BOAT NOODLE BERI PENJELASAN BERKAITAN ISU MAKANAN DIDAKWA TIDAK HALAL

Assalamualaikum...

Saya yang dok kat penang ni memang tak pernah jejak la kedai makan
yang jual boat noodle tu..
kat Penang ni ada pun sah2 la tak halal..
Nak masuk restoran sushi pun jenuh google mana yang halal..
hahahh

Hari ni panas sikit cerita pasal boat noodle tak halal.
sebab ada yang kata tak halal..
ada jugak yang yakin ianya halal.


kecoh isu halal di IG hanez Suraya

Saya tengok kat facebook page boat noodles ni.
ini penjelasan mereka berkaitan isu halal ni..



ooo..masih belum dapat sijil halal..
tapi mereka pasti bahan2 yang digunakan adalah halal..

Harap2 penjelasan dari Boat noodle ni .
memuaskan hati masing2..
Kalau yakin makan la..
Kalau was2 tak payah makan..

Saya tengok Boat Noodle ni macam sedap je..
tapi yang saya tak berkenan 
awat magkuk dia semua sumbing..
Orang tua kata 
tak elok makan dalam 
pinggan atau mangkuk 
yang sumbing sebab takut nanti dapat anak bibir sumbing..hehehe..

Sebenarnya sebab takut kita cedera bila makan atau minum
dalam pinggan atau gelas yang macam tu..


sekian..

Previous
Next Post »

9 komen disini

Click here for komen disini
Aisy Nasiha
admin
24 December 2014 at 21:49 ×

Bab kedai halal ni isu besar juga. Budak bandar walaupun 13 atau 14 tahun, pandai je memjawab bila cikgu tak setuju dengan tempat pilihan mereka. Bila dijelaskan yang halal tu bukan diambil kira setakat bahan halal sahaja, tapi kena cara penyediaan, orang yang menyediakan tu mahir pasal halal, tak ada sekali liquor atau apa yang seangkatannya, barulah anak2 ni terima untuk tukar tempat makan lain.

Reply
avatar
Aretikz
admin
24 December 2014 at 22:04 ×

Woha ~ isu ni timbul makin hangat, tapi jujur, tak tahu pun apa tu boat noodle sampailah time ni jadi viral, hehe..


My Blog :
http://segalaceritera.com/atik/

Reply
avatar
24 December 2014 at 22:48 ×

Teringin jugak nak makan.... memang orang kompius antara yang halal dengan non halal... setuju dengan kak diana, kalau tak rasa was2... bedal je la..

Reply
avatar
Nieda ramly
admin
24 December 2014 at 23:18 ×

satu lagi...makan dengan piring @ cawan sumbing makruh, nabi larang sbb dikuatiri ada kuman di tmpat sumbing tu.

Reply
avatar
Nieda ramly
admin
24 December 2014 at 23:18 ×

satu lagi...makan dengan piring @ cawan sumbing makruh, nabi larang sbb dikuatiri ada kuman di tmpat sumbing tu.

Reply
avatar
Mia Kassim
admin
25 December 2014 at 10:26 ×

Klu was2 rasanya baik tak payah makan ...

Reply
avatar
JR
admin
25 December 2014 at 13:07 ×

Saya tak pernah tau pun tentang boat noodle ni... Yang saya selalu makan cuma steamboat noodle, itu pun yg dimasak oleh orang Islam termasuk isteri saya, hehehehe...

Reply
avatar
Lynn Damya
admin
25 December 2014 at 15:18 ×

Salam, haha ini lah first time sy dgr pasal boat noodle ni... :p

Reply
avatar
SalbiahM
admin
25 December 2014 at 15:41 ×

senang cerita, kalau tak terdesak nak makan, tak payah la makan..huhuhu

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment