DIY : CAR SEAT BLANKET

Assalamualaikum...



Siapa yang ada anak kecil mesti rasa teringin je nak kan car seat blanket ni.
Sebab benda ni kita pasang kat car seat tu..
maknanya dalam selimut tu boleh pasang seat belt anak..
tak de la kita sibuk nak betul kan selimut dia je..
epas tu bila dia tolak2 dengan kaki dia
habis la selimut jatuh ke bawah..dah kotor pulak..

Saya tak tahu benda ni ada jual ke tidak..
tapi kalau buat sendiri bukan susah pun..
betul tak??
Susah jugak nak cari car seat blanket ni sebab
saya dok google dari tadi tak jumpa2 sesiapa yang menjualnya...
Saya nak belikan untuk kawan saya yang tak lama lagi nak dapat baby..


yang pandai menjahit tu boleh la buat..
Kalau rajin jual pada kawan2..

Sangat bagus la car seat blanket ni..
dan selamat digunakan..
Cuba lah ye..

Susah nak cari jadi saya terpaksa la pilih benda lain
untuk hadiahkan pada kawan saya tu..
sekian..
Previous
Next Post »

16 komen disini

Click here for komen disini
kucha lana
admin
23 December 2014 at 23:36 ×

kalau jenis tanga yang berseni semua benda pun boleh jadi dibuatnya

Reply
avatar
Julia Johari
admin
24 December 2014 at 07:42 ×

Sangat praktikal la blanket tu diana...tak terfikir blanket tu memudahkan kerja ibu dan ayah...goood

Reply
avatar
Mar Mansor
admin
24 December 2014 at 08:32 ×

tak tahu pula saya ada blanket macam ni..menarik..

Reply
avatar
JR
admin
24 December 2014 at 09:35 ×

Kehidupan semakin mudah dan berwarna warni. Dulu-dulu tak pernah terpikir akan ada blanket seperti ini. Pakai apa yg ada saja masa tu...

Reply
avatar
24 December 2014 at 09:55 ×

Hahaha comelnya berbalut gitu. :D

Reply
avatar
24 December 2014 at 11:21 ×

Hihi..sng je tgk...tp nk buat mls. Ekekek

Reply
avatar
LydSunshine
admin
24 December 2014 at 11:28 ×

Ooo.. lubang tu untuk masukkan belt dgn buckle ye. Erm.. good idea.

Reply
avatar
24 December 2014 at 12:48 ×

kreatif betoi.. baby pun tak sejuk.. kalau selimut biasa mmg npk serabut...

Reply
avatar
24 December 2014 at 12:53 ×

comelnye selimut tu...kreatiflah yang mula cipta selimut ni..

Reply
avatar
tiga lalat
admin
24 December 2014 at 13:48 ×

Salam. Hee comel bayi itu.

Reply
avatar
24 December 2014 at 14:36 ×

Zarith xpernah nampak pun Diana, HEHE..Bagus jugak. Baru tau =)

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment