Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2014

ENTRY TERAKHIR 2014 HANYA TENTANG BLOG SAYA.

Assalamualaikum...



Ini adalah entry terakhir ditahun 2014..
saya tak nak cerita apa berlaku pada dunia
sepanjang 2014 ni..
dah rami yang bercerita..
saya cuma nak cerita tentang blog saya saja..
hahahha..nampak macam tak peduli dengan hal dunia..kan??
tak pe la kalau ada yang fikir macam tu...
Saya memang tak suka menulis benda yang sama dengan orang lain..




Untuk tahun 2014 saya dah menulis 938 entry..
Tak sebanyak tahun 2011..
masa tahun 2011tu  saya kan gila sungguh dengan blog.heheh..
Tapi tahun ni memang saya
kembalikan semula semangat nak menulis tu
selepas berehat lama masa melahirkan anak kedua.


Saya juga tekad nak mantapkan semula
rank alexa saya..
Sejak awal tahun  dari nombornya  beratus ribu
dan sekarang blog saya berada di rank 844..
Turun naik macam Yoyo..

Tahun ni jugak saya paling banyak terima advertorial job..
boleh dikatakan setiap minggu ada saja entry berbayar.
Tak semua saya terima..
kalau kena dengan tarikh yang lapang saya terima la..
kalau saya sibuk saya tolak…

UNIK NYA GELARAN YANG RAJA PUAN SRI NORA BERI PADA SETIAP CUCU NYA...

Assalamualaikum...
Saya suka sangat tengok keluarga YB Tan Sri Datuk Seri Ramli Ngah Talib Ni.. Beliau bekas menteri Besar perak.. saya pun orang perak.. jadi kena la ambik tahu jugak gaya hidup golongan atasan macam diaorang ni..kan?? hahahha..tak de kena mengena...


Ala..cuma nak tengok gaya hidup diaorang je... pakai apa,?makan apa..? anak2 dah besar mana.?.itu je.... Kadang2 tengok krim muka apa dia pakai... boleh la ikut beli..kan??lepas tu tenyeh2 masuk 3 hari meluat dah nak tenyeh... Maisara selalu kata.. "ibu...kenapa la ibu paksa2 kulit ibu tu.." ish..sibuk je...
Nak cerita pasal YM Raja Puan Sri Dato' Noora Ashikin binti Raja Abdullah isteri kepada YB Tan Sri Ramli Ngah Talib nih. saya suka betul dia bagi gelaran kepada setiap cucu2 dia.. macam sweet sangat... Dari Anak Nora Danish sampai anak fasha sandha semua ada gelaran  unik masing2..
Anak Nora Danish bersama jejai.. Putra Rayqal yang diberi gelaran  -Payong-

Cucu yang kedua ,anak kepada Puteri Azalia Ashr…

KISAH SEDIH DIBULAN JUNE...

Assalamualaikum..




Ingat lagi tak??
kisah sedih yang berlaku pada pertengahan tahun 2014??
Kisah sedih yang meruntun banyak hati..
yang mengalirkan airmata rakyat Malaysia.
Kisah adik Firdaus yang ditemui
Dalam keadaan kaki terikat dan kebuluran..

Lebih menyedihkan ianya dilakukan
oleh ibu kandungnya sendiri..

Kisah sedih ini jugak
dapat perhatian seorang penulis novel
yang semakin dikenali ramai..

Jom kita baca nukilan nya
yang boleh membuat hati hiba
mengenangkan keadaan adik Firdaus waktu itu.

Jemput baca salah satu entry terpilih untuk
segmen entry terbaik 2014 di link ini..

Adik Firdaus

Sekian..

GAMBAR-GAMBAR ARTIS YANG TURUT MEMBANTU MANGSA BANJIR

Assalamualaikum...
Saya rasa kagum jugak dengan artis-artis kita yang sudi turun ke kawasan yang di timpa  bencana banjir sekarang ni.. walaupun ada yang kata mereka buat semua tu untuk menunjuk2 tapi bagi saya ianya cuma untuk menggalak kan kita semua untuk turut sama membantu. Soal ikhlas ataupun tidak tak payah la kita pertikaikan.. Orang kata apa artis buat selalunya akan jadi ikutan.. dan harap2 sikap mereka ini juga menjadi ikutan pada yang lain,... jom kita tengok antara artis yang turut membantu...

Adira suhaimi turut sama membantu mangsa banjir  kalau kekasihnya,Shahrul Nasrun bertungkus lumus di pantai Timur dia memilih untuk  membantu mangsa banjir di Perak..

Setiap kali banjir melanda pantai Timur Dato Siti Nurhaliza tak pernah lepas tangan. selain menyumbang beberapa barangan kepada mangsa banjir dia juga  turut sama mengedarkan  barang bantuan dan turut memasak untuk mangsa banjir di Pahang.



Walaupun di kecam hebat kerana memuat naik gambar ketika  membantu mangsa banji…

PATI HERBAMADU : PENAWAR UNTUK MASALAH JANTUNG DAN KOLESTROL

Assalamualaikum...

Kawan-kawan ada masalah kolestrol??
Ada masalah berat badan??
Ada masalah kahak??
Saya percaya memang ramai yang ada masalah yang saya
nyatakan tu..dan saya percaya kawan-kawan
pun mengharapkan ada penyelesaian masalah tersebut..kan??
Macam mana kalau saya cadangkan sesuatu yang bagus,murah
dan cepat berkesan ?Kawan-kawan pernah cuba Pati Herbamadu??



Bukan saja mengandungi cuka Epal malah
Pati HerbaMadu mengandungi  bahan lain
seperti lemon,madu  ,bawang putih dan halia yang berpotensi
menurunkan kadar Kolesterol dalam 2 minggu
dan Membuka salur jantung yang tersumbat.
Ambil satu sudu setiap pagi dan malam.
boleh nampak kesan nya 2 minggu kemudian..

Saya memang sarankan Pati herbaMadu untuk kawan-kawan
terutama bagi kawan-kawan yang ada masalah Kolestrol dan Jantung.
Pertama nya sebab ianya tak ada bahan pengawet.
yang kedua nya sebab selain dari mengatasi masalah kolestrol dan jantung
Pati HerbaMadu ada khasiat lain yang tersembunyi..

Membersihkan Salur Darah Yang T…

PHYTO NLC ACTIVE REPAIR MENGUBAH WARNA KULIT WAJAH SAYA

STICKY POST! SCROLL UNTUK ENTRY BARU..
Asssalamualaikum...

Masalah kulit kering dan tak sekata itu lah masalah yang saya kerap alami..sebab tu saya paling tak suka kulit saya ni kena penghawa dingin.Bila kulit kita kering cepat la dia berkedut.Takut la kulit berkedut..saya BARU umur 34..hahaha..baru la sangat..kan??



Kalau tak percaya..cer tengok kulit saya ni..gambar atas tu gambar sebulan lepas kot.masa hari penyampaian hadiah sekolah Maisara.NAMPAK SANGAT KULIT WARNA KELABU sedangkan time tu dah sapu bedak tebal dah tu...Hahahah..kulit kering jadi kejap2 tengok cermin..mesti orang keliling pelik tengok..hahah

Tapi sejak saya gunakan Phyto NLC Active Night Repair  saya rasa macam masalah kulit saya ni dah ada jalan penyelesaian nya.



Apa Phyto NLC Active Night Repair  ni??

PhytoNLC Active Night Repair cream adalah satu produk inovasi yang amat berkesan untuk memperbaiki tekstur kulit, merangsang dan meningkatkan daya ketahanan kulit. Phyto NLC Active Night Repair adalah produk yang pert…

LUPA PULAK HARI NI KENA PI KLINIK

Assalamualaikum..

Saya pi klinik hari ni..
jam satu tadi baru sampai rumah..
kemudian masak2 dah lewat pulak nak update blog..

(macam la ada orang tanya..:heheh..)

Sepatutnya saya buat entry autopublish je.kan?
Tapi boleh pulak lupa hari ni kena pi klinik..
Tu pun sebab nurse telefon ke rumah tanya
kenapa tak datang klinik..ekeke..
bagus jugak la ke klinik hari ni sebab
nak jumpa doktor sekali..
Mikhail macam nak selsema je..
dah lama jugak la diaorang ni  taksakit2..

Tapi walaupun Mikhail macam tak sihat..
Ligat tetap ligat..sampai ingat nak balik je tadi..
rasa malas nak jumpa doktor..
tapi mengenangkan buku biru tu
dah dok dalam bilik doktor gigih la tunggu jugak...

selfie curi2 ni sebab nak intai kat belakang tu kot2 lelaki tu buat apa2 ke sebab masa ni klinik dah tak de orang..risau pulak maisara dengan budak kecik tu dok kat belakang2..

Segmen entry terbaik tu pun kita
sambung esok je la ye..
hari ni tak sempat dah...

Patut nya jam 10 tadi entry segmen tu keluar..kan??
baru rama…

KECEWA PUTUS CINTA WANITA INI BERKAHWIN DENGAN KUCING

Assalamualaikum..



Macam pelik sangat dah manusia sekarang ni.
Putus cinta pun terus jadi hilang akal dan buat keputusan bodoh.
Seperti kejadian yang berlaku pada Barbarella Buchner.
gara-gara kecewa dengan cinta yang hanya bertahan selama 7 tahun
dia memilih untuk berkahwin dengan
dua ekor kucing yang sekian lama dalam jagaan nya.



Barbarella yang berusia 48 tahun  mengikat janji sehidup semati
dengan 2 ekor kucing nya yang bernama Lugosi dan Spider.
Dia merasakan dua ekor kucing nya ini sahaja lah
yang dapat memberi kebahagian dan ketenangan di hatinya.


"saya menyedari tidak ada manusia yang boleh
membuat saya merasa bahagia..dan saya sangat cintakan mereka"
Ujar Barbarella..

perkahwinan pelik ini malah mendapat sijil
dari sebuah laman web yang memang mambantu
sesiapa sahaja yang ingin berkahwin dengan haiwan peliharaan.
Barbarella dan dua ekor kucing nya
sekarang sedang berbulan madu di Lanzarote ,Sepanyol



Walau bagaimana pun keluarga barbarella menganggap
tindakan nya seb…

DAH TENTU LA MAK KAU LEBIH CANTIK DARI EMMA MAEMBONG

Assalamualaikum..


Tahniah Emma Maembong tersenarai sebagai 100 wanita cantik ..
Emma dikedudukan ke 71.
Walaupun ramai yang kata ada lagi artis lain yang lebih cantik
tapi bagi saya la memang kat malaysia buat masa ni
Emma Maembong la artis dan selebriti yang cantik..

Walaupun saya bukan peminat Emma maembong
tapi dah memang dia cantik,siap dinobatkan lagi..
nak sangkal apa..kan??
Yang tak dinobatkan tu,bukan tak cantik cuma
diaorang cantik time makeup je..heheheheh....

Saya tengok bila Emma dinobatkan sebagai wanita cantik,
ada juga yang beremosi dengan tinggalkan komen2
tak masuk akal..

"Eleh..mak aku lagi cantik dari Emma ni.."
"bini aku lagi cantik.."

ye la..dah tentu la puji mak sendiri cantik.
Nak jadi anak derhaka ke??
berani cakap mak sendiri hodoh?
Sah2 la kalau mak nya hodoh,anak nya yang cakap tu pun hodoh..
jadi puji la mak sendiri cantik
supaya orang nmpak kiasan nya nak bagitau "aku pun cantik..:
ekekkeke...

Yang puji bini cantik tu lagi la..
Sia…

KISAH-KISAH PALING MENYEDIHKAN TRAGEDI PESAWAT SEPANJANG 2014

Assalamualaikum..

ramai yang setuju kalau kita katakan tahun 2014 ni
macam2 perkara sedih yang terjadi untuk negara kita
Yang paling diperkatakan adalah
tragedi pesawat hilang .

Berikut adalah  kisah-kisah tragedi pesawat sepanjang 2014;-

MH370- Malaysia




Tanggal 8 march jam ,Penerbangan dari malaysia ke Beijing China tiba2 hilang dari radar pada awal pagi.Pesawat yang membawa 227 penumpang dan anak kapal masih belum ditemui sehingga sekarang.malah nasib mereka juga belum diketahui.pencarian MH370 turut dibantu negara2 lain.Berbagai spekulasi yang timbul ekoran kehilangan MH370..antara nya adalah tindakan pengganas,ditembak tentera Amerika dan berbagai2 lagi spekulasi lain nya.Sehingga sekarang ianya masih menjadi misteri dan kepulangan MH370 masih dinanti kan seluruh keluarga mangsa yang terlibat..

MH17



Belum pun reda kesedihan seluruh rakyat malaysia atas kehilangan MH370, pesawat Malaysia Airlines MH17 dari Amsterdam - kuala Lumpur pulak ditembak jatuh di Ukrain pada 17 julai .Pesawat…

KENAPA TAK SUKA IGSHOP PRIVATE??

Assalamualaikum...



Tiap kali nak upload gambar,
saya suka upload di instgram..
terus gambar tu keluar kat fb dan twitter saya..
mudah..sebab tu saya suka instagram..

Kalau tengok ig saya,
saya follow lebih banyak dari orang follow saya..
itu biasa la..saya  bukan orang popular..heheh
tapi saya tak pernah paksa2 orang follow saya tau..
heheh..kalau ada yang sudi follow
itu makcik suka sangat..heheheh..

Tapi saya tak suka follow ig online shop yang private.
rasa nya ramai yang macam tu..

Ada igshop yang private kan ig mereka
dengan alasan kalau awak betul2 nak beli
awak mesti akan follow.

Tapi mereka mungkin tak tahu
yang pembeli ni suka survey2 harga dulu.
jadi bila di private kan,
hilang mood nak survey2 ni..

Dan sebab lain nya ialah  bila awak private kan ig awak,
pelanggan nak kena tunggu awak approved dulu
baru boleh tengok2 apa awak jual..
Bukan kita request terus awak approved.
ada setengah tu lepas 2 hari baru approved.
elok la kita pun dah beli dari orang lain.
awak jugak yang …

BACA INI KALAU NAK TAHU CARANYA..

Assalamualaikum..




Beruntung sangat kita ni sekarang kan??
kalau tak tahu apa2,ada banyak orang yang boleh tunjuk ajar.
Dari orang yang kita tak kenal dan jumpa
pun kita boleh belajar macam2..

Saya teringat dulu masa era semua orang baru nak
berjinak2 dengan telefon bimbit ni,
banyak betul sms2 suruh langgan itu ini.
Tak sedar duit pun banyak kena potong ..
nak padam tak reti.

taPi sekarang boleh tengok je kat blog Sal
dia ada buat entry tentang
Cara Padam caller Ringtone bagi Pengguna HotLink.

Lepas tu datang pulak zaman suka buat blog..
heheh..best betul tengok blog orang ada bunga2..
ada gambar gerak2..
tak tahu nak masuk kan gambar gerak2..
baca entry cik Iman ni..
dia ada buat entry Tutorial: Masukkan Gambar Bergerak Dalam Teks

Tak payah dah nak tanya abang la ,akak la..
Cik Iman dah tunjuk cara nya nih..

Lepas tu tak lama kemudian kita pun kawen..
ada anak..nak le belajar buat macam2 untuk anak kan??
tertanya-tanya cemana la nak buat biskut baby..
Asyik makan bubur je..kita buat …

TIBA-TIBA BLOGLIST HILANG..

Assalamualaikum..



Tadi saya godek2 bloglist saya..
entah cemana boleh
hilang semua blog kawan2 kat situ..
Haru betul..

sejak petang tadi le jenuh nak ingat balik blog mana yang
ada dalam bloglist saya tu..
main taip je la url nya..
mana yang keluatr tu,
boleh la dimasuk kan..
Yang lain2 tak dapat di selamat kan..

Jadi kalau ada siapa2 yang link dia tak de kat
bloglist saya tu sila la tinggal kan komen kat sini dan bagitau ye..
Kalau saya hari2 singgah blog awak tu,
maknanya blog awak pernah ada dalam bloglist saya tu.
kalau sekarang awak tengok tak de,tingalkan komen ok..



Hari isnin ni kita akan mula semak semula
link2 yang kawan2 tinggalkan
dalam segmen Entry terbaik tu..
Satu hari kita baca entry dari 5 blog..
ok??tak pun 3 entry je..
nak tengok entry2 best dan terbaik tu
kena tunggu la isnin ni ye..
jangan lupa pulak..

Ok la..ini entry last untuk malam ni..


sekian..



Giveaway 2014 Bersama MyStoryMory.com

Ada banyak hadiah-hadiah menarik untuk anda menangi :


Wang tunai RM50 x 1 pemenang
Wang tunai RM20 x 1 pemenang
SuperRich Puteri Vanilla x 1 pemenang
SlymRich BlueBerry Diet Fiber x 1 pemenang
Owl x 1 pemenang
Elegant Tumbler Fuschia Kiss Tupperware 250 ml x 2 pemenang
Scar Solution Body Bar (1 set) x 10 pemenang
Lulur Mandi Sumber Ayu Whitening Bunga x 1 pemenang
1 set of Balinese Body Scrub, Body Lotion & Starter Bubbly Foot Soak  x 2 pemenang
Tambah nilai kredit RM10 x 2 pemenang Wang tunai RM10 x 2 pemenang 1 pek Reevo Chocolate Malt (15 sachet) x 2 pemenang 1 pek Nasi Arab al-Bayt (Maqluba) x 1 pemenang 1 pek Nasi Arab al-Bayt (Mandy) x 1 pemenang Charmantshawl (green petronas) x 1 pemenang Charmantshawl (yellow mustard) x 1 pemenang 1 set Sabun Dobi x 1 pemenang 4 pcs senduk (A, B, C, D) x 4 pemenang
sekian..

Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia




Syarat penyertaan :-
1. Terbuka pada semua blogger lelaki dan perempuan dan bermastautin di Malaysia
2. Follow blog : munirahizzan, papablogger, nyoonyalita, fatihahfazlin, masrinasidek
3Follow Instagram : Moonizzan, papabloggerdotmy, riena192, fatihahfazlin333
4. Like Page Bukan Yang Biasa & Nyoonyalita's Blog

5Follow twitter : @moonizzan
6. Add To Circle Google+ Munirah Izzan
7. Buat satu entry yang bertajuk Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com.
8. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
9. Tinggalkan URL entri penyertaan anda ke dalam ruangan komen entri ini.
10Share status di wall facebook anda mengandungi URL entri penyertaan.
11. Pemenang dipilih menggunakan random.org dan akan diumumkan pada 09/01/2015. (Jumlah pemenang belum ditentukan kerana hadiah mungkin akan bertambah dari semasa ke semasa)
Semoga berjaya. 
Selamat tinggal memori 2014.. 

Semoga kehadiran tahun baru 2015 bakal membuka le…