Skip to main content

MAKCIK DAH ADA WHATSAPP ..

Assalamualaikum...



Mesti ada yang terkejut kalau saya cakap ,saya baru ada whatsapp.
bertahun dah pakai smartphone tapi baru hari ni ada whatsapp..
Biar betul makcik nih??hahahah

Itu lah kebenaran nya..
Saya buat la jugak satu akaun whatsapp ni
walaupun saya tahu ianya tak penting pun untuk saya..heheh
Itu pun sebab masa saya nak cari penaja untuk GA saya ni,
ramai jugak yang tanya..:"Diana.. ada whatsapp tak.."
alahai..malu2 je saya jawab.."tak de.." heheh..



Tanya lah pada blogger2 yang ada bertukar2 no tel dengan saya..
pernah ke saya dok saja2 saya bersms aau calling2 diaorang??
memang tak de..heheh..siapa yang kenal saya tahu la
betapa pendiam nya saya nih.
jadi nak whatsapp2 orang,wechat ke,chatting kat fb ke..
memang bukan saya la tu..ehheheh



Saya ni bukan la jenis yang suka chatting,sms. bual2 kosong..
Kalau kat dalam rumah pun duduk2 sambil tengok tv saya tak pegang pun telefon nih.
Ianya macam undang2 dalam rumah.
sebab saya ada anak kecil.tak mahu bagi diaorang nampak
saya asyik dengan telefon saja sebab itu satu punca kenapa anak kita pun suka dengan smartphone.

Biasanya saya dengan smartphone ni setakat ambik gambar,post,tutup kemudian simpan.
Itu saja...tunggu time anak2 tidur nanti baru saya buka smartphone
dan tengok ,siapa like,siapa komen,siapa follow dan sebagainya.

Tapi laptop saya memang sentiasa terbuka..
kadang2 buka saja tapi tak hadap pun..hehehe
Mujur anak2 memang tak sentuh laptop dan komputer..
Diaorang tahu itu memang diaorang tak boleh sentuh sebab nanti habis semua kerja2
ayah dan ibu dia semua hilang ke apa..hehhe..

jadi kalau apa2 hal penting baik awak email atau pm  kat inbox facebook saya je lah ye..
lebih senang untuk saya yang anti sosial nih..muahahhah...
tapi kalau nak cakap benda2 penting ka,nak kongsi berita2 baik ka, whatsapp la saya ye..
Saya baca je tapi tak balas apa2 boleh tak??


sekian..


Comments

  1. Haha..tahniah..
    Setuju juga dgn diana pasal ni. Lagi2 orang yang berbisnes, atau pun ramai follower, mesti sibuk sentiasa urusan di hp tu, jadi kalau dapat elakkan guna kerap depan anak tu bagus sangat. Takla anak salah faham dan terikut2..

    ReplyDelete
  2. ada baiknya kalau ada daripada tak ada ..

    ReplyDelete
  3. teknologi ni ada baiknya ada buruknya...

    yang penting kita kena pilih dan sesuaikan mengikut keperluan...

    tp mmg tak dinafikan lebih menghayalkan..

    ReplyDelete
  4. Btl juga tu kang klau ank2 nmpk..msti nakk juga

    ReplyDelete
  5. sy pun xde wassap kak. sbb internet x digunakan menerusi phone. online pakai laptop je. tp adik sy ada wassap. canggih n serba maju dri saya. hihi

    ReplyDelete
  6. Salam, haha aku pun sama kak...malu2 gitu nak ckp er sory sy xde wassap :p

    ReplyDelete
  7. dlm whatsupp pon leh buat group discusion...klau xda susah plak...

    ReplyDelete
  8. hehe...bls la klo dh ada tu..x byr pon :)

    ReplyDelete
  9. Saya pun baru tahun ni ada wassap.
    Sebab baru je pakai smartphone.

    ReplyDelete
  10. lya pon bru setahun ni ada whatsapp..ni pon desakan kerja.. mmg lya pon pntang kat rmh bgayut dgn hp sokmo.. suka cara diana.. semestinya kita nk y tbaik utk family kita kan..

    lya pon sama jns x suka chatting2 gak..hehe

    meh nk sponsor satu hadiah..
    nanti pm lya kt FB ye

    ReplyDelete
  11. saya pun baru je ada wassap sebab job review la kebanyakkan. Sebelum ni memang tak terfikir nak install pun wassap sebab rasa takat nak borak2 takde pekdah tak perlu kot.. tapi bila ada job yg memerlukan perbincangan berkumpulan atau task di beri melalui wassap.. saya install jugak la. Tapi majoriti semua group berkenaan kerja je

    ReplyDelete
  12. Saya baru on whatAp last year.tapi tak berapa nak chit chat.

    ReplyDelete
  13. hehehe..
    sy wassap ok sket..mcm wechat tu dh merepek..dh delete dh pun..takut terjebak..wasap xpe..mcm msj je..cume wassap free..sng org nk cntc..

    ReplyDelete
  14. sy install je..jarang pun gunanya..hee

    ReplyDelete
  15. Eloklah ada WA DR....kena jugak ikut peredaran zaman haha.....
    Bagus jugak tau benda ni memudahkan urusan

    ReplyDelete
  16. sy ada sebb cntact utama ngn suami n fmly...hihih..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …