Skip to main content

KEEPER..AWAK KAT MANA???

Assalamualaikum...


Kan???
Tiba2 boleh hilang...
saya pun pelik jugak..
Nanti saya nak tengok balik video game
singapore vs malaysia tu..
nak tengok ke mana sebenarnya penjaga gol dia pergi..
hehehh..

TAHNIAH HARIMAU MALAYA...

Sekian..


Comments

  1. Haha.. oo ini le kesnya. Saya tak tengok pun, mendengarkan meriah sorakan kat bawah semalam, saya tahu dah keputusannya. Nati nak tanya suamilah apa kes dengan gol keeper tu..

    ReplyDelete
  2. Hati agak kecewa masa goal penyamaan di jaring kan ... Alhamdulillah harimau mengaum semalam ... Goal yang last sekali paling best, satu rumah menjerit-jerit ... He he he ...

    ReplyDelete
  3. hahaha...kan kemain semua citer pasal keeper kat mana keeper keeper kat mana...hahahaha...mmg lawak..neway best sbb msia menang... yeah...

    ReplyDelete
  4. Lya x tgk, owhh baru taw knp erkk hilang

    ReplyDelete
  5. Keeper singapore pergi ke side malaysia utk bantu team dia..di saat2 minit terakhir memg akan ada keeper yg pergi side pihak lawan utk sama sama bantu team dapatkan gol

    ReplyDelete
  6. tak sempat nak kejar bola. hahahaha

    ReplyDelete
  7. Game paling bersejarah sejak seumur hidup tengok bola nih. hahaha!!!!

    ReplyDelete
  8. keeper naik nak tolong score gol . ingat lepas sepak bola clear pengadil tiup wisel . tapi main lagi , huhuu . memang mendapat la . .

    ReplyDelete
  9. Ala tak tgk pun bola...termiss hehehhe nanti diana cari eh penjaga gol tu tau hehhehe

    ReplyDelete
  10. tak dapat tengok hari tu sebab kerja.nanti nak cari video..dengar cerita keeper dia feeling manuel neur

    ReplyDelete
  11. Salam, hahahaha..ini mmg kelakar..keeper dia confident gila pergi jage kat gol pihak Malaysia, konon masa dh nak habis, so boleh pergi jaga sana nak tolong, sekali malaysia serang haaa kau, keeper xsempat nak balik ke gol sendiri..ngahaha~ ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooooo..hahahaha..baru aku tahu kisahnya..

      Delete
  12. Laaaa....ye ke ?? Betul ke keeper tu tak de?

    ReplyDelete
  13. Oh, padanlah sibuk sangat dengan keeper, awak awak kat mana ni...

    Eh, keeper hilang? Tak buat report polis ke? ^_^ Tak cukup 24 jam ek!

    ReplyDelete
  14. hihih...keeper oh keeper...tahniah Malaysia kerana berjaya...terima kasih keeper kerana telah 'menghilangkan diri' dari pintu gol :)

    ReplyDelete
  15. Diana buat suspen ya...terbaik mana pononton baru Etuza perasan ..hari tu tengok tiang gol ja...hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …