Breaking

Tuesday, 23 December 2014

DIY : CAR SEAT BLANKET

Assalamualaikum...



Siapa yang ada anak kecil mesti rasa teringin je nak kan car seat blanket ni.
Sebab benda ni kita pasang kat car seat tu..
maknanya dalam selimut tu boleh pasang seat belt anak..
tak de la kita sibuk nak betul kan selimut dia je..
epas tu bila dia tolak2 dengan kaki dia
habis la selimut jatuh ke bawah..dah kotor pulak..

Saya tak tahu benda ni ada jual ke tidak..
tapi kalau buat sendiri bukan susah pun..
betul tak??
Susah jugak nak cari car seat blanket ni sebab
saya dok google dari tadi tak jumpa2 sesiapa yang menjualnya...
Saya nak belikan untuk kawan saya yang tak lama lagi nak dapat baby..


yang pandai menjahit tu boleh la buat..
Kalau rajin jual pada kawan2..

Sangat bagus la car seat blanket ni..
dan selamat digunakan..
Cuba lah ye..

Susah nak cari jadi saya terpaksa la pilih benda lain
untuk hadiahkan pada kawan saya tu..
sekian..

16 comments:

  1. kalau jenis tanga yang berseni semua benda pun boleh jadi dibuatnya

    ReplyDelete
  2. Sangat praktikal la blanket tu diana...tak terfikir blanket tu memudahkan kerja ibu dan ayah...goood

    ReplyDelete
  3. tak tahu pula saya ada blanket macam ni..menarik..

    ReplyDelete
  4. Kehidupan semakin mudah dan berwarna warni. Dulu-dulu tak pernah terpikir akan ada blanket seperti ini. Pakai apa yg ada saja masa tu...

    ReplyDelete
  5. Hihi..sng je tgk...tp nk buat mls. Ekekek

    ReplyDelete
  6. Ooo.. lubang tu untuk masukkan belt dgn buckle ye. Erm.. good idea.

    ReplyDelete
  7. kreatif betoi.. baby pun tak sejuk.. kalau selimut biasa mmg npk serabut...

    ReplyDelete
  8. comelnye selimut tu...kreatiflah yang mula cipta selimut ni..

    ReplyDelete
  9. Zarith xpernah nampak pun Diana, HEHE..Bagus jugak. Baru tau =)

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Adbox