MALAYSIA KE FINAL PIALA SUZUKI 2014

Assalamualaikum..



Yeayy!! Malaysia layak ke final..selepas di cemuh dengan berbagai2 kata yang tak sedap, tak kira la dari pihak penyokong vietnam dan dari rakyat Malaysia sendiri, akhirnya Pasukan Malaysia layak ke final.

Bukan benda mudah lagi2 beraksi di padang lawan.Siapa sangka selepas banyak pihak meramal kekalahan akhirnya berjaya jugak pasukan Malaysia ke final AFF Suzuki Cup 2014.

Keputusan malaysia lawan vietnam separuh akhir kedua. piala suzuki 2014

Senarai penjaring pasukan Malaysia..

Safiq Rahim (p) (MAS)
15' Norshahrul Idlan Talaha (MAS)
22',79' Le Cong Vinh (VIE)
28' Dinh Tien Thanh (gol sendiri) (MAS)
42' Shukor Adan (MAS)

Dengan kemenangan  4-2 (agreget 5-4) Malaysia bakal menentang Thailand di final nanti.

Diharapkan ada kejayaan untuk pasukan Malaysia .
MALAYSIA BOLEH!!!

SEKIAN..
Previous
Next Post »

14 komen disini

Click here for komen disini
Aisy Nasiha
admin
11 December 2014 at 21:58 ×

Tahniah team Malaysia.. berdebar tengok saat-saat akhir tadi.. apa pun alhamdulillah berkat kesungguhan pemain semua dan doa ramai, dapat masuk ke Final AFF..

Reply
avatar
kucha lana
admin
11 December 2014 at 22:19 ×

tahniah buat malaysia..sejarah mungkin berulang

Reply
avatar
JR
admin
11 December 2014 at 22:20 ×

15 minit terakhir paling mendebarkan seperti nak luruh jantung!

Viva malaysia!

Reply
avatar
Mia Kassim
admin
11 December 2014 at 22:29 ×

Harimau malaya boleh! Malaysia boleh! :)

Reply
avatar
Nur Inani
admin
11 December 2014 at 22:35 ×

alhamdulillah. kita menanggg :)

Reply
avatar
Etuza Etuza
admin
11 December 2014 at 23:53 ×

As'salamyaMalaysia menang tebus maruah ke final AFF s

Reply
avatar
12 December 2014 at 00:27 ×

tahniah!!!! team malaysia tetap di hati tak kira menang ke kalah ke..

Reply
avatar
12 December 2014 at 02:24 ×

tahniah utk malaysia!!
excited betull tengok bola tadi!!

Reply
avatar
12 December 2014 at 08:55 ×

hihi..tahniah malaysia..mujo malaysia menang smlm..kalau tak bising la suami saya. kah3.

Reply
avatar
paridah
admin
12 December 2014 at 11:20 ×

TAHNIAH...MOGA BERNASIB BAIK MENJADI JUARA...

Reply
avatar
Aretikz
admin
12 December 2014 at 11:25 ×

separuh masa ke2 bikin geram.. nasib mc dpt bertahan biarpun tembus sebijik.. hehe..

Reply
avatar
Elih J.
admin
12 December 2014 at 12:21 ×

Kalau dah rezeki tu nak menang, menang jugak..hehe..tahniah Malaysia!

Reply
avatar
Lynn Damya
admin
12 December 2014 at 16:12 ×

Salam, haahhhh sgt suspen aku bila vietnam dpt score 2 semalam..terus mcm bangkit habis lah diorg, tp nasibbb baik mase tggal sikit, dan m'sia berjaya defend sebaiknya supaya xbolos..nice game! tahniah kat dollah..haha :D

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment