Skip to main content

BUNG MOKHTAR MINTA ASTRO DITUTUP

Assalamualaikum..



Banyak betul la iklan kat astro sekarang ni..
dulu siaran oneHD ni lagi la kurang iklan..
rasanya 20 minit sekali baru iklan.
lepas tu iklan nya cuma iklan tentang rancangan2 di OneHD je..
tapi sekarang iklan ubat gigi ada,iklan maxis ada,,lama pulak tu..
kacau la.

Itu baru siaran oneHD .Yang lain2 macam
Ria ,Prima  dan Oasis tu jangan cakap la..kan??
macam kita bayar bulan2 nak tengok iklan pulak.
Satu sebab saya jarang tengok tv3 sebab banyak iklan..
Ni astro pun nak buat macam tu jugak..
geram nya..

Tak boleh nak ikut cadangan YB Bung Moktar kat parlimen semalam..
katanya  Astro perlu ditutup segera kerana melanggar perjanjian
dengan pihak kerajaan yang sebelum ini tidak
membenarkan penyiaran sebarang iklan
kerana ianya saluran berbayar.

tak kan nak tutup..
dah la siaran tv tak de kat rumah saya nih..
YB ni pun..sampai nak suruh tutup pulak..



Cekik dia jangan tak cekik..
heheehhe

sekian..

Comments


  1. Malam ni kan malam Jumaat? Elok sangatlah jika Izette nak cekik Bung Mokhtar tu pun, hehehehehe....

    ReplyDelete
  2. dgr dia bg siaran free smpai awl thun dpn tp kene tmbh rm5 lg bil bulanan after habis siaran free tu...mcm yg terjd sebelum ni..tp betulke...adehhh

    ReplyDelete
  3. Ye lah DR....kena angin sikit dah tak de siaran Astro ni tau hihi....
    Tak marah ke zizie ezette kalau Astro tutup...sian bini dia kang boring pulak.hihi

    ReplyDelete
  4. langgan astro sbb nk siaran tv jelas jer...

    ReplyDelete
  5. hahahah comey je zizie sakat hasben... urmm tapi astro memang cekik darah sekarang, potong nak awal... saluran tayang2... punyalah banyak cerita.... citer yang sama gak ulang2... kan best kalau buat rekues kat astro citer best2... sobs

    ReplyDelete
  6. ala..janganlah tutup.astro pasni kena pasang cite shaheizy sam hari-hari, biar sejuk hati abang ipar dia..haha

    ReplyDelete
  7. Nak terminate ASTRO. Jarang tgk tv. Klu tgk pun, mst siarang ulangan. Bek amek internet. Klu nak tgk, download je. Huhuhuhu!

    ReplyDelete
  8. nasib astro takde, lagipun memang jarang tengok tv..lebih suka tengok online..takde iklan pun..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …