Breaking

Thursday, 11 December 2014

MALAYSIA KE FINAL PIALA SUZUKI 2014

Assalamualaikum..



Yeayy!! Malaysia layak ke final..selepas di cemuh dengan berbagai2 kata yang tak sedap, tak kira la dari pihak penyokong vietnam dan dari rakyat Malaysia sendiri, akhirnya Pasukan Malaysia layak ke final.

Bukan benda mudah lagi2 beraksi di padang lawan.Siapa sangka selepas banyak pihak meramal kekalahan akhirnya berjaya jugak pasukan Malaysia ke final AFF Suzuki Cup 2014.

Keputusan malaysia lawan vietnam separuh akhir kedua. piala suzuki 2014

Senarai penjaring pasukan Malaysia..

Safiq Rahim (p) (MAS)
15' Norshahrul Idlan Talaha (MAS)
22',79' Le Cong Vinh (VIE)
28' Dinh Tien Thanh (gol sendiri) (MAS)
42' Shukor Adan (MAS)

Dengan kemenangan  4-2 (agreget 5-4) Malaysia bakal menentang Thailand di final nanti.

Diharapkan ada kejayaan untuk pasukan Malaysia .
MALAYSIA BOLEH!!!

SEKIAN..

14 comments:

  1. Tahniah team Malaysia.. berdebar tengok saat-saat akhir tadi.. apa pun alhamdulillah berkat kesungguhan pemain semua dan doa ramai, dapat masuk ke Final AFF..

    ReplyDelete
  2. tahniah buat malaysia..sejarah mungkin berulang

    ReplyDelete
  3. 15 minit terakhir paling mendebarkan seperti nak luruh jantung!

    Viva malaysia!

    ReplyDelete
  4. Harimau malaya boleh! Malaysia boleh! :)

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah. kita menanggg :)

    ReplyDelete
  6. As'salamyaMalaysia menang tebus maruah ke final AFF s

    ReplyDelete
  7. tahniah!!!! team malaysia tetap di hati tak kira menang ke kalah ke..

    ReplyDelete
  8. tahniah utk malaysia!!
    excited betull tengok bola tadi!!

    ReplyDelete
  9. hihi..tahniah malaysia..mujo malaysia menang smlm..kalau tak bising la suami saya. kah3.

    ReplyDelete
  10. TAHNIAH...MOGA BERNASIB BAIK MENJADI JUARA...

    ReplyDelete
  11. separuh masa ke2 bikin geram.. nasib mc dpt bertahan biarpun tembus sebijik.. hehe..

    ReplyDelete
  12. Kalau dah rezeki tu nak menang, menang jugak..hehe..tahniah Malaysia!

    ReplyDelete
  13. Salam, haahhhh sgt suspen aku bila vietnam dpt score 2 semalam..terus mcm bangkit habis lah diorg, tp nasibbb baik mase tggal sikit, dan m'sia berjaya defend sebaiknya supaya xbolos..nice game! tahniah kat dollah..haha :D

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Adbox