Skip to main content

EMMA MAEMBONG TAMPIL BERI PENJELASAN ISU BAJU EZUWAN ISMAIL

Assalamualaikum...

Ingat tak cerita pasal Chacha Maembong yang dikatakan tak pakai baju yang ditaja oleh pereka fesyen Ezuwan Ismail di malam Anugerah Skrin minggu lepas??Kejadian tersebut menyebabkan pereka fesyen tu kecik hati la..Buat baju untuk Chacha Tapi Chacha tak pakai pun..





Memang ramai jugak yang menghentam sikap Chacha ni..sombong la,tak sedar diri la,macam2 lagi la.agaknya tak tahan sangt dah dengan cakap2 buruk orang ramai maka Emma Maembong tampil memberi penjelasan sebenar apa sebenarnya yang membuatkan Chacha tak jadi pakai baju rekaan Ezuwan Ismail tu..

Selama ni sy diam sbb sy hormat designer itu dan nk jaga nama dia. Sbb tu sy malas nk cerita benda sebenar atau masuk campur. Tapi bila asyik nk tuduh adik sy je salah melampau la takkan salah sendiri tak nampak kot? Sy ada dgn chacha time dia nak pakai baju designer tersebut. And ukuran badan pada baju tersebut lari. Ada gelembung belakang dan ukuran ketiak pon lari. Masa fitting chacha ada bagitahu bahu ni senget tapi dia ckp "you jgn tgk skrg, belum siap lagi ni" so she didn't expect la on the event day baju dapat mcm tu sbb dia dah ambik pin cucuk kt mana kena alter masa fitting. Sbb bila dapat baju dua2 belah tangan lari tak sama. Pelik jgk baju artis lain dia buat perfect gila pulak. Jangan sbb adik sy artis baru awk boleh nk buat sesuka hati saja. And event pun akan start lg setengah jam waktu tu. Just imagine keadaan sgt kelam kabut sbb baju tak muat, so chacha terpaksa pinjam baju designer lain. Bila dah dekat event faham2 saja lah kan, dah nama pun event.. Nak kena interview lagi, ambik gambar dan layan org semua. 

Mmg masa tu mana sempat nk bg tahu yg baju tak dapat nk pakai malam tu. Bukan sengaja taknak bg tahu. Lepas habis event semua, saya sendiri whatsapp dia minta maaf dan jelaskan keadaan sebenar kenapa baju dia tak dapat dipakai. Tapi dia yg tak boleh terima hakikat. Ingatkan dah settle tapi masih nk besar kan cerita. Sebenarnya kalau baju tu tak sempat pakai masa event tu, event lain masih boleh pakai. Kadang2 ada jugak terjadi dekat emma sendiri and usually designer lain faham and amat professional, siap event lain pakai baju yg tak jadi dipakai tu. Tapi ni mcm over sgt. Jgn nk ckp time nk sponsor "okay" je. Tapi dah kalau salah designer tu sendiri ukuran tak sama dan tak dpt seperti yang dijanjikan, oh kita tak boleh bersuara plk? Its fair and square lah, designer buat baju kita tlg mereka promote, sama2 untung. Chacha dah pun mintak maaf dekat public psl issue ni, awk nk dia buat apa lg? Perkara ni boleh settle cara baik and privately, tapi awk nk sgt post bg satu dunia baca so saya pon terpaksa post jgk to clear things out. Maaf kalau saya ada salah ckp dan maaf juga kalau terasa. Cuma jgnlah asyik nk cari salah org saja.✌️ #gilafamous
 -Emma Maembong-

Gitu kesah nya...fikir2 kan betul juga apa kata Emma tu..kan?/tapi ssatu pihak lagi tu nak mengalah ke?/Tengok gaya macam tak je..

Harap2 lepas ni Chacha serik la nak pakai baju macam ni lagi..pakai jubah je dik..senang..sarung je.Tak payah kisah pasal gelembung ke apa..kan?ekekke

sekian..

Comments

  1. hihi, pakai jubah pun okey ape. hihi :D

    doakan je la yg terbaik untuk dyeorang ^_^

    ReplyDelete
  2. Baju tu pun xlawa sbb sexy sgt..uhuk

    ReplyDelete
  3. Ermm haah mcm x elok he baju tu

    ReplyDelete
  4. Susahlah kalau dah komplen tak nak betulkan

    ReplyDelete
  5. Itulah kalau ada apa-apa hal kena dengar penjelasan kedua-dua belah pihak. Tak boleh main hentam saja tanpa usul periksa. Saya yang bukan artis ni pun kalau dah baju tak jadi, tak mahu saya pakai.

    ReplyDelete
  6. Salam..ha tu dia pencerahan dpd emma maembong..yg fashion designer lak nak cari gaduh je, hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …