Skip to main content

INI BLOG SUPERMOM

Assalamualaikum..



Best nama blog dia..
"Supermom with Superkids"..kan??
mesti ramai yang dah kenal blog Supermom nih..
Ramai pembaca setia blog dia..

Ada banyak cerita2 best tentang anak2Fiza nih.
selain tu review produk pun ada..
Pada yang nak promot produk jualan tu
cari la Fiza nih..
Entry review dari dia memang best.

Blog cntik sangat..
warna kegemaran saya nih..warna biru..
Mula menulis blog sejak tahun 2007 lagi.
Orang nya cantik..

saya suka entry fiza yang ini..

"TIPS BAGAIMANA UNTUK JAGA SOLAT"

klik ye kalau nak baca..

Fiza adalah salah seorang penaja
GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM
bagi peserta2 GA jangan
lupa untuk follow blog Fiza  seperti yang dinyatakan di dalam
syarat penyertaan..klik link di bawah untuk ke blog Fiza




sekian.



Comments

  1. saya memang pernah guna khidmat review dari fiza, alhamdulillah memang puas hati ^_^

    ReplyDelete
  2. salam singgah :) boleh la nak BW lepas ni smntara tengah free

    ReplyDelete
  3. salam singgah :) boleh la nak BW lepas ni smntara tengah free

    ReplyDelete
  4. salam singgah :) boleh la nak BW lepas ni smntara tengah free

    ReplyDelete
  5. salam singgah :) boleh la nak BW lepas ni smntara tengah free

    ReplyDelete
  6. sy pn suka baca entry akk supermom tu..dh la mcm x caye je dh ad anak 3, besar2 plak tu..sbb muka di sweet muda je hehe

    ReplyDelete
  7. Oh, si #makbanyakanak tu ke? Memang kenal lah. Baru kenal. Ni pun tahu dia jadi penaja giveaway blog Diana dari sana juga ^_^

    ReplyDelete
  8. alamakkk..GA akak xsempat nk join lg..kt opis ni sesetgh blog xleh nk bukak..kang xmengikuti syarat pulak..dh follow sume nnt kiter publish yer..

    ReplyDelete
  9. salam k.diana..
    hehe.. selalu jugak singgah blog kak fiza.. anak2 nye shomeellll

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …