Breaking

Friday, 19 December 2014

AMBIL JE LA YANG KULIT TAK CANTIK TU.LAGI ORANG PERCAYA..

Assalamualaikum...


Iklan memang memberi kesan besar pada sesuatu produk.
Setuju tak?Bila tengok kat Facebook tu
ada gadis cantik pegang botol krim kecantikan dengan caption
 "kulit saya cantik sebab guna krim ni.."
tak kurang 10 orang mesti akan terkesan punya.






kalau orang tu jenis mudah dipengaruhi dengan iklan lagi
la senang kerjanya.heheh..
tapi pernah tak kita terfikir betul ke dia guna produk tu
untuk dapatkan kulit cantik tu??
Sebab saya tengok ramai yang kulit dia memang dah sedia cantik,
muka cantik,lepas tu mengaku pakai produk itu ini .padahal dia di bayar.


Macam artis2 tu la..keluar tv,suratkabo mengaku guna produk A.
padahal kat rumah dia Guna produk Z.
Dia dapat jadi model,duta atau jurucakap produk tu pun sebab dia cantik..
kalau dia tak cantik tak de siapa nak ambik dia jadi duta atau jurucakap produk.
hehehe,,..


Kalau betul la produk tu betul2 berkesan pi la pilih 10 orang
gadis atau wanita yang memang kulit kusam,
kulit bermimyak.kulit berjerawat..bagi dia test produk tu selama sebulan.
lepas tu baru kita pengguna ni betul2 yakin dengan produk diaorang..kan??



Rasanya pengguna-pengguna sekarang dah bijak la..
Siapa dutanya,siapa model nya,siapa jurucakap produk tu,
kita tak pandang pun..yang penting kesan nya tu..

setuju???jadi tak payah la buang2 duit upah model dan artis
cantik2 tu..ambik ja kami ni untuk cuba produk
keluaran awak yang konon nya berkesan tu..
lagi orang percaya kalau kami cantik nanti..kan??
hahahahah


sekian...

13 comments:

  1. sangat setuju.. biasa memang amik artis cun2 jek.. alise pakai apps 360 jek..

    ReplyDelete
  2. kebiasaannya macam tu lah..dah nama iklan..hehe.. tapi kita ni x pakai product pun melepak je putihnye..hihi..5 TELEFON PINTAR HARGA MURAH UNTUK KAKI SELFIE

    ReplyDelete
  3. nak2 lagi produk slimming.. cuba ambil syanie sponsor sampai dia kurus guna produk tu then jadikan dia duta.. kalau dia berjaya langsing confirm meletop2 sale kan? ni ambil yg setakat lepas bersalin badan chubby skit jadi duta.. tak power sangat la hahahaha

    ReplyDelete
  4. betul tu, aku mmg tak percaya lgsung kalau artis tu pakai produk murah2, haha

    ReplyDelete
  5. setuju!!..kalau tak cuba memang tak tahu berkesan ke tak..

    ReplyDelete
  6. Ha ah kan? Betul3..Mahal tu nak byr artis...

    ReplyDelete
  7. haha, saya pun selalu fikir macam ni, iklan produk kecantikan ni kenapa tak guna wajah orang yang asalnya tak cantik? barulah orang boleh percaya betul2

    ReplyDelete
  8. Tp tu la... Iklan mmg guna yg cntk je yg dh putih bagai. Sengal kan

    ReplyDelete
  9. Selalu dieorang amik artis sebab nak lariskan jualan. Dan artis tu ada pengikut sendiri.

    Bila peminat gila sangat dekat artis, artis pakai apa pun, dieorang nak pakai. tu lah aura artis.

    tapi biasanya bila sya tengok iklan produk kecantikan guna artis ni, mesti saya cakap "hek eleh, dah dia memang dah cantik kot"

    hahahha

    ReplyDelete
  10. mdel2 tu cantik sbb masuk saloon buat treatment lah ... mana nak mrk tu guna produk x mahal n x femes ... ermmm

    ReplyDelete
  11. kita beli bukan tengok sapa model,'sapa duta.. mama kalau beli nak tgk kesan! itu paling utama.. make up tebal2 abik gambo.. boring je kan..

    ReplyDelete
  12. akak cakap2 pasal ni kan.. teringat masa zaman deno balaja kan, masa tu blaja subjek marketing.. ada lecturer deno cakap.. org2 kita ni sebenarnya tak sedar selalu tertipu dengan iklan2 tv... iklan tv selalu amik artis, model... memang la nampak kesan terbaek.. cer cuba amik makcik salbiah penjual goreng pisang jadi duta... hihiii...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Adbox