MISI BANTUAN BANJIR KE KELANTAN

Assalamualaikum...

Bila saya menulis sesuatu kemudian ada orang yang mengatakan ianya salah, saya akan berusaha untuk tahu kenapa mereka kata salah.dan dari situ la sesuatu yang saya tak tahu, akhirnya saya tahu akan kebenaranya..Begitu lah yang terjadi semalam bila saya update tentang penipuan bantuan banjir tu.walaupun dah diletak kan sumber dari mana saya dapat berita tu tapi ianya tak cukup jelas...Itu yang membuatkan saya hubungi semua kawan2 yang kata berita yang saya dapat tu adalah tak betul...terima kasih kawan2 yang membantu..

Sebenarnya cerita yang sebenar nya ialah misi bantuan banjir dari puan Farah Wahida ni dijalankan sejak 24 disember yang lalu..Puan Farah Wahida adalah seorang Master Coordinator Shaklee  dan bekerja dengan PAPISMA PERTUBUHAN AMAL PERUBATAN IBNU SINA MALAYSIA dan misi bantuan ini memerlukan dana dan kelengkapan untuk mengagihkan barang bantuan.

Antara yang boleh anda sumbangkan adalah wang ringgit dan bekalan makanan seperti beras dan makanan dalam tin..

Selain tu jugak mereka memerlukan  Four Wheel Drive(4wd )dan bot yang boleh anda pinjamkan untuk pengagihan barang bantuan dan misi menyelamat.



MISI BANTUAN BANJIR KE KELANTAN
Mohon Bantuan Penganngkutan bot, segera !
Bot telah disediakan oleh :
MUARA SETIA KAWAN, LUMUT, PERAK, sebanyak :
Saiz / jumlah / kelajuan
Bot 22 kaki - 5 buah - 40 h/p
Bot 28 kaki - 1 buah - 200 h/p
Bot 28 kaki - 1 buah
Bot 19 kaki - 3 buah
Bot 24 kaki - 5 buah - tiada enjin
Jumlah : 15 buah
Mohon bantuan utk mengangkut bot tersebut dari lumut ke kelantan.
Sesiapa yg ada kontena / atau lori bw bot / kewangan utk byr sewa lori utk bw bot, mohon dpt membantu.
Sebarang persoalan boleh hubungi :
Natrah Mohammad : 011-27016822 - PIC
Atau
(Muzzaffar : 012-502 4643
Dr ni maklumat boat
Atau
Farah 0192682710

MAYBANK FAWA ENTERPRISE
5627 3110 8836
Email : aisyahanas1@gmail.com

Facebook:https://www.facebook.com/mummymaira?fref=ts


sekian..

Previous
Next Post »

3 komen disini

Click here for komen disini
JR
admin
27 December 2014 at 11:45 ×

Semoga Allah meringankan penderitaan mangsa banjir dan mempermudahkan perjalanan mereka yg mahu menyumbang segala bantuan...

Reply
avatar
27 December 2014 at 12:49 ×

aida in shaa Allah nak derma duit.
lain2 x dpt nak bagi.
moga diorang sabar dan banjir cepat pulih ...

Reply
avatar
MG schmidt
admin
3 January 2015 at 23:59 ×

nk tnya ..stil on ke bntuan ni ye

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment