KENAPA TAK SUKA IGSHOP PRIVATE??

Assalamualaikum...



Tiap kali nak upload gambar,
saya suka upload di instgram..
terus gambar tu keluar kat fb dan twitter saya..
mudah..sebab tu saya suka instagram..

Kalau tengok ig saya,
saya follow lebih banyak dari orang follow saya..
itu biasa la..saya  bukan orang popular..heheh
tapi saya tak pernah paksa2 orang follow saya tau..
heheh..kalau ada yang sudi follow
itu makcik suka sangat..heheheh..

Tapi saya tak suka follow ig online shop yang private.
rasa nya ramai yang macam tu..

Ada igshop yang private kan ig mereka
dengan alasan kalau awak betul2 nak beli
awak mesti akan follow.

Tapi mereka mungkin tak tahu
yang pembeli ni suka survey2 harga dulu.
jadi bila di private kan,
hilang mood nak survey2 ni..

Dan sebab lain nya ialah  bila awak private kan ig awak,
pelanggan nak kena tunggu awak approved dulu
baru boleh tengok2 apa awak jual..
Bukan kita request terus awak approved.
ada setengah tu lepas 2 hari baru approved.
elok la kita pun dah beli dari orang lain.
awak jugak yang rugi..kan??

Kami pembeli pun sama macam peniaga juga.
tak suka buang masa..
jadi lebih suka membeli kat igshop yang
sentiasa dibuka untuk orang ramai..

bayangkan kalau awak pi kedai
nak beli satu barang penting yang awak nak guna dengan segera.
lepas tu tengok2 kedai tu tutup..
adakah awak akan ketuk2 pintu kedai tu,
dan tunggu sampai dia terbuka
atau awak akan cari kedai lain??


Sekian..
Previous
Next Post »

10 komen disini

Click here for komen disini
29 December 2014 at 14:53 ×

Setuju sgt.mmg rasanya xptt kot ig shop private acc depa.sllu jgk bila tgk dia private je trs xjd nk follow..hehehhe

Reply
avatar
Lynn Damya
admin
29 December 2014 at 14:56 ×

Salam, haa ini sy setuju..kita sbg pegguna haruslah men-survey dan membanding2kan harga dulu kan :D..diorg private, diorg lah yg rugi~ hihihi :p

Reply
avatar
Hana Syed
admin
29 December 2014 at 15:08 ×

hana punya ig sambil jual-jual jugak. Tapi dulu pernah public kan tapi ada satu sistem yang akan add acc ig kita secara randow follow ig org yang ntah pape. Yang ni sistem jenis yang kita bayar utk tambah 1k follower. Tapi ntah sape2 je la org yg follow. so lepas tu hana serik terpaksa private kan semula. Jom follow ig hanasy8 ye..

Reply
avatar
Mar Mansor
admin
29 December 2014 at 15:20 ×

memang ada yang privatekan..ntah saya ni tengok aje

Reply
avatar
siti zawiah
admin
29 December 2014 at 15:21 ×

ha betul..banyak y privatekan sekarang..susah nak survey..

Reply
avatar
Nelly Sapri
admin
29 December 2014 at 16:21 ×

betul tuuu..setuju..mood pun lari bila tgk IG private..kenapa nk private sangat xtaw..

Reply
avatar
aisy haiqal
admin
30 December 2014 at 11:22 ×

saya setuju...mmg tak la nak tekan butang follow utk igshop yang private tu...rasa cam derang ni demanding pulak...

Reply
avatar
30 December 2014 at 15:51 ×

nak senang shopping yang bukan private je :)

Reply
avatar
31 December 2014 at 03:10 ×

yup, btul tu.. mood shopping dh spoil bila tgk kedai tu 'tutup' kn ^^

Reply
avatar
21 January 2015 at 16:16 ×

strategi marketing masing2

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment