PENYOKONG TAK PERNAH LUPA JASA SAFEE SALI

Assalamualaikum...



Antara cerita panas sepanjang minggu ni adalah tentang Piala Suzuki..Tahniah Malaysia sebab berjaya ke Final.ramai yang meramal malaysia kalah dan tak kurang jugak yang menduga Malaysia memang akan ke Final.Keputusan Final nanti kita tolak tepi dulu.Ni nak cerita pasal Safee sali.

Disebabkan persembahan yang kurang baik masa separuh akhir pertama menentang Vietnam di Bukit Jalil dulu ,ramai yang mengkritik pemain sorang ni.Memang banyak kesalahan2 yang tak boleh penyokong terima yang dilakukan safi dalam perlawanan tersebut.Bila dah dikritik dia pun melenting la siap suruh tukar bendera bagai.heheh..



Sebenarnya dikritik penyokong tu benda biasa la.Ada yang kata kalau betu2 penyokong sejati ,tak kan sesekali mengkritik..Itu menyokong membabi buta namanya.Memang penyokong bukan teror pun main bola.Tapi dah namanya penyokong dia nak la tengok pasukan nya berjaya..

kalau pasukan tu berjaya penyokong tak dapat apa pun.Beli tiket,bayar tambang bas,bayat duit minyak ,beli banner,beli baju,bersorak ,semua tu penonton dan penyokong yang bayar sendiri.Bila menang Cuma kepuasan saja yang penonton dapat.itu je yang mereka mahu..Yang dapat elaun,dapat gaji beribu ,dapat pegang piala.dapat masuk suratkhabar,dijulang disanjung  adalah pemain dan pasukan tu sendiri.

Jadi Jangan la sebab dikritik terus melenting maki hamun penonton.lepas tu bila pasukan menang terus angkuh padahal dia duduk kat bangku simpanan saja.macam la dia yang skor semua gol tu sampai Malaysia layak ke Final.


Saya rasa Safee Sali mungkin salah sangka.Dia fikir penyokong mengkritik pasukan.Bukan kritik dia..heheh..sebab tu la dia dengan yakin update status macam ni kat laman IG dia..kan??

Syukur ku panjat kpd illahi..alhamdulilah..semua pgorbanan bhasil dgn bangga nye..semua cacian dan makian yg di lemparkan xpernah masuk ke dlm hati ini..pjuangan ini bukan dgn hanya bmain guli tp dgn semangat cinta kan keluarga team ini dan demi maruah negara..fans team vietnam bagus sekali..wlupun kalah xde btumbuk malah tepuk tgn dkt ktorg lagi..kpd fans kt yg dah tukar bendera lps kena sound haritu jgn tutup muke tu dgn bantal ok..lap je muke tu dgn tisu ✌️#amikkaw #harimaumalaya #finalagain #AFF2014 #thebestthingeva

Safee Sali memang pernah mengharumkan nama malaysia 4 tahun lalu ..Itu semua orang ingat.Tapi sebab sikap tak matang dia ni terus orang hilang hormat pada dia.

sekian..
Previous
Next Post »

9 komen disini

Click here for komen disini
Jie Najihah
admin
13 December 2014 at 17:25 ×

mcm cerita pasal players HM kita.. huu.
apa2 pun tahniah sebab layak ke final ! Semoga Juara milik Malaysia ! :)

Reply
avatar
mama amir
admin
13 December 2014 at 19:01 ×

tahniah sebab layak ke final..pastikan, pasni main lebih baik lagi yer...

Reply
avatar
Mad Parihh
admin
14 December 2014 at 10:37 ×

dia ni tengok mcam buas jugak orangnya

Reply
avatar
Aretikz
admin
14 December 2014 at 11:59 ×

Excited kali dia nak balas kritikan.. tp dia lupa.. bnyk kritik dia gara2 permainan masa 1st leg lwn vietnam..


My blog : http://segalaceritera.com/atik/

Reply
avatar
Nafisa81
admin
14 December 2014 at 15:28 ×

Ghairah sangat nak balas kritikan...

Reply
avatar
SalbiahM
admin
14 December 2014 at 15:43 ×

Chill jelah safee..pemain bola sepak mana yang tak pernah kena kritik.kita penonton ada hak nak condemned. Apa2 pun, in Piya we trust. Hehehe

Reply
avatar
ros_reeza
admin
16 December 2014 at 13:23 × This comment has been removed by the author.
avatar
ros_reeza
admin
16 December 2014 at 13:24 ×

lebih baik jangan berbalas balas di laman sosial.

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment

About Me