Skip to main content

MERAH TAPI CANTIK

Assalamualaikum...


Saya suka betul tengok header blog Cikgu Norazimah ni..
sesuai sangat dengan nama cikgu tu,,kan??

Bukan header saja malah keseluruhan blog Cikgu Norazimah memang menarik.
lagi2 warna merah di blog nya memang memukau la.
Warna merah tapi tak menyakitkan mata pun..

Dalam banyak2 entry yang Cikgu Norazimah tulis
saya paling tertarik dengan entry tentang 
sebab anak saya yang bertuah ni kan suka mengamuk tak tentu hala..kan??
Entry lama tapi banyak manfaat untuk semua..

Kalau kawan2 nak kenal dengan tuan punya blog ni
boleh la singgah ke blog cikgu Norazimah.

Cikgu Norazimah adalah salah seorang penaja
GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM
bagi peserta2 GA jangan
lupa untuk follow blog Cikgu Norazimah  seperti yang dinyatakan di dalam
syarat penyertaan..klik link di bawah untuk ke blog dan IG  Cikgu Norazimah


http://www.cekgunorazimah.com

sekian..

Comments

  1. Lya ada follow juga blog cn ni

    ReplyDelete
  2. mama dah follow cikgu kita ni, cuma jarang2 dapat drop komen, line semput..
    Mama Niza

    ReplyDelete
  3. dah lama follow blog ni ... byk ilmu blh dpt kat blog ni .

    ReplyDelete
  4. Sekali dg mcm blogger eca dari sabah.. ckgu juga =)

    ReplyDelete
  5. wah . mmg cantek blog cikgu ni :)

    ReplyDelete
  6. merah itu tandan berani...bersesuaian dengan cikgu...

    ReplyDelete
  7. mana satu ya ada cikgu yg suka mnegembara dgn motor...cikgu azimah juga kan? atau saya tersilap

    ReplyDelete
  8. mana satu ya ada cikgu yg suka mnegembara dgn motor...cikgu azimah juga kan? atau saya tersilap

    ReplyDelete
  9. Blog yang saya suka singgah juga..

    ReplyDelete
  10. Dah follow, selalu singgah tapi malu nak tinggal jejak ... Huhuhu ...

    ReplyDelete
  11. thanks dear untuk entry ni, malu lak puji2 mcm tu, btw, merah mmg kaler faveret cn ;)

    ReplyDelete
  12. dah like follow apa yang ptut . hehee

    ReplyDelete
  13. wah cantik yer blog cikgu tu...bagus la diana rajin review blog orang lain...nak tiru la contoh yg baik ni...nak follow cikgu tu la yeyyy

    ReplyDelete
  14. Rasanya Cikgu ni pun okje dah kenal jugak....
    Bedtnya hadi cikgu kan DR...Dulu napelah tak terfikir nak jadi cikgu! Huhu

    ReplyDelete
  15. Bolehlah kalau saya nak tambah koleksi cikgu blogger dalam bloglist saya. Sekarang ni cuma ada 3 je.

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …