facebook..
Awak cuma seorang pemerhati..

Awak tak de apa nak buat..
Awak cuma tengok gambar2 mangsa banjir tanpa
 ada rasa belas kasihan..
lepas tu..Mula la rasa komen konon2 awak prihatain..

"ini balasan Allah..
"Ini semua tanda rakyat yang jahat.."
"Ini semua tanda pemimpin yang tak elok.."





Allah Hu Akbar..

tak boleh ke kalau awak tinggalkan komen yang baik2..
doa kan diaorang selamat ke..
Seru kawan2 untuk hulurkan derma..
Ataupun Beri nasihat pada kawan2 lain
supaya berhati dengan air yang makin naik..


jangan la bergaduh dan tunding jari sana sini..
tak selesaikan masalah pun..

semoag apa yang terjadi ini menginsafkan kita
dam menyatukan hati kita semua sebagai rakyat malaysia
yang penuh dengan kasih sayang dan sifat belas kasihan










sekian..



Previous
Next Post »

6 komen disini

Click here for komen disini
JR
admin
25 December 2014 at 13:54 ×

Sekarang bukan masa utk berpolitik atau masa berlagak seperti kita ulamak yang pandai-pandai buat fatwa tentang banjir. Sekarang masa untuk kita membantu, kalau tak ada kemampuan tenaga dan kewangan cukuplah melalui doa yang tulus...

Reply
avatar
paridah
admin
25 December 2014 at 14:02 ×

benartu kalau xterkena musibah bnjir mmg xtahu kpritannya....hulurkanlh bntuan yg termampu..

Reply
avatar
Nieda ramly
admin
25 December 2014 at 14:26 ×

doakan lah banjir cepat surut dan keadaan kembali seperti sediakala.

Reply
avatar
Lynn Damya
admin
25 December 2014 at 15:16 ×

Salam, ya setuju..sedih lah tgk mangsa banjir..sini pun hujan je lagi..yg komen pun asyik nak bgaduh je..hai~~

Reply
avatar
25 December 2014 at 15:25 ×

orang bergaduh di ruang komen, end up empunya Fb yg nak berkongsi berita yg dipersalahkan sbb naikkan post tu. aduhai.

hanisamanina.com

Reply
avatar
SalbiahM
admin
25 December 2014 at 15:39 ×

true..ni bukan masa nak gaduh pasal politik or kenegerian..orang yang berada di sana sahaja yang tahu..

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment

About Me