Skip to main content

SIAPAKAH ARTIS YANG BADAN NYA BERKETAK-KETAK NI??

Assalamualaiakum..



Tengahari tadi tengok satu rancangan tv tu.
Hujung2 rancangan tu ada jemput sorang artis nih..
tak kenal pun.
penyanyi baru kot..
berketak-ketak badan nya...

Bukan penyanyi lelaki..tapi perempuan..
heheh..terkejut jugak tengok gaya pakaian nya, tu..
Bukan nak ckap pasal aurat nye ..

(Nanti ada yang cakap saya ustazah mulut jahat..
dan suruh saya berprasangka baik
sedangkan nak prasangka apa nya kalau berlipat2 depan mata macam ni..)

Cuma nak bagitau pakaian nya tak kena langsung dengan
bentuk badan dan lagu yang dibawa.

nampak tak cantik ..
kan cantik kalau dia kenakan dress yang panjang..
baru lah sesuai dengan lagu dia tu..kan??
Lagunya macam balada sikit..sedap suaranya..


Kan nak masuk tv..
jadi pakai la yang nampak sopan sikit..
Lagipun katanya artis baru..
Selalunya artis yang pakaian macam ni susah sikit nak cari makan
dengan jual album..
peminat sekarang ni dah pandai berfikir dan pandai memilih.

Ok la..dah awak suruh saya berprasangka baik saya pun anggap je la'
dia artis baru yang belum ada duit untuk upah
perunding imej.

sekian..

Comments

  1. Di mana2 ada wanita berpakaian begini. Kesian, kan? Semoga mereka segera 'tersedar'...

    ReplyDelete
  2. errr kalau saya.. usahkan nak masuk tv, nak keluar buang sampah pun segan ketak2 macam tu... huhuhu mamtik I mulut longkang hahahaah.

    ReplyDelete
  3. ingatkan gambar lelaki atas tu. tp kan selebriti lelaki tu mcm pernah nampak dlm tv. x ingat maybe dia pelakon kot.

    aah fesyen wanita byk style mcm ni. moga dibukakan pintu hati semua muslimah utk berpakaian menutup aurat

    ReplyDelete
  4. ingat lelaki dalam gambar tu . katang betul

    ReplyDelete
  5. mungkin dia belum mampu mengupah
    fashion stylish sendiri? =)

    ReplyDelete
  6. Mungkin dia nk tunjuk 6pax dia kot.... duit bnyk blh beli kain bnyk sikit....;-/

    ReplyDelete
  7. brprasangka baik mayb dia org baru blm da perunding imej kot

    ReplyDelete
  8. HANDSOMENYA shahid kapoor..
    Out of topic jap...hehe

    ReplyDelete
  9. Asalam alamak jagalah aurat aman dan damai Dunia

    ReplyDelete
  10. Rasa gatai saja tangan nak komen, tapi kalau saya komen nanti ada yang kata menghina artis tu pulak....hehehehe..

    ReplyDelete
  11. err..semoga ada yang sudi menegur artis tu dan dia sendiri ada kesedaran dgn kesilapan fashion tu

    ReplyDelete
  12. Ketatnya. Kot yea pun style dye, janganlah pakai macam tu time nak masuk tv. Malu.

    ReplyDelete
  13. singgah pagi
    hari ini bz skit
    nak mengemas kat office

    ReplyDelete
  14. Alahaiiii...takkan tak perasan kot berketak² badan tu.

    ReplyDelete
  15. hahahahaha.saya tgk kak!!! hahaha.yelah kak.betul lah tu.mybe belum masyukkk.job x byk.haha

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …