CHEF WAN SAMBUT KRISMAS DI MELBOURNE BERSAMA IBU DAN KAWAN-KAWAN

Assalamualaikum...

Kalau di negara kita ni mungin kemeriahan Krismas agak 
kurang la.Dengan banjir nya..Dengan Hujan lagi..
memang tak meriah..tambah pulak negara kita bukan ramai sangt pun yang menyambut nya..
Agaknya sebab tu la Chef Wan pergi ke Melbourne bersama ibunya..
Cuti2 sambil meraikan krismas dengan kawan2 nya..



Nama pun krismas ..kena la bertukar2 hadiah giteww...
hadiah yang Ibu Chef Wan dapat..
Dapat tuala..sedondon dengan tudung..heheheh
tengok pulak apa hadiah chef wan untuk kawan2 baik dia..



Toiletry beg...



Apa benda entah tu...
macam cantik je..macam comel je..


Untung la..dapat Tea pot...
Chef wan pun dapat hadiah jugak
dari kawan2 ni..



apa benda tu??
macam tak berfaedah je..hahahahh


dapat gelas...

Sesi  tukar2 hadiah tu..



Bergambar sebelum Christmas lunch di restoran Itali..




seronok Chef Wan di sana..

Ini antara penjelasan Chef Wan tentang dia menyambut krismas..
meh la baca..
terserah pada kawan2 untuk menilai nya..

Opening Christmas present is alot of fun.
There all sorts of gifts that one can never expect.
Does not have to be expensive and everyone must accept that in good spirit.
I never see this as a religious event for myself but more of giving a small gift or token to my love ones and see them happy.
I think baik apa pun bermula niat dari hati kita.
All my life dari kecil i have recieved lots of Christmas presents from my Chinese side Peranakan Grand Pa, Ma and entire family of my mother likewise i have return the same to them with respect.
Despite being a Muslim dan bergaul dgn bangsa Asing kita masih menunai kan solat, menjaga makan serta minuman kita but always exercising tolerance and respect for others.
Tidak sedikit pun kita terasa yg kita ni kurang daripada mereka atau mereka itu terlebih dari kita.
One thing i have noticed all my friends punya la jaga nak keluar pun tanya sama ada we all sudah laku kan solat atau pun apa sahaja.
To be honest kita pula rasa malu cara mereka melayan kita begitu baik sekali.
The world should learned from all of us people across all culture despite our religious belief we can still lived together with tolerance, respect and love for one another.
Sedih hari ini terlalu ramai manusia yg feel the need to judge others and kata mengata serta buruk sangka.
Segala benda yg kita buat semuanya tak betul lah.
Mereka sahaja nak hidup di atas bumi ini.
That is why today the world is such a huge mess.
Every evil things is caused by us human being and then used religion, color of the skin or culture of other people to justifies all the bad things that we inflick on one another.
Shame on this human being. 
-Chef wan-

sekian..

Previous
Next Post »

3 komen disini

Click here for komen disini
26 December 2014 at 09:23 ×

Bestnyaaaa dapat hadiah. Hehehe. :D

Reply
avatar
26 December 2014 at 12:33 ×

apa2 pun mula dgn niat tp bgs la CW ni...g mn2 pun bw mak dia...

Reply
avatar
27 December 2014 at 12:58 ×

apapun, bw emak. tu yg bagus !!!

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment