BLOGGER NI POYO JE

Assalamualaikum...



Kalau awak seorang blogger mesti awak pernah
dengar atau terbaca kata2 yang merendah2 kan seorang blogger.

"Blogger??poyo je.."

"menulis cam wartawan..padahal wartawan cabuk je.."

"tulis cam bagus2 je..poyo je semua tu..kat luar cam setan.."

Aih..macam2 lagi la orang dok mengata
kalau kita kata kita ni blogger.

Lagi2 kalau dia tu golongan orang  popular..
Bila apa2 hal tak habis2 salahkan
blogger yang buruk kan nama dia..



Bila Blogger tulis pasal masalah sosial
mula la latar belakang blogger tu di korek2..
Nak tengok blogger yang menulis tu baik sangt ke..?
Asyik dok menulis benda2 berkaitan agama..
Tulis tentang mengajak orang berbuat kebaikan..
Blogger yang tulis tu cukup ke solat 5 waktu?

kalau la kita (blogger) kesah dengan cakap2 orang macam tu,
rasa2 awak la apa benda yang kita nak tulis kat dalan blog kita??
Tulis pasal diri sendiri ,dikatanya promot diri,gila populariti..
Tulis pasal topik semasa orang kata wartawan cabuk..
Tulis tentang agama orang kata ustaz/ustazah google..
Tulis pasal resepi2 dah dikatanya kita belagak Chef..

Jadi tak payah peduli apa mereka cakap..
Selagi apa yang kita sampaikan itu
benda yang baik ,benda yang kita minat,
benda yang kita tahu..kita tulis je la..



kadang2 memang benda yang kita tulis tu
tak berfaedah untuk sesetengah  orang..
tapi yang setengah lagi mungkin nak tahu tentang
apa yang kita tulis tu..kan??

Poyo pun poyo la..
kau ada apa???

sekian...
Previous
Next Post »

25 komen disini

Click here for komen disini
Yana Yani
admin
23 December 2014 at 11:16 ×

hehe...saya setuju bab ni
penah kena juga apabila latar belakang diselidik
tak apalah, poyo pun poyolah
bedal aje =)

Reply
avatar
Mrs Yatie
admin
23 December 2014 at 11:21 ×

hehe. tak pe. as long, kita tak ganggu orang :D

Reply
avatar
23 December 2014 at 11:21 ×

blogger poyo pada hemat saya adalah blogger yang rasa diri dia bagus berbanding orang lain. merendah2kan orang dan sentiasa canang kehebatan dia sana sini.

akak pernah kena ke kak?abaikan je la kak. entah2 dia baru jengah sepintas lalu, dah berani nak judge kita

Reply
avatar
23 December 2014 at 11:29 ×

Poyo pun poyolah , janji aku ade blog. hahahaha. Kita pernah je kena macam ni dengan budak budak office , tapi stalk juga. Hahaha. Whateverlah. :D

Reply
avatar
MizzTina
admin
23 December 2014 at 11:33 ×

Pernah kena..ignore je, memula mmg sentap gak.. hahaha

Reply
avatar
23 December 2014 at 11:53 ×

hahaha. kelakar pulak baca. tapi memang ada jugak saya pk cam tu, tapi bila terlalu pk cam mls plak nak pk. jadi serabut. Jadinya tulis je apa yg kita nak tulis. wakaka.

Reply
avatar
23 December 2014 at 12:01 ×

Abaikan negatif
Amik positif je
Huhuuu...

Reply
avatar
Yana MIB
admin
23 December 2014 at 12:03 ×

kalau dh nama blogger tegar mmg kena kental hadap org² mental camni...ada gak dr kwn² sendiri duk perli² pasal penulisan kita lah..psl income kita lah..padahal dia x paham apa pun psl dunia blogging...sebok je..nak join ler tew~ hahaha booo!

Reply
avatar
Myra Jay
admin
23 December 2014 at 12:04 ×

Yg penting kita tahu apa yg kita nak sampaikan.. :)

Anggap je org tu jeles..haha



p/s : Udang tu memang kena beli semua seperti yg nak dibisik.
Nak beli sikit2 kena beli kat tokey kedai la. So dah berapa tangan kat situ, harga pun lain

Reply
avatar
23 December 2014 at 12:04 ×

bagi anum memang x layan je
janji x kacau org

Reply
avatar
23 December 2014 at 12:39 × This comment has been removed by the author.
avatar
23 December 2014 at 12:39 ×

kite sukar nk puashti kn semua org.sehnggakan kite sendiri pun susah utk puaskn diri sndiri.maka sebga blogger..kite menulis bukan kerana itu semua tetpi yg utama ia bolh mnjadi saham kite di akhirat.insyaAllah..

Reply
avatar
Liza Licha
admin
23 December 2014 at 12:42 ×

judgemental people are always like that :) sabarlah ye.

Reply
avatar
Mar Mansor
admin
23 December 2014 at 13:25 ×

poyonya saya sebab segala benda saya nak tulis..heheh..
ala kita buat apa yang kita sukalah kan..niat pun untuk berkongsi maklumat..biarkan mereka dengan labu2nya..

Reply
avatar
makcikkantin
admin
23 December 2014 at 13:35 ×

Tak apa lah pouo pun..... Nak catat citer sendiri....bukan nak keluar majalah kan ? 😊✌️

Reply
avatar
paridah
admin
23 December 2014 at 13:50 ×

xheran semua tu biarkanlah...kesukaan msg2lh kan nk tuis apapun...

Reply
avatar
Amanina Mads
admin
23 December 2014 at 14:04 ×

Setuju... biar la apa org nk kata

Reply
avatar
SalbiahM
admin
23 December 2014 at 14:11 ×

betul tu kak diana!ramai yang tanya, blogging boleh dapat apa?benda ni satu kepuasan,janji kita bukan menabur fitnah

Reply
avatar
Kakzakie
admin
23 December 2014 at 14:20 ×

Walau apa pun juga terpulang pada yg membaca kan Dee.

Telah dikatakan ambil kebaikan yg diberikan bukan melihat siapa yg memberikan kebaikan itu.

Reply
avatar
23 December 2014 at 14:27 ×

benda ni macam sesuatu yang normal jer.. Apa kita buat takkan jadi betul pada semua orang even kita buat benda betul pun akan jadi salah jugak pada sesetengah orang apatah lagi buat benda salah. Kita takkan boleh buat apa2 kalau asyik dengar jer apa orang cakap.. kita tak buat apa2 pun tetap orang cakap, inikan kita buat sesuatu. tak kira la tulis blog ke tulis buku ke atau tulis status kat FB kekekekeke

Reply
avatar
23 December 2014 at 14:36 ×

apa2 pun bergantung pd niat asal kita...kalau baik insya allah akan jd baik... kalu nak jadi poyo, sila laa jd poyo hahaha

Reply
avatar
dalila
admin
23 December 2014 at 15:21 ×

kite punye blog kite punye suke la kot..hekhekhek..
ikut pendapat masing2..peace

Reply
avatar
Lynn Damya
admin
23 December 2014 at 16:49 ×

Salam, hahaha kdg terfikir juga org annoying xdgn apa yg aku tulis, tp ah lantaklah..asalkan aku tak tulis bahasa alien dan tak memaki orang dah..hehe :D

Reply
avatar
Maria Firdz
admin
24 December 2014 at 09:34 ×

ikut apa yg Allah dan Nabi kata bkn ikut apa yg org kata...

Reply
avatar
31 December 2014 at 03:21 ×

yup, org x kenal kita bole cakap apa saja yg diorg suka.. kita jgn kacau org sudah laa kn ^^

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment

About Me