Thursday, 13 November 2014

WANITA INI DIBOGELKAN DAN DIARAK KELILING KAMPUNG

Assalamualaikum...

Ingat tak kisah seorang remaja lelaki yang dibogelkan penduduk kampung kerana mencuri motosikaL.gambar kejadian tersebut menjadi viral sejak 2 minggu lepas.ramai jugak yang mengecam tindakan penduduk kampung tersebut Yang seakan-akan membelakangkan undang2.


Kisah yang lebih kurang sama terjadi kepada seorang wanita di India apa bila di bogelkan dan di naik kan ke atas keldai kemudian diarak keliling kampung kerana dia dituduh membunuh seorang lelaki.Pada waktu itu pihak polis belum menyiasat kejadian bunuh tersebut namun dia hukum sebelum diadili.

Bukan itu saja malah ketika diarak keliling kampung kepala nya juda dibotak kan dan dilumur dengan arang.Apalah daya nya untuk melawan penduduk kampung yang begitu ramai membuatkan dia hanya tunduk menahan malu.

Beberapa hari selepas kejadian dia di bawa ke balai polis dan semasa didalam tahanan dia mencerita kan perkara tersebut kepada pihak polis dan mengejutkan apabila kejadian tersebut sebenarnya atas arahan ketua kampung tersebut.

Pihak polis kemudian menyiasat 39 penduduk kampaung yang terlibat dalam kejadian tersebut,Sebenarnya di India,kejadian2 seperti ini kerap berlaku terutamanya di kampung terpencil.

Nampaknya ada rakyat dimalaysia ni yang masih bersikap macam orang2 mundur dan terpencil di India nun..padahal Malaysia sedang melangkah kearah negara membangun..Tapi sayang rakyatnya masih mundur dari segi sivik.

sekian..




14 comments:

  1. MasyaAllah kesiannya... tak dapat bayangkan situasi mcm tu

    ReplyDelete
  2. Kitakan ada undang2..hmm..
    Bertindak ikut perasaan..
    Pastu memalukan org tu yg xbest tuh

    ReplyDelete
  3. kat India..Indonesia..mmg macam2 perkara pelik berlaku...sebab penduduknya ramai betul...

    Yg sedihnya, negara kita pun ada puak2 yg nak tiru perangai macam ni

    ReplyDelete
  4. kat india memang selalu jadi kes2 camni tp sekarang ni dah mula menular ke Malaysia.. dulu takat belasah sekarang sebab masing2 semua ada hp bercamera depa up skit la.. bogel rakam & sebar

    ReplyDelete
  5. Pada kakak yg jadi ketua utk melakukan pengadilan tak bermaruah itu yg kena hukum baru padan muka dia... kalau tak ada lagi yg buat sama..

    ReplyDelete
  6. ni dah macam dalam filem hindustan n tamil..tak sangka etul-betul jadi.harap orang Malaysia tak buat gini.kalau tak, jangan mimpi nak pegang title negara maju

    ReplyDelete
  7. Yes I read about that kid yang kena tu.. I dont think Islam suruh umatnya mengaibkan orang, hatta orang tu bersalah sekali pun. Pastu hat duk ada sekeliling sibuk duk rekod masing2 ngan handphone ambik gambar, sedih I tengok.

    ReplyDelete
  8. tu la betol3.. kat Malaysia pon nk jd cmtu jugak ke hurmmm sedih tgk :(

    ReplyDelete
  9. Kesiannya kan..biarlah dihukum dgn cara yang betul

    ReplyDelete
  10. Bila orang membelakangkan undang2...

    ReplyDelete
  11. Kesian,cuba kna kat batang hidung diorg sendiri adehhh mcm2

    ReplyDelete
  12. Kesiannya. Kalau dye tak bersalah baru tau.

    ReplyDelete
  13. nauzubillah mintak dijauhkan lah benda2 mcm ni...kesiannya...mesti tekanan emosi,trauma pastu

    ReplyDelete
  14. ish...ini 'rogol' secara mental ni...kesan dia mendalam ni..aduhai, kesiannya pempuan tu :'(

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();