KALAU BLOG PRIVATE SAYA PILIH PEMENANG LAIN...

Assalamualaikum...

Sebenarnya kalau hari ahad saya
ada sikit rasa malas nak mengadap blog..
Biasala la bila ahad ni
kita nak berjalan,masa ni la nak
lebihkan masa dengan keluarga,kawan2..kan??

tapi bila Hari ahad tu tak update,
rasa2 esokj rajin tak nak update blog??
hahaha...sah2 la tak...kan??

Jadi supaya esok saya rajin update blog ni
maka update jugak la ..
Memang ada benda nak tulis tapi nak simpan esok je..

Hari ni saya cuma nak cerita pasal GA saya tu..
kalau nak tahu entah berapa kali
saya pilih pemenang GA saya  tu.
klik random..check blog pemenang tengok2 di privatekan..

Padahal masa saya check entry tu ,
saya tinggalkan komen,boleh je..
lepas saya tinggalkan komen kata entry dah check ,terus
di private kan blog nya...
jadi saya terpaksa pilih pemenang lain.

Pelik la..kenapa nak join GA kalau nak private kan blog?
Bila no dia yang di pilih random,
bayang kan cemana la penaja nak cari dia untuk urusan hadiah??
kalau awak blogger popular satu malaysia kenal lain la.
Ni blogger sejuk je pun...

Ada jugak bagi alasan ,
"blog tengah diedit ..sebab tu saya private kan??"
nak masuk 5  tahun saya berblog,
entah berapa kali saya edit blog,
tapi tak pernah saya private kan blog masa edit blog saya nih..
tak jadi masalah pun..

Jadi kalau awak join GA,
lepas u no awak terpilih,tiba2 je
nombor pemenang di tukar,awak jangan nak
salahkan penaja dan penganjur ye..
Itu salah sendiri.

sekian...
Previous
Next Post »

24 komen disini

Click here for komen disini
14 December 2014 at 15:25 ×

kena letak lagi satu syarat dalam GA.. blog kena public sehingga keputusan pemenangan GA di umumkan.. kekekeke

Reply
avatar
Asha Lya
admin
14 December 2014 at 15:27 ×

Knp la plak nak d privatekan, susahla pganjur nak kontek bagi hadiah free..mcm x nak hadiah je klau mcm tu kan

Reply
avatar
14 December 2014 at 15:35 ×

rasanya sama macam orang yg menjual kat instagram, tapi private instagram nye :)

cuma sy kadang2 sy follow je lah, bila rasa takde yg sy nak beli, sy unfollow balik. tapi blogs payah la private gitu T_T

hanisamanina.com

Reply
avatar
Amanina Mads
admin
14 December 2014 at 15:36 ×

ada juga org perangai mcm tu. baik xpayah join je segmen atau GA

Reply
avatar
Mad Parihh
admin
14 December 2014 at 15:47 ×

lepas ke pemenang lain la . huhuu

Reply
avatar
Elih J.
admin
14 December 2014 at 15:55 ×

Perlu ke di private kan? hadooii..mcm2 orang ada..kan dah melepas hadiah tu

Reply
avatar
Nafisa81
admin
14 December 2014 at 16:02 ×

Drpd private blog...baik tulis dlm power point aje..

Reply
avatar
sha dhira
admin
14 December 2014 at 16:09 ×

tak mo hadiah kot, hehehe :D
Tak pe lah kalau gitu, kasih dekat mereka yg xprivate blog, hehe..
saya xprivate blog, ecececcee.. :D

Reply
avatar
14 December 2014 at 17:35 ×

bagi kat akak jelah hadiah tu..muahaha

Reply
avatar
14 December 2014 at 17:37 ×

Pilih jer saya. Blog saya tak private...hehehe

Reply
avatar
mama amir
admin
14 December 2014 at 18:49 ×

sayangnya..bukan rezeki la tu

Reply
avatar
Aretikz
admin
14 December 2014 at 22:27 ×

Mengapakah kejadian sebegitu rupa berlaku.. ish3x.. kalau letak link saya sebagai penerima hadiah ok kot.. haha..

Reply
avatar
nor nazliana
admin
15 December 2014 at 10:14 ×

hahha xdak rezeki jawabnya kalau duk private..

Reply
avatar
LydSunshine
admin
15 December 2014 at 10:21 ×

Patutnya kalau dia nak privatekan blog, dia buat blog lain yg khas untuk masuk GA je.

Reply
avatar
kucha lana
admin
15 December 2014 at 13:17 ×

bagi je dekat saya hadiah-hadiah tu..hahaha

Reply
avatar
Iza Fiza
admin
15 December 2014 at 13:43 ×

bg saya org yg private blog mesti tak nak org baca blog dia kan..abis kenapa join ga, camne org nak bw ke, nak bg hadiah ke..ke ada reason lain kalau private..entah2 tersalah setting ke..dia pon xsedar sebenarnya blog dia terprivate..hehehe..

banyaknya 'ke'.hehehe.

Reply
avatar
15 December 2014 at 16:05 ×

hmm kenapa nak private2 bagai. nak join GA tapi blog tak nak kongsi. kalau ye pun ada privasi, buat la satu blog lain yang khas untuk 'bergaul mesra' dengan blogger lain.

ahh sensenang akak pilih saya je la :P

P/s : kakak sori saya tak sempat join. Kesihatan Jasmeen tak memberangsangkan

Reply
avatar
LYAfrina
admin
15 December 2014 at 17:28 ×

ye la..kan dah susah nak buat urusan pmberian hadiah..

Reply
avatar
LYAfrina
admin
15 December 2014 at 17:28 ×

ye la..kan dah susah nak buat urusan pmberian hadiah..

Reply
avatar
Yumida Huda
admin
16 December 2014 at 10:17 ×

sy dah contact pemenang utk claim hadiah, since pengumuman pemenang diumum hari tu. namun belum terima apa2 respon. dlm komen tu sy suruh tuntut hingga sabtu ni (tempoh seminggu lebih). kalau tiada tuntutan hadiah automatik burn.

hope diorg ada terima mesej tu. syg la, dah dipilih pemenang, tp terlepas peluang menang hadiah.

Reply
avatar
16 December 2014 at 14:48 ×

kalau nak menang jangan di private kan blog :)

Reply
avatar
Mummydearie
admin
16 December 2014 at 14:53 ×

Nasiblah siapa suruh privatekan blog. Lebih baik berfikir dulu sebelum join GA. Takdalah susah semua orang yang terlibat termasuk diri sendiri.

Kalau tak tahu nak bagi siapa, pilih ajelah saya. Blog saya memang public tak pernah diprivatekan sebab saya ni siapalah di alam maya ni. Hehehe...

Nak alamat ke untuk penghantaran hadiah? *__*

Reply
avatar
ArELeEz
admin
17 December 2014 at 14:32 ×

jdkn status blog sbg terms & conditions g.a.

Reply
avatar
19 December 2014 at 02:41 ×

Sha ada gak komen edit blog tu... adakah entri ni pasal komen sha?? haha... tapi dah delete dah komen tu... baru perasan nombor bertuah tu memang sha yang menang... kikiki

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment