Breaking

Saturday, 20 December 2014

BUAT DUIT DENGAN INSTAGRAM

Assalamualaikum..


Hari ni pagi2 lagi dah keluar rumah..
nak ke kedah sebab ada kenduri ..
Sebab tu bertolak pagi lagi.sampai kedah dalam jam 10,
lepas tu berenti beli jambu asam..
lepas tu sampai rumah bla..bla..bla...
meleret2 je la pulak ceritanya..

Saya tengok ada pemilik IG yang
marah2 bila jumlah folllower diaorang berkurangan..
Saya pun tak paham kenapa nak marah..
yang saya tahu akaun yang instagram buang tu
semua akaun palsu dan spam je..
nak marah kenapa entah..

Saya dulu pun selalu  check follower dan
Ig yang saya follow tu aktif ke tidak..
kalau lebih dari 4,5 bulan tak update terus saya unfollow je..
Semak tau..hehehe..
apa lagi kalau yang follow kita tu cuma guna akaun palsu.

Agaknya diaorang marah sebab follower tu jadi kurang..
ye la.kalau banyak baru la nampak popular..kan??
setakat follower 500 macam IG saya tu
tak payah nak marah kot..
tak terjejas periuk nasik..heheh..


memang ada orang cari duit sampingan dengan IG..
sebab saya pernah tengok 1 akaun IG ni..
dia terima bayaran untuk review..
selalunya blogger dan selebriti je yang buat gitu.kan??
ni tak..dia orang biasa saja..
tak de blog apa pun..
ada facebook ,Ig dan twitter je..
tapi dia kata dia ambik bayaran untuk review produk..

tapi macam tak de siapa berminat pun..heheheh..
mungkin sebab dia cuma orang biasa...
cer buat blog mesti jadi luar biasa..
ehehehehhe..

sekian...





13 comments:

  1. hehe..gitu ye,,saya tak check pon..huhu

    ReplyDelete
  2. ekkk..meroyan tak..kihkihkih..sy x check pon jumlah follower kurang..
    hehe btw, salam kenal... :)

    ReplyDelete
  3. saya tak meroyan malah lagi bersyukur sebab ig dah setelkan kerja saya. heehhee

    ReplyDelete
  4. kan.. kalau artis mmg dorg review berbayar.

    yg x femes.. buat pun cm xde yg minat je

    ReplyDelete
  5. Buka nstagram cepat habis kuota...tak minat sangat dgn instagram....
    Suka baca blog..

    ReplyDelete
  6. insta jarang buka. sbb sukar guna sim data sini. line slow mcm kura2. nasib baik ada vsat. penyelamat.

    ade gak dgr psl pembuangan akaun palsu/spam. bagus la mcm tu kan. makin berkurang org yg buat akaun palsu ni.

    ReplyDelete
  7. nampak ramai yang cuba mberalih kepada IG selepas beberapa tindakan daripada FB yang sedikit menyekat

    ReplyDelete
  8. tak taulah mcm sibuk2 pula nak ada IG

    ReplyDelete
  9. tak taulah mcm sibuk2 pula nak ada IG

    ReplyDelete
  10. Okje punya IG pun suam suam kuku jer DR hihi......follower pun tak sampai seratus....relax jer .....tak fofular pun tak pelah weyh....

    ReplyDelete
  11. Sambil main instagram dapa duit. Sambil menyelam sambil minum air ni. Main instagram pun boleh dapat income.


    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Adbox