BUAT DUIT DENGAN INSTAGRAM

Assalamualaikum..


Hari ni pagi2 lagi dah keluar rumah..
nak ke kedah sebab ada kenduri ..
Sebab tu bertolak pagi lagi.sampai kedah dalam jam 10,
lepas tu berenti beli jambu asam..
lepas tu sampai rumah bla..bla..bla...
meleret2 je la pulak ceritanya..

Saya tengok ada pemilik IG yang
marah2 bila jumlah folllower diaorang berkurangan..
Saya pun tak paham kenapa nak marah..
yang saya tahu akaun yang instagram buang tu
semua akaun palsu dan spam je..
nak marah kenapa entah..

Saya dulu pun selalu  check follower dan
Ig yang saya follow tu aktif ke tidak..
kalau lebih dari 4,5 bulan tak update terus saya unfollow je..
Semak tau..hehehe..
apa lagi kalau yang follow kita tu cuma guna akaun palsu.

Agaknya diaorang marah sebab follower tu jadi kurang..
ye la.kalau banyak baru la nampak popular..kan??
setakat follower 500 macam IG saya tu
tak payah nak marah kot..
tak terjejas periuk nasik..heheh..


memang ada orang cari duit sampingan dengan IG..
sebab saya pernah tengok 1 akaun IG ni..
dia terima bayaran untuk review..
selalunya blogger dan selebriti je yang buat gitu.kan??
ni tak..dia orang biasa saja..
tak de blog apa pun..
ada facebook ,Ig dan twitter je..
tapi dia kata dia ambik bayaran untuk review produk..

tapi macam tak de siapa berminat pun..heheheh..
mungkin sebab dia cuma orang biasa...
cer buat blog mesti jadi luar biasa..
ehehehehhe..

sekian...





Previous
Next Post »

13 komen disini

Click here for komen disini
Mar Mansor
admin
20 December 2014 at 11:19 ×

hehe..gitu ye,,saya tak check pon..huhu

Reply
avatar
Ibu Twins
admin
20 December 2014 at 11:25 ×

ekkk..meroyan tak..kihkihkih..sy x check pon jumlah follower kurang..
hehe btw, salam kenal... :)

Reply
avatar
Umi Nazrah
admin
20 December 2014 at 11:48 ×

saya tak meroyan malah lagi bersyukur sebab ig dah setelkan kerja saya. heehhee

Reply
avatar
20 December 2014 at 14:26 ×

kan.. kalau artis mmg dorg review berbayar.

yg x femes.. buat pun cm xde yg minat je

Reply
avatar
zarulfarhana
admin
20 December 2014 at 15:47 ×

amboi tu pon nk marah

Reply
avatar
Nafisa81
admin
20 December 2014 at 16:53 ×

Buka nstagram cepat habis kuota...tak minat sangat dgn instagram....
Suka baca blog..

Reply
avatar
Yumida Huda
admin
20 December 2014 at 17:01 ×

insta jarang buka. sbb sukar guna sim data sini. line slow mcm kura2. nasib baik ada vsat. penyelamat.

ade gak dgr psl pembuangan akaun palsu/spam. bagus la mcm tu kan. makin berkurang org yg buat akaun palsu ni.

Reply
avatar
kucha lana
admin
20 December 2014 at 22:43 ×

nampak ramai yang cuba mberalih kepada IG selepas beberapa tindakan daripada FB yang sedikit menyekat

Reply
avatar
Nieda ramly
admin
21 December 2014 at 09:19 ×

tak taulah mcm sibuk2 pula nak ada IG

Reply
avatar
Nieda ramly
admin
21 December 2014 at 09:19 ×

tak taulah mcm sibuk2 pula nak ada IG

Reply
avatar
hainom OKje
admin
22 December 2014 at 17:15 ×

Okje punya IG pun suam suam kuku jer DR hihi......follower pun tak sampai seratus....relax jer .....tak fofular pun tak pelah weyh....

Reply
avatar
27 August 2015 at 16:35 ×

Sambil main instagram dapa duit. Sambil menyelam sambil minum air ni. Main instagram pun boleh dapat income.


Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment