Skip to main content

WANITA INI DIBOGELKAN DAN DIARAK KELILING KAMPUNG

Assalamualaikum...

Ingat tak kisah seorang remaja lelaki yang dibogelkan penduduk kampung kerana mencuri motosikaL.gambar kejadian tersebut menjadi viral sejak 2 minggu lepas.ramai jugak yang mengecam tindakan penduduk kampung tersebut Yang seakan-akan membelakangkan undang2.


Kisah yang lebih kurang sama terjadi kepada seorang wanita di India apa bila di bogelkan dan di naik kan ke atas keldai kemudian diarak keliling kampung kerana dia dituduh membunuh seorang lelaki.Pada waktu itu pihak polis belum menyiasat kejadian bunuh tersebut namun dia hukum sebelum diadili.

Bukan itu saja malah ketika diarak keliling kampung kepala nya juda dibotak kan dan dilumur dengan arang.Apalah daya nya untuk melawan penduduk kampung yang begitu ramai membuatkan dia hanya tunduk menahan malu.

Beberapa hari selepas kejadian dia di bawa ke balai polis dan semasa didalam tahanan dia mencerita kan perkara tersebut kepada pihak polis dan mengejutkan apabila kejadian tersebut sebenarnya atas arahan ketua kampung tersebut.

Pihak polis kemudian menyiasat 39 penduduk kampaung yang terlibat dalam kejadian tersebut,Sebenarnya di India,kejadian2 seperti ini kerap berlaku terutamanya di kampung terpencil.

Nampaknya ada rakyat dimalaysia ni yang masih bersikap macam orang2 mundur dan terpencil di India nun..padahal Malaysia sedang melangkah kearah negara membangun..Tapi sayang rakyatnya masih mundur dari segi sivik.

sekian..




Comments

  1. MasyaAllah kesiannya... tak dapat bayangkan situasi mcm tu

    ReplyDelete
  2. Kitakan ada undang2..hmm..
    Bertindak ikut perasaan..
    Pastu memalukan org tu yg xbest tuh

    ReplyDelete
  3. kat India..Indonesia..mmg macam2 perkara pelik berlaku...sebab penduduknya ramai betul...

    Yg sedihnya, negara kita pun ada puak2 yg nak tiru perangai macam ni

    ReplyDelete
  4. kat india memang selalu jadi kes2 camni tp sekarang ni dah mula menular ke Malaysia.. dulu takat belasah sekarang sebab masing2 semua ada hp bercamera depa up skit la.. bogel rakam & sebar

    ReplyDelete
  5. Pada kakak yg jadi ketua utk melakukan pengadilan tak bermaruah itu yg kena hukum baru padan muka dia... kalau tak ada lagi yg buat sama..

    ReplyDelete
  6. ni dah macam dalam filem hindustan n tamil..tak sangka etul-betul jadi.harap orang Malaysia tak buat gini.kalau tak, jangan mimpi nak pegang title negara maju

    ReplyDelete
  7. Yes I read about that kid yang kena tu.. I dont think Islam suruh umatnya mengaibkan orang, hatta orang tu bersalah sekali pun. Pastu hat duk ada sekeliling sibuk duk rekod masing2 ngan handphone ambik gambar, sedih I tengok.

    ReplyDelete
  8. tu la betol3.. kat Malaysia pon nk jd cmtu jugak ke hurmmm sedih tgk :(

    ReplyDelete
  9. Kesiannya kan..biarlah dihukum dgn cara yang betul

    ReplyDelete
  10. Bila orang membelakangkan undang2...

    ReplyDelete
  11. Kesian,cuba kna kat batang hidung diorg sendiri adehhh mcm2

    ReplyDelete
  12. Kesiannya. Kalau dye tak bersalah baru tau.

    ReplyDelete
  13. nauzubillah mintak dijauhkan lah benda2 mcm ni...kesiannya...mesti tekanan emosi,trauma pastu

    ReplyDelete
  14. ish...ini 'rogol' secara mental ni...kesan dia mendalam ni..aduhai, kesiannya pempuan tu :'(

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…