Skip to main content

ENTRY TERAKHIR 2014 HANYA TENTANG BLOG SAYA.

Assalamualaikum...



Ini adalah entry terakhir ditahun 2014..
saya tak nak cerita apa berlaku pada dunia
sepanjang 2014 ni..
dah rami yang bercerita..
saya cuma nak cerita tentang blog saya saja..
hahahha..nampak macam tak peduli dengan hal dunia..kan??
tak pe la kalau ada yang fikir macam tu...
Saya memang tak suka menulis benda yang sama dengan orang lain..




Untuk tahun 2014 saya dah menulis 938 entry..
Tak sebanyak tahun 2011..
masa tahun 2011tu  saya kan gila sungguh dengan blog.heheh..
Tapi tahun ni memang saya
kembalikan semula semangat nak menulis tu
selepas berehat lama masa melahirkan anak kedua.


Saya juga tekad nak mantapkan semula
rank alexa saya..
Sejak awal tahun  dari nombornya  beratus ribu
dan sekarang blog saya berada di rank 844..
Turun naik macam Yoyo..

Tahun ni jugak saya paling banyak terima advertorial job..
boleh dikatakan setiap minggu ada saja entry berbayar.
Tak semua saya terima..
kalau kena dengan tarikh yang lapang saya terima la..
kalau saya sibuk saya tolak saja.




Ini tahun pertama saya bersama Syarikat pengiklanan Ginie..
masih belum cashout.tapi yang terkumpul sekarang
memang sangt memuaskan hati..
harap2 sebelum hujung tahun 2015
saya dah boleh cashout.


Dengan Nuffnang pulak saya dapat cashout 4 kali.
Awal tahu 2014 memang saya dah azam nak kumpul banyak2 baru cashout..
tapi sayang..bulan 12 ni tak dapat saya nak cashout sebab amaun nya
tak seperti yang  saya sasarkan untuk membolehkan saya cashout.
kalau puluh2 rasa baik tak payah cashout kan??
tak puas nak pegang nanti..ahahaha..

Ok..itu je la kot nak cerita hal2 tentang blog saya nih.
Semoga tahun hadapan ada rezeki lebih untuk saya di
www.dianarashid.com

sekian..

Comments

  1. uihh 1700++ entry??? bnyaknyaaa..smoga target tercapai:)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. wah. banyaknya entryy


    http://edrina-dafinites94.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. pergh kak byknye entry.hehe.. best nye dpt entry berbyr...

    ReplyDelete
  5. wah byk betul entri.. hehe.
    all the best utk tahun 2015 ni pulak.. semoga semakin dimurahkan rezeki. :D

    ReplyDelete
  6. Tahniah Dee!
    Pada kakak itu satu pencapaian terbaik kalau nak banding dgn kakak yg alahai ciput je hihi..

    Apa pun moga 2015 menjanjikan segala kebaikan buat kita semua.

    ReplyDelete
  7. rajin sis menulis, hehe.smoge lbih sukses d thun 2015 ;)

    ReplyDelete
  8. 983 entry? cayalah kak Diana..teruskan blogging ye.
    semoga terus murah rezeki ;)

    ReplyDelete
  9. semoga 2015 beri sinaran blink2 utk blog u. he3..

    ReplyDelete
  10. bnyak kejayaan blog ni di tahun 2014 yer :)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …