Wednesday, 31 December 2014

ENTRY TERAKHIR 2014 HANYA TENTANG BLOG SAYA.

Assalamualaikum...



Ini adalah entry terakhir ditahun 2014..
saya tak nak cerita apa berlaku pada dunia
sepanjang 2014 ni..
dah rami yang bercerita..
saya cuma nak cerita tentang blog saya saja..
hahahha..nampak macam tak peduli dengan hal dunia..kan??
tak pe la kalau ada yang fikir macam tu...
Saya memang tak suka menulis benda yang sama dengan orang lain..




Untuk tahun 2014 saya dah menulis 938 entry..
Tak sebanyak tahun 2011..
masa tahun 2011tu  saya kan gila sungguh dengan blog.heheh..
Tapi tahun ni memang saya
kembalikan semula semangat nak menulis tu
selepas berehat lama masa melahirkan anak kedua.


Saya juga tekad nak mantapkan semula
rank alexa saya..
Sejak awal tahun  dari nombornya  beratus ribu
dan sekarang blog saya berada di rank 844..
Turun naik macam Yoyo..

Tahun ni jugak saya paling banyak terima advertorial job..
boleh dikatakan setiap minggu ada saja entry berbayar.
Tak semua saya terima..
kalau kena dengan tarikh yang lapang saya terima la..
kalau saya sibuk saya tolak saja.




Ini tahun pertama saya bersama Syarikat pengiklanan Ginie..
masih belum cashout.tapi yang terkumpul sekarang
memang sangt memuaskan hati..
harap2 sebelum hujung tahun 2015
saya dah boleh cashout.


Dengan Nuffnang pulak saya dapat cashout 4 kali.
Awal tahu 2014 memang saya dah azam nak kumpul banyak2 baru cashout..
tapi sayang..bulan 12 ni tak dapat saya nak cashout sebab amaun nya
tak seperti yang  saya sasarkan untuk membolehkan saya cashout.
kalau puluh2 rasa baik tak payah cashout kan??
tak puas nak pegang nanti..ahahaha..

Ok..itu je la kot nak cerita hal2 tentang blog saya nih.
Semoga tahun hadapan ada rezeki lebih untuk saya di
www.dianarashid.com

sekian..

UNIK NYA GELARAN YANG RAJA PUAN SRI NORA BERI PADA SETIAP CUCU NYA...

Assalamualaikum...

Saya suka sangat tengok keluarga YB Tan Sri Datuk Seri Ramli Ngah Talib Ni..
Beliau bekas menteri Besar perak..
saya pun orang perak..
jadi kena la ambik tahu jugak gaya hidup golongan atasan macam diaorang ni..kan??
hahahha..tak de kena mengena...



Ala..cuma nak tengok gaya hidup diaorang je...
pakai apa,?makan apa..?
anak2 dah besar mana.?.itu je....
Kadang2 tengok krim muka apa dia pakai...
boleh la ikut beli..kan??lepas tu tenyeh2 masuk 3 hari meluat dah nak tenyeh...
Maisara selalu kata..
"ibu...kenapa la ibu paksa2 kulit ibu tu.."
ish..sibuk je...

Nak cerita pasal YM Raja Puan Sri Dato' Noora Ashikin binti Raja Abdullah isteri kepada YB Tan Sri Ramli Ngah Talib nih.
saya suka betul dia bagi gelaran kepada setiap cucu2 dia..
macam sweet sangat...
Dari Anak Nora Danish sampai anak fasha sandha semua ada gelaran  unik masing2..

Anak Nora Danish bersama jejai..
Putra Rayqal yang diberi gelaran 
-Payong-


Cucu yang kedua ,anak kepada Puteri Azalia Ashram..
Putra Alriz diberi gelaran 
-Gunong-


Cucu ke tiga yang juga anak Fasha Sandha bersama Jejai
Putra Rayfal yang besar nanti mesti kacak ni, diberi gelaran 
-Juah-





Cucu ke Empat..Putri Arla 
anak kedua kepada Puteri Azalia Ashram
 diberi gelaran 
-Intan semata-




Dan si comel ni..
anak ke dua Fasha Sandha iaitu
Putri Resya Jemaima diberi gelaran
-cahaya-

Tahun 2014 ni jugak Raja Puan Sri Nora juga terima 2 orang menantu..
maknanya akan datang ada lagi la cucu nya..
kita tengok apa lagi gelaran unik yang bakal cucu2 dia dapat...

Cucu2 dia semuanya dimanjakan..
semua nya rapat dengan dia...dah tua2 ni apa je la yang boleh buat..
layan cucu la best..kan???

hehhehe...

sekian..

KISAH SEDIH DIBULAN JUNE...

Assalamualaikum..




Ingat lagi tak??
kisah sedih yang berlaku pada pertengahan tahun 2014??
Kisah sedih yang meruntun banyak hati..
yang mengalirkan airmata rakyat Malaysia.
Kisah adik Firdaus yang ditemui
Dalam keadaan kaki terikat dan kebuluran..

Lebih menyedihkan ianya dilakukan
oleh ibu kandungnya sendiri..

Kisah sedih ini jugak
dapat perhatian seorang penulis novel
yang semakin dikenali ramai..

Jom kita baca nukilan nya
yang boleh membuat hati hiba
mengenangkan keadaan adik Firdaus waktu itu.

Jemput baca salah satu entry terpilih untuk
segmen entry terbaik 2014 di link ini..

Adik Firdaus

Sekian..

GAMBAR-GAMBAR ARTIS YANG TURUT MEMBANTU MANGSA BANJIR

Assalamualaikum...

Saya rasa kagum jugak dengan artis-artis kita yang sudi turun ke kawasan yang di timpa 
bencana banjir sekarang ni..
walaupun ada yang kata mereka buat semua tu untuk menunjuk2
tapi bagi saya ianya cuma untuk menggalak kan kita semua untuk turut sama membantu.
Soal ikhlas ataupun tidak tak payah la kita pertikaikan..
Orang kata apa artis buat selalunya akan jadi ikutan..
dan harap2 sikap mereka ini juga menjadi ikutan pada yang lain,...
jom kita tengok antara artis yang turut membantu...


Adira suhaimi turut sama membantu mangsa banjir 
kalau kekasihnya,Shahrul Nasrun bertungkus lumus di pantai Timur dia memilih untuk 
membantu mangsa banjir di Perak..


Setiap kali banjir melanda pantai Timur Dato Siti Nurhaliza
tak pernah lepas tangan.
selain menyumbang beberapa barangan kepada mangsa banjir dia juga 
turut sama mengedarkan  barang bantuan dan turut memasak untuk mangsa banjir di Pahang.




Walaupun di kecam hebat kerana memuat naik gambar ketika 
membantu mangsa banjir diKelantan Fizo Omar tetap
terus bersemangat membantu .Apalagi sebagai anak Kelantan 
yang sudah berjaya tak salah dia berkongsi apa yang dia ada..



Zizan Razak ..
Beliau bersama beberapa ahli keluarga dan rakan turut sama 
menghulurkan bantuan kepada mangsa banjir di pantai timur.


Zul Yahya antara artis yang terlibat dalam mengumpul dana untuk 
mangsa banjir kali ini.
Zul Yahya turut bekerjasama dengan kelab 4x4 Malaysia  untuk misi menghantar bantuan sekitar Pantai Timur.

Dua artis komedi ini turut sama meringan tulang membantu 
dalam misi bantuan banjir .
walaupun sibuk dengan persiapan menghadapi maharajalawak mega 
Yassin dan Syuk turut sama turun padang.



Pasangan suami isteri ,Emelda dan Adlin 
mengumpul dana dan turut dibantu saudara mara dan rakan mereka..
Semoga murah rezeki pasangan suami isteri ini..


Shera Iskandar menjadi sukarelawan pusat pengumpulan barang bantuan untuk  mangsa banjir.
Dia berkampung di sana sejak misi bantuan banjir dilancar kan .
Shera juga sentiasa menggalakan bantuan dari orang ramai di lama IG nya.
Ibunya yang juga pelakon ,Aznah hamid turut sama membantu.




Dato Aznil  menyertai misi bantaun banjir Tesco -Astro kasih
yang dilancarkan sejak 2 hari lalu.
Pak Nil turut menghantar bantuan ke Perak dan melihat sendiri keadaan banjir di sana,.
Terima kasih Pak Nil sudi turun tengok keadaan  orang kampung saya..
(sempat lagi tu..)


Afdlin Shauki antara artis yang paling awal turun mengharung banjir bagi menghantar bantuan 
kepantai timur.
Afdlin Shauki bersama Yassin dan Syuk (SYJ) turut sama membantu 
kerja -kerja pembungkusan barang bantuan di TUDM Subang..

Ada ramai lagi artis yang turut membantu selain artis2 yang kat atas ni....
antaranya Neelofa,Johan ,Heliza Helmi ,dan ramai lagi..
jadi jom la sertai mereka..
tak dapat bantu banyak sikit pun jadi lah..


sekian...




PATI HERBAMADU : PENAWAR UNTUK MASALAH JANTUNG DAN KOLESTROL

Assalamualaikum...

Kawan-kawan ada masalah kolestrol??
Ada masalah berat badan??
Ada masalah kahak??
Saya percaya memang ramai yang ada masalah yang saya
nyatakan tu..dan saya percaya kawan-kawan
pun mengharapkan ada penyelesaian masalah tersebut..kan??
Macam mana kalau saya cadangkan sesuatu yang bagus,murah
dan cepat berkesan ?Kawan-kawan pernah cuba Pati Herbamadu??



Bukan saja mengandungi cuka Epal malah
Pati HerbaMadu mengandungi  bahan lain
seperti lemon,madu  ,bawang putih dan halia yang berpotensi
menurunkan kadar Kolesterol dalam 2 minggu
dan Membuka salur jantung yang tersumbat.
Ambil satu sudu setiap pagi dan malam.
boleh nampak kesan nya 2 minggu kemudian..

Saya memang sarankan Pati herbaMadu untuk kawan-kawan
terutama bagi kawan-kawan yang ada masalah Kolestrol dan Jantung.
Pertama nya sebab ianya tak ada bahan pengawet.
yang kedua nya sebab selain dari mengatasi masalah kolestrol dan jantung
Pati HerbaMadu ada khasiat lain yang tersembunyi..

Membersihkan Salur Darah Yang Tersumbat
Membuang Angin Dalam Badan
Melawaskan perut
Melancarkan Perjalanan Darah
Amat Sesuai Untuk Mereka Yang Mengalami Keletihan
Membuang Kahak Dalam Kerongkong
Melancarkan Process Pembuangan
Membantu Melegakan Sakit Kepala dan Sakit Badan
Mencairkan Lemak
Jika Diambil Berterusan Boleh Menurunkan Berat Badan

Ada banyak testimoni  Pati HerbaMadu..
Terbukti berkesan...
ramai yang dah mencuba..kawan-kawan bila lagi???
Harga Semenanjung RM69, Sabah/Sarawak RM79
Bayaran POS adalah percuma





Bertindak lah segera dengan mendapatkan
Pati HerbaMadu di Stokis/Pengedar/Agen berdaftar seluruh Malaysia.
Klik link di bawah untuk senarai Stokis/Pengedar/Agen.

http://patiherbamadu.blogspot.com/2014/11/senarai-agenstokis-pati-herbamadu.html

Hubungi Clear herbs segera
facebook: https://www.facebook.com/clearherbstrading
Call/SMS/Wsapp :
0192535796
0133627775
0122272658
Agen/stokis/pengedar diperlukan

sekian..


PHYTO NLC ACTIVE REPAIR MENGUBAH WARNA KULIT WAJAH SAYA

STICKY POST!
SCROLL UNTUK ENTRY BARU..

Asssalamualaikum...

Masalah kulit kering dan tak sekata itu lah masalah yang saya kerap alami..sebab tu saya paling tak suka kulit saya ni kena penghawa dingin.Bila kulit kita kering cepat la dia berkedut.Takut la kulit berkedut..saya BARU umur 34..hahaha..baru la sangat..kan??



Kalau tak percaya..cer tengok kulit saya ni..gambar atas tu gambar sebulan lepas kot.masa hari penyampaian hadiah sekolah Maisara.NAMPAK SANGAT KULIT WARNA KELABU sedangkan time tu dah sapu bedak tebal dah tu...Hahahah..kulit kering jadi kejap2 tengok cermin..mesti orang keliling pelik tengok..hahah

Tapi sejak saya gunakan Phyto NLC Active Night Repair  saya rasa macam masalah kulit saya ni dah ada jalan penyelesaian nya.



Apa Phyto NLC Active Night Repair  ni??

PhytoNLC Active Night Repair cream adalah satu produk inovasi yang amat berkesan untuk memperbaiki tekstur kulit, merangsang dan meningkatkan daya ketahanan kulit. Phyto NLC Active Night Repair adalah produk yang pertama di Malaysia menggunakan teknologi Nanostructured Lipid Carrier atau NLC. Teknologi Nanostructured Lipid Carrier (NLC) adalah satu teknologi penyampaian bahan aktif paling moden dan terkini yang menggunakan bahan lipid semulajadi dengan skala nano dimana ia dapat menyerapkan bahan aktif yang dihasilkan melalui proses  ‘super critical fluid extraction’ atau SFE  ke dalam lapisan sel-sel kulit dengan lebih efektif.

Menarik kan??


Saya baru gunakan produk ni dah hampir 2 minggu .Sejak gunakan Phyto NLC Active Night Repair saya akui la setiap pagi bila bangun tidur mesti ketagih nak tengok muka sendiri..sebab kulit saya tak berminyak macam selalu, dan bila lepas mandi dia tak kering lagi..memang nampak lembab je..Biasanya orang kulit kering ni time dia bangun tidur je kulit dia macam berminyak..betul tak..tapi sejak saya guna Phyto NLC Active Night Repair ,kulit saya rasa biasa2 saja..Tak de rasa rimas bila bangun ridur

Produk ni sesuai untuk semua jenis kulit yang bermasalah.sebab dia memperbaiki tekstur kulit kita..


pertama kali upload gambar tak makeup..jangan mimpi ngeri sudah..


Kat Atas ni gambar  saya pagi ni..24/12/2014 ..nampak la cerah sikit..kan??kan??Angguk cepat!!hahah..

saya suka botol Phyto NLC Active Night Repair  ni.Nampak comel sangat.kawan2 cuma perlu picitkan sikit je serum ni kat tapak tangan..kemudian sapukan kat muka dengan cara urutan yang ringan..sampai dia menyerap ke kulit.Bau nya harum, tak de bau bahan kimia.


Serum hebat ni cuma dipakai waktu malam.Ianya juga tak bertoksid dan tidak menyebabkan kulit mengelupas.selain memperbaiki kulit wajah kita ianya juga mencerahkan kulit.sesuai sangt la dengan kulit saya yang tak berapa nak terang ni.hahah

Nak rasai ketagihan melihat wajah sendiri di cermin setiap pagi , dapatkan  Phyto NLC Active Night Repair  di sini ( PHYTO NLC – Active Night Repair Serum )dengan harga yang berpatutan..Jangan lupa jadikan Sireh Emas sebagai produk kegunaan harian kawan-kawan untuk kecantikan yang alami..

Harga : RM165
Contact : 0182106625



Sekian..

Tuesday, 30 December 2014

LUPA PULAK HARI NI KENA PI KLINIK

Assalamualaikum..

Saya pi klinik hari ni..
jam satu tadi baru sampai rumah..
kemudian masak2 dah lewat pulak nak update blog..

(macam la ada orang tanya..:heheh..)

Sepatutnya saya buat entry autopublish je.kan?
Tapi boleh pulak lupa hari ni kena pi klinik..
Tu pun sebab nurse telefon ke rumah tanya
kenapa tak datang klinik..ekeke..
bagus jugak la ke klinik hari ni sebab
nak jumpa doktor sekali..
Mikhail macam nak selsema je..
dah lama jugak la diaorang ni  taksakit2..

Tapi walaupun Mikhail macam tak sihat..
Ligat tetap ligat..sampai ingat nak balik je tadi..
rasa malas nak jumpa doktor..
tapi mengenangkan buku biru tu
dah dok dalam bilik doktor gigih la tunggu jugak...

selfie curi2 ni sebab nak intai kat belakang tu kot2 lelaki tu buat apa2 ke sebab masa ni klinik dah tak de orang..risau pulak maisara dengan budak kecik tu dok kat belakang2..


Segmen entry terbaik tu pun kita
sambung esok je la ye..
hari ni tak sempat dah...

Patut nya jam 10 tadi entry segmen tu keluar..kan??
baru ramai pengunjung..
ni dah petang dah..
mesti ramai yang dah mengantuk..
kesah nak layan mata je sekarang ni..

Pengajaran nya...
rajin2 la check buku biru anak..
hehehehhe


sekian..

Monday, 29 December 2014

KECEWA PUTUS CINTA WANITA INI BERKAHWIN DENGAN KUCING

Assalamualaikum..



Macam pelik sangat dah manusia sekarang ni.
Putus cinta pun terus jadi hilang akal dan buat keputusan bodoh.
Seperti kejadian yang berlaku pada Barbarella Buchner.
gara-gara kecewa dengan cinta yang hanya bertahan selama 7 tahun
dia memilih untuk berkahwin dengan
dua ekor kucing yang sekian lama dalam jagaan nya.



Barbarella yang berusia 48 tahun  mengikat janji sehidup semati
dengan 2 ekor kucing nya yang bernama Lugosi dan Spider.
Dia merasakan dua ekor kucing nya ini sahaja lah
yang dapat memberi kebahagian dan ketenangan di hatinya.


"saya menyedari tidak ada manusia yang boleh
membuat saya merasa bahagia..dan saya sangat cintakan mereka"
Ujar Barbarella..

perkahwinan pelik ini malah mendapat sijil
dari sebuah laman web yang memang mambantu
sesiapa sahaja yang ingin berkahwin dengan haiwan peliharaan.
Barbarella dan dua ekor kucing nya
sekarang sedang berbulan madu di Lanzarote ,Sepanyol



Walau bagaimana pun keluarga barbarella menganggap
tindakan nya sebagai sesuatu yang tidak normal.
namun dia tidak mempedulikan mereka malah
dia membina satu laman web khas untuk  " suami-suaminya "
yang dapat anda lihat di sini..



sekian..

DAH TENTU LA MAK KAU LEBIH CANTIK DARI EMMA MAEMBONG

Assalamualaikum..


Tahniah Emma Maembong tersenarai sebagai 100 wanita cantik ..
Emma dikedudukan ke 71.
Walaupun ramai yang kata ada lagi artis lain yang lebih cantik
tapi bagi saya la memang kat malaysia buat masa ni
Emma Maembong la artis dan selebriti yang cantik..

Walaupun saya bukan peminat Emma maembong
tapi dah memang dia cantik,siap dinobatkan lagi..
nak sangkal apa..kan??
Yang tak dinobatkan tu,bukan tak cantik cuma
diaorang cantik time makeup je..heheheheh....

Saya tengok bila Emma dinobatkan sebagai wanita cantik,
ada juga yang beremosi dengan tinggalkan komen2
tak masuk akal..

"Eleh..mak aku lagi cantik dari Emma ni.."
"bini aku lagi cantik.."

ye la..dah tentu la puji mak sendiri cantik.
Nak jadi anak derhaka ke??
berani cakap mak sendiri hodoh?
Sah2 la kalau mak nya hodoh,anak nya yang cakap tu pun hodoh..
jadi puji la mak sendiri cantik
supaya orang nmpak kiasan nya nak bagitau "aku pun cantik..:
ekekkeke...

Yang puji bini cantik tu lagi la..
Siapa la nak canang kat orang
yang bini dia tak cantik??
lain la kalau kau dah niat nak cari lain..kan??
hehehe..


nana paling cantik..walaupun dia dari korea dia tak de plastik2 tau..



Apa yang saya nak kata kat sini..
kalau kita tak de apa2 nak kata,diam je baik kot.
nak bandingkan dengan mak kita,bini kita,gepren kita,
Buat orang gelak je..
Dah tentu la mereka tak masuk senarai sebab yang dalam senarai
semua nya selebriti dan orang ternama..
Suruh mak awak jadi selebriti la.
kita tengok masuk senarai ke tidak.?
heheheheheh


sekian

KISAH-KISAH PALING MENYEDIHKAN TRAGEDI PESAWAT SEPANJANG 2014

Assalamualaikum..

ramai yang setuju kalau kita katakan tahun 2014 ni
macam2 perkara sedih yang terjadi untuk negara kita
Yang paling diperkatakan adalah
tragedi pesawat hilang .

Berikut adalah  kisah-kisah tragedi pesawat sepanjang 2014;-

MH370- Malaysia




Tanggal 8 march jam ,Penerbangan dari malaysia ke Beijing China tiba2 hilang dari radar pada awal pagi.Pesawat yang membawa 227 penumpang dan anak kapal masih belum ditemui sehingga sekarang.malah nasib mereka juga belum diketahui.pencarian MH370 turut dibantu negara2 lain.Berbagai spekulasi yang timbul ekoran kehilangan MH370..antara nya adalah tindakan pengganas,ditembak tentera Amerika dan berbagai2 lagi spekulasi lain nya.Sehingga sekarang ianya masih menjadi misteri dan kepulangan MH370 masih dinanti kan seluruh keluarga mangsa yang terlibat..

MH17



Belum pun reda kesedihan seluruh rakyat malaysia atas kehilangan MH370, pesawat Malaysia Airlines MH17 dari Amsterdam - kuala Lumpur pulak ditembak jatuh di Ukrain pada 17 julai .Pesawat yang membawa 280 penumpang dan 15 kru  dipercayai ditembak oleh jet pejuang Ukrain.
namun siasatan masih lagi dijalan kan .Kesemua anak kapal dan mangsa yang terlibat di hantar pulang kenegara masing2 .


Air Asia QZ8501

Membawa nama Malaysia  , penerbangan AirAsia QZ8501 hilang dari radar pada 28 Disember.pesawat AirBus 320 ini membawa 155 orang penumpang bersama 7 anak kapal ini  hilang di sekitar perairan Kalimantan dan Bangka Belitung.Pesawat sepatutnya tiba di singapura pada jam 8:30 pagi .sehingga waktu ini (29 disember ) pencarian masih diteruskan dengan bantuan Malaysia dan Singapura.


Pesawat Alegrie Air MD-83

pesawat Air Algerie AH 5017 hilang dari radar  pada Khamis, 24 julai lalu. Pesawat hilang selepas satu jam terbang dari Ouagadougou Burkina Faso menuju Aljazair.
Pesawat membawa  110 penumpang dan 6 kru berlepas dari Burkina Faso pukul 1.17 waktu tempatan dan dijangka sampai jam 5.40.Keadaan pesawat diketahui keesokan harinya dijumpai   hangus terbakar di kawasan antara Mali dan Burkina Faso, Afrika. Semua mangsa eninggal dunia.


sekian..

KENAPA TAK SUKA IGSHOP PRIVATE??

Assalamualaikum...



Tiap kali nak upload gambar,
saya suka upload di instgram..
terus gambar tu keluar kat fb dan twitter saya..
mudah..sebab tu saya suka instagram..

Kalau tengok ig saya,
saya follow lebih banyak dari orang follow saya..
itu biasa la..saya  bukan orang popular..heheh
tapi saya tak pernah paksa2 orang follow saya tau..
heheh..kalau ada yang sudi follow
itu makcik suka sangat..heheheh..

Tapi saya tak suka follow ig online shop yang private.
rasa nya ramai yang macam tu..

Ada igshop yang private kan ig mereka
dengan alasan kalau awak betul2 nak beli
awak mesti akan follow.

Tapi mereka mungkin tak tahu
yang pembeli ni suka survey2 harga dulu.
jadi bila di private kan,
hilang mood nak survey2 ni..

Dan sebab lain nya ialah  bila awak private kan ig awak,
pelanggan nak kena tunggu awak approved dulu
baru boleh tengok2 apa awak jual..
Bukan kita request terus awak approved.
ada setengah tu lepas 2 hari baru approved.
elok la kita pun dah beli dari orang lain.
awak jugak yang rugi..kan??

Kami pembeli pun sama macam peniaga juga.
tak suka buang masa..
jadi lebih suka membeli kat igshop yang
sentiasa dibuka untuk orang ramai..

bayangkan kalau awak pi kedai
nak beli satu barang penting yang awak nak guna dengan segera.
lepas tu tengok2 kedai tu tutup..
adakah awak akan ketuk2 pintu kedai tu,
dan tunggu sampai dia terbuka
atau awak akan cari kedai lain??


Sekian..

BACA INI KALAU NAK TAHU CARANYA..

Assalamualaikum..




Beruntung sangat kita ni sekarang kan??
kalau tak tahu apa2,ada banyak orang yang boleh tunjuk ajar.
Dari orang yang kita tak kenal dan jumpa
pun kita boleh belajar macam2..

Saya teringat dulu masa era semua orang baru nak
berjinak2 dengan telefon bimbit ni,
banyak betul sms2 suruh langgan itu ini.
Tak sedar duit pun banyak kena potong ..
nak padam tak reti.

taPi sekarang boleh tengok je kat blog Sal
dia ada buat entry tentang
Cara Padam caller Ringtone bagi Pengguna HotLink.

Lepas tu datang pulak zaman suka buat blog..
heheh..best betul tengok blog orang ada bunga2..
ada gambar gerak2..
tak tahu nak masuk kan gambar gerak2..
baca entry cik Iman ni..
dia ada buat entry Tutorial: Masukkan Gambar Bergerak Dalam Teks

Tak payah dah nak tanya abang la ,akak la..
Cik Iman dah tunjuk cara nya nih..

Lepas tu tak lama kemudian kita pun kawen..
ada anak..nak le belajar buat macam2 untuk anak kan??
tertanya-tanya cemana la nak buat biskut baby..
Asyik makan bubur je..kita buat biskut pulak la..
tapi nak buat cemana??Ooooo...jangan risau..
Allene ada tulis entry tentang cara buat biskut baby.
Apa susah..kan??ak tanya2 jiran ke,mak mertua ke...
nanti ganggu orang pulak..
Allen dan tunjuk kan cara nya tu..apa lagi..
boleh la buat lepas ni..

SEMUA NYA MUDAH DI ZAMAN SEKARANG..KAN??


Ini ialah 3 entry terbaik 2014 yang terpilih untuk
SEGMEN ENTRY TERBAIK 2014 hari ini..
Kita tengok entry mana yang kan terpilih lagi esok ye..
jemput singgah dan baca entry2 terbaik  di atas..
terima kasih..

Sekian..

Saturday, 27 December 2014

TIBA-TIBA BLOGLIST HILANG..

Assalamualaikum..



Tadi saya godek2 bloglist saya..
entah cemana boleh
hilang semua blog kawan2 kat situ..
Haru betul..

sejak petang tadi le jenuh nak ingat balik blog mana yang
ada dalam bloglist saya tu..
main taip je la url nya..
mana yang keluatr tu,
boleh la dimasuk kan..
Yang lain2 tak dapat di selamat kan..

Jadi kalau ada siapa2 yang link dia tak de kat
bloglist saya tu sila la tinggal kan komen kat sini dan bagitau ye..
Kalau saya hari2 singgah blog awak tu,
maknanya blog awak pernah ada dalam bloglist saya tu.
kalau sekarang awak tengok tak de,tingalkan komen ok..



Hari isnin ni kita akan mula semak semula
link2 yang kawan2 tinggalkan
dalam segmen Entry terbaik tu..
Satu hari kita baca entry dari 5 blog..
ok??tak pun 3 entry je..
nak tengok entry2 best dan terbaik tu
kena tunggu la isnin ni ye..
jangan lupa pulak..

Ok la..ini entry last untuk malam ni..


sekian..



Giveaway 2014 Bersama MyStoryMory.com


Ada banyak hadiah-hadiah menarik untuk anda menangi :


Wang tunai RM50 x 1 pemenang
Wang tunai RM20 x 1 pemenang
SuperRich Puteri Vanilla x 1 pemenang
SlymRich BlueBerry Diet Fiber x 1 pemenang
Owl x 1 pemenang
Elegant Tumbler Fuschia Kiss Tupperware 250 ml x 2 pemenang
Scar Solution Body Bar (1 set) x 10 pemenang
Lulur Mandi Sumber Ayu Whitening Bunga x 1 pemenang
1 set of Balinese Body Scrub, Body Lotion & Starter Bubbly Foot Soak  x 2 pemenang
Tambah nilai kredit RM10 x 2 pemenang
Wang tunai RM10 x 2 pemenang
1 pek Reevo Chocolate Malt (15 sachet) x 2 pemenang
1 pek Nasi Arab al-Bayt (Maqluba) x 1 pemenang
1 pek Nasi Arab al-Bayt (Mandy) x 1 pemenang
Charmantshawl (green petronas) x 1 pemenang
Charmantshawl (yellow mustard) x 1 pemenang
1 set Sabun Dobi x 1 pemenang
4 pcs senduk (A, B, C, D) x 4 pemenang

sekian..

Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia





Syarat penyertaan :-

1. Terbuka pada semua blogger lelaki dan perempuan dan bermastautin di Malaysia

2. Follow blog :

3Follow Instagram :

4. Like Page


5Follow twitter :

6. Add To Circle Google+ Munirah Izzan

7. Buat satu entry yang bertajuk Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com.

8. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

9. Tinggalkan URL entri penyertaan anda ke dalam ruangan komen entri ini.

10Share status di wall facebook anda mengandungi URL entri penyertaan.

11. Pemenang dipilih menggunakan random.org dan akan diumumkan pada 09/01/2015. (Jumlah pemenang belum ditentukan kerana hadiah mungkin akan bertambah dari semasa ke semasa)

Semoga berjaya. 

Selamat tinggal memori 2014.. 


Semoga kehadiran tahun baru 2015 bakal membuka lembaran baru yang lebih bermakna buat kita semua...